Te mi az úristent csinálsz? - kérdem sörrel a kezemben a boronatárcsa Gordon Ramsay-ét, Tie-t. A WD40 mindenre jó, begyújtani pláne! - mondja, én erre riadtan a törköly felé nyúlok. Csapzott feje kevéssé meggyőző, de az a húsz kiló sült hús, amit eddig előállított, igen, ezért most is hiszek neki. A Belsőség-találkozón nem túl rendhagyó így begyújtani a tárcsa alá, ám azóta kiderült, mások is gerjesztenek tüzet ezzel a gyorsítóval.

 

 

Bogrács és tárcsa alá, a nyilvánvaló tűz,- és robbanásveszélyen túl nem szokás parázni, megy a gőze az ételbe, megy, de nem annyi, hogy ne kerülhessen kézbe ezer éve a telken maradt Limara spré. A lila, mi más. Ami sokkal izgalmasabb, az a grill alá locsolt gyújtólötty kérdése. Annyira érdekes, hogy nem kell használni.

Elsősorban érdemes normális tüzet készíteni, akkor nem kell turbózni segédanyagokkal. Aki nem ügyes, vegyen kürtőt az obiban, praktikerben pár ezerért, a hülye szuper parazsat készít benne. De én szeretek érte megküzdeni, különben nem is kell.

A nagy nehezen kikísérletezett Plum Crazy körömlakkom használat közben. (2 réteg Art Deco 144 + 1 réteg Art Deco 280)

Egy Plum Crazy Challenger, igen, előszeretettel kutatom a hatvanas évek autófényeinek körömlakk-változatát. Mindenkinek kell egy hobbi.

A jó tűzhöz kell apróra reszelt fa (forgács is jó), papír, karton, szén. Mind legyen porszáraz.

A forgácsolóipari szakmunkásom szakszerűen felaprítja a törött seprűnyelet.

Papír és aprítós elegye.

Meggyújtva. Ég.

Égjen nagyon. Tűzoltók száma: 105

Az ilyeneket soha, sohasem szabad talppal leszorítva méretre törni. Mentők száma:104

Egy piszkavassal széthúzva a tüzet meg lehet szórni egy kevés szénnel, darab kartonnal, osb-lappal, ami akad, küldeni rá a levegőt.

Kész. Tíz percenként kevés gyújtóssal, szénnel, kapargatással és levegővel kell életben tartani.

Öröm, boldogság, sör. 

Hogyan gyújtanak alá?