Egyik kedvenc melómat OP-vel készítettem. Az a délután életem tíz legjobb napja között van még mindig, szanaszéjjel viháncoltuk az agyunkat egy lazán hozzánk vágott, fekete őrülettel. Ez itt az ő videója, itt a linken az én cikkem a csodálatos fícsörről, magyarul Chevrolet SSR-ról. Három és fél évvel később, most, virslit főztünk.

Nagyon más metódus szerint dolgozunk, ő a kidolgozottságra, én a tempóra helyezem a hangsúlyt. A virslit simán felzabálom nyersen, de ez most nem virsli, hanem bajor fehér kolbász, egyenesen Münchenből, hozzá illő, édes német mustárral, bajor pereccel és búzasörrel, remélem, most már mindenki érti, hogyan dolgozik OP. Lássuk, hogyan kell tökéletesen virslit főzni egy tűzhellyel nem rendelkező irodában. Így.

Jó, előtte beugrok a Delibe, és veszek kiflit. Hallom a csendet a vonal másik végén, nem lesz ez így jó, a kalbihoz perec köll, nem kifli, de nem mondja ki a drága ember. Perec csak egy van, ami Münchenből jött, az egyik csücskét Péter minőségellenőrzési okokból lerágta. Maradnak a kiflik, már én is szégyellem magam, a kapkodós úristenemet, nyolcast csináltam a kerek történetbe, mindig ez van.

A kolbászokat 80 C fokon kell 10 percig melegíteni. Vízforraló, edény és egy maghőmérő segítségével áll fel az epikus virslifőzőedény.

A vízforraló segítségével utánadagolt, lobogó vízzel egész jól lehet tartani a hőmérsékletet, közben elkesergünk a kóla ízén. Az Opera Deliben van dobozos német kóla, ami azért nem mindegy, mert a jó kóla -amilyen régen volt- répacukorral készül, a rossz -amilyennel a magyar piac van tele- izo-, azaz kukoricacukorral. A napokban rámegyünk erre a kérdésre kicsit alaposabban, mert érintve vagyunk erősen. 

Letelik a tíz perc. 

A bajor fehérkolbász egy illatos babavirsli, kicsit fűszeres, kicsit édeskés, főleg a kifejezetten karamelles mustárral és a búzasörrel. Tökéletes tízórai bébipiedonéknak, ha arra járnak, ki ne hagyják!

A másik oldalon nyáriasított lencserecept, vagy inkább saláta, egy indiai daal.

Ettek már bajor kolbászt?