Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ennél ma nem tudunk férfiasabbat. Holnap se

Cobretti hadnagy. 

Cobra.

A legcsodálatosabb macsó giccs, ami megesett a filmtörténelemben, ráadásul az egyik kedvenc jelenetünknek gasztronómiai vonatkozása is van. Hideg pizza, olló, bőrkesztyű, tojástartó.

Aki nem ismerte, ismerje meg, aki ismerte, nézze újra. 

Kérdés?

0 Tovább

Magyar mosogatólébe magyar szivacsot!

Egy kedves barátunk vásárolta a CBA-ban ezt a kalocsaira hajazó mintával megnyomott szivacsot, amivel biztos van, akinek jobban esik a mosogatás, mint egy pőre célszerszámmal.

0 Tovább

Király vágódeszkák a kés alá

Annak sincs könnyű dolga, aki egyswzerűen csak egy jó vágódeszkát szeretne (ami nehéz mint a disznó, és nem csúszkál ide-oda). Ha pedig valaki még ahhoz is ragaszkodik, hogy valahogy kinézzen az az átkozott konyhaeszköz, meg van lőve.

0 Tovább

A brit borok nagyon jól járnak az éghajlatváltozással

Jól jönne Angliának, ha elolvadna még pár jéghegy: ők lehetnének ugyanis a világ vezető bortermelői.

1 Tovább

Főzzünk ebédet kávéfőzőben

A klasszikus filteres gépekepben ugyanis nem csak a kollégisták kedvenc ételét, a vifon levest lehet megfőzni, hanem mindent, értik? MIN-DENT! Nem vicc.

0 Tovább

A kávé nemcsak pörget, de a szívet is védi

Már egy csésze is 30%-al javítja a vérkeringést több mint egy óráig.

0 Tovább

Soha többé nem kell nyársat faragni

Ez persze csak azoknak jó hír, akik utálnak nyársat faragni, azoknak viszont nagyon. Egy pofonegyszerű, mindössze hét dolláros eszköz segítségével minden faág egy másodperc alatt atombiztos nyárssá alakítható, ráadásul olyanná, amin 1. nemcsak a szalonna, de bármi más nyugodtan megsüthető, és 2. a villás kialakításnak köszönhetően  semmi nem fog rajta idegesítően forogni.

A sok butasággal szemben, amit az ember az interneteken talál, ez tényleg praktikus lehet, mert egy zsebben elfér, és a kialakításának köszönhetően bármilyen vastagságú ágra ráfeszül. 

Így néz ki összecsomagolva:

Így meg használatban:

Tök jó, nem?

A cuccot az uncrate-en találtuk.

2 Tovább

Mindenki szerelme, házilag

Az olajos halról nem kell vitatkoznunk, ez az ország kedvenc étele, nem a somlói, vagy mi. Gyerekkorunktól, a koleszon át a loftig elkísér. De a jó szardínia ritka, még a méregdrága, egyedi dizájnercuccok között is bele lehet nyúlni a gyászba, nem is beszélve az olcsókról. Ezért nekifutottam otthon.

155 Tovább

Vékettes húsklopfoló

A decemberi motorvásárlás ajánlott, sőt bölcs dolog, ilyenkor olcsóbb az éghajlatunkon sajnos szezonális játékszer. Aztán amikor minden nap lejár a tulaj a garázsba csak úgy elülögetni a kicsikén, simogatni, esetleg beindítani és a hülye haverjaival élvezni a dübörgésre, elmegy az esze. Ha már nem lehetünk alaposan egymáséi, legalább a bugyid vedd már le, vagy süssé' valamit. Na.

450 Tovább

Hogyan készül a csilis olaj?

Berohadt. Nekem is. Nekem is. Mert nem hőkezeltétek, azért. A csírátlanítás a lényeg, a kapszaicin úgyse hőérzékeny vegyület, csíp a baktériumok, gombák elforralása után is.

112 Tovább

Mire lesz jó a zsírjegy?

Kösz a tippet Kiss Ádám!

Az elmúlt nap történései beindították a fantáziánkat, és mivel semmi sem lehetetlen, időben adunk tippeket olvasóinknak egy zsírjegyes időszak lehető leghedonistább átvészelésére.

89 Tovább

Egy szobapóni etetése

2009. november 4-én, szerdán új lakónk érkezett egy 4 hónapos, súlyos tüdőgyulladásos welsh pónicsikó személyében.

100 Tovább

Hogyan ropogjon a fül?

Egy egyszerű technológia egy még sokkal egyszerűbb, olcsó és szeretett alapanyag elkészítéséhez. Sertésfül, belül kocsonyásan, kívül ropogósan.

55 Tovább

Meggyújtottam, fuck yeah!

Te mi az úristent csinálsz? - kérdem sörrel a kezemben a boronatárcsa Gordon Ramsay-ét, Tie-t. A WD40 mindenre jó, begyújtani pláne! - mondja, én erre riadtan a törköly felé nyúlok. Csapzott feje kevéssé meggyőző, de az a húsz kiló sült hús, amit eddig előállított, igen, ezért most is hiszek neki. A Belsőség-találkozón nem túl rendhagyó így begyújtani a tárcsa alá, ám azóta kiderült, mások is gerjesztenek tüzet ezzel a gyorsítóval.

118 Tovább

Pacalok a világ körül

Mivel a szarvasmarhák az egész Földön ugyanazokból az alkatrészekből állnak össze, minden fülétől-farkáig nemzet feldolgozza kiterjedt méretű gyomrukat, a pacalt. Ez így van jól. Ez így a lehető legjobban van, mert szeretjük a pacalt, ez a hét csak róla fog szólni, csekk fejléc! Jihááá!

73 Tovább

Hasmenésre csokoládé

Ozzy, a gidrán kanca sok szempontból különleges ló volt. 2006-ban került hozzám a még meg sem alakult lómenhelyre, a 4 törzstag után ő volt az ötödik. Az első igazi mentvény, az ő érkezését neveztük ki zakutanyasi születésnapnak. Huszonkét évesen, patairha-gyulladással, kehesen, lovardai eszközként lezsarolva jött - hiába volt öreg és beteg, túl jó természete és adottságai voltak ahhoz, hogy a régi helyén békén hagyják. Egy barátnőm, Heni karolta fel, akinek Ozzy sosem volt a tulajdona, "csak" szerette, és nem nézte el tétlenül, hogy a szerencsétlen, rozzant vénséget tovább gyötörjék. Ozzy idekerülése után derült ki, hogy ki is ő valójában: az 1992-es országos kettesfogathajtó-bajnokság bajnok lova, 99 Gidran VI-3 Obeliszk. A nyerges lesz az, fénykorában.

26 Tovább

Süssünk motortérben!

Amióta megvan az autó, ki akartam próbálni. A megfelelő pillanatra vártam, ilyesmit nem csinálok csak úgy, egy szerda délután. Eljött a pillanat. Húst sütöttem a Volvóm motorjában.

90 Tovább

Mítoszvadászat: gomba és kávé

A Gastropolis egyik főzőestjén találkoztam a barista Molnár Attilával, lelkes és elszánt kávéőrült, ő szédített egy elsőre furcsának látszó ötlettel: minden gombák legjobb ízfokozója a kávé.

52 Tovább

Maximalista, perfekcionista virslifőzés

Egyik kedvenc melómat OP-vel készítettem. Az a délután életem tíz legjobb napja között van még mindig, szanaszéjjel viháncoltuk az agyunkat egy lazán hozzánk vágott, fekete őrülettel. Ez itt az ő videója, itt a linken az én cikkem a csodálatos fícsörről, magyarul Chevrolet SSR-ról. Három és fél évvel később, most, virslit főztünk.

102 Tovább

A legjobb másmilyen hamburger

Beraktam a Papit a Volvóba és lecsapattam Belgrádig. A határon kinyomtam az adatátvitelt, vettem egy sört (Szerbiában nem zéró tolerancia van érvényben), az üres üveget odalöktem az anyósülés elé, a redbullos doboznak. Ez eddig csak nekem esett jól, az olvasónak nem, de jöjjenek a kiszabadulás során felszedett receptek, amikkel itthon is lehet, sőt érdemes próbálkozni. Az útról film is készült, hamarosan érkezik.

Belgrád egy szimpatikus, szockó Berlin. Az utak szélesek, az épületek nagyok, egy részük még vastagon magán viseli a bombázások nyomait, másik részük szocreál, a harmadik szép, de ez a kavalkád a lámpa nélküli gyalogosátkelőkkel és az olcsón kínált, kiváló koszttal együtt szeretnivaló.

A város kedvenc pljeskavicázóját, a Lokit, a Srbija-blog egyik szerzője, Árpi ajánlotta (a képen a barátnőjével és Papival kapaszkodunk egy-egy üveg LAV-ba).

154 Tovább

Tekerem vagy hajtogatom?

Négy hajtogatott, három tekert. A hajtogatott volt a kakaós, de a forró tésztába szórás miatt a kakaópor és a cukor ropogós csokoládévá olvadt. A tányérra eső cseppeket ujjal kellett feltakarítani, és jöhetett a lekváros, túrós, vagy fahéjas feltekert szakasz. Több ízesítés nincs, a Gundel egy étterem.

208 Tovább

Amikor a bélszín állhat a sóban

Folyamatosan hisztizünk: Ne sózd, mert kiszívja a nedvességet, odalesz az a hús! A bélszínt pácolni se szoktuk, nyersen fel a tűzre, só, bors, boldogság. Most viszont sózni fogunk, mert sütni nem.

129 Tovább

Rántott hal fekete-fehérben

A tegnapi Sátántangó percről-percre műsor beavászkodott a délutánomba, betolta a gályát az estébe, tönkretette a galériánkat, de nem bánom. Mert egy vagyok a kétszázból, láttam.

74 Tovább

Szalonnataréj, így tavasszal

Nem tudom, korom folytán-e (48) de ösztönös vonzódást érzek az egyszerű, olcsó, mára szinte elfeledett ételek iránt, amik egyszerűek, szegénységet sugallnak, nem lehet velük dicsekedni, nem illik szeretni őket. Ezek már csak nagymamák káposztaszagú kötényeiből, vidéki nyári konyhák viaszosvászon abroszairól köszönnek vissza, vagy egy régi általános iskolai menzáról '72-ből.

57 Tovább

Kész, tűz, kerti munka!

Az van, hogy a Karaj kutyalefedettsége több, mint 100%

Közeleg a tavasz, kezdődnek a Tavaszi Munkák a Kertben. Ki kell fésülni a Merlint. Merlin a család kutyája. Ez egy jó félnapos nemes küzdelem. Az egész téli dagonyázás után márciusra olyan, mint egy kis Sashalmi Csubakka, a Birodalmi Erőkkel vívott sorsdöntő, ám vesztes csata után. Ki kell fésülni, nincs mese, csakhogy ő a kifésülést utálja. A baj az, hogy már ELŐZŐ ESTE tudja, hogy mi másnap majd úgy FOGJUK GONDOLNI, hogy ki kell fésülni őkelmét.

184 Tovább
«
1234

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek