A klasszikus filteres gépekepben ugyanis nem csak a kollégisták kedvenc ételét, a vifon levest lehet megfőzni, hanem mindent, értik? MIN-DENT! Nem vicc.

A filteres kávégépben való ramenfőzés olyan öreg, mint az internets, és amikor újdonság volt, akkor se nagyon érdekelt senkit az igénytelen kollégistákon kívül, akik amúgy is kevertet isznak meg barnacímkés kommersz barackot. Csakhogy a filteres gépben való főzés nem áll meg a Vifon leveseknél, hanem egészen magas szintre fejlesztették az utóbbi években. Ez az étel például egy ilyen kávégépben készült. 

Lazac, némi párolt brokkolival és karfiollal. Az a The Salt blog készítette, amelyik idén augusztusban már nagyon sokat tett egy élhetőbb jövőért, amikor lefőzte az első mosogatógépben készült ebédet.

A Salt egyébként egészen odáig megy, hogy a kávéfőzőben való ebédkészítés lesz az új krézi gasztrós cucc, első sorban az amerikai hadseregnek köszönhetően, ahol a háborús övezetbe kivezzényelt katonák a ezt az egy főzésre alkalmas cuccot tarthatták a szálláson. És mivel az amerikai hadsereg élelmezése valószínűleg hayg némi kívánnivalót maga után, a demokráciát exportáló fiatalok, akik szerettek volna valami normálisat enni, elkezdték a kávéfőzőben rejlő lehetőségeket kreatívan kiaknázni. Az üvegedényt, amibe lecsorog a kávé, főzésre, a fölső, filteres réészt, ahova az őrleményt szokás tenni, párolásra lehet használni, de a haladóbb arcok még grillezni is tudnak vele, a melegítőlapon. 

A kiváló Chow-n a fantasztikus nevű David Pistrang séf ezen a videón demonstrálja is, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan összedobni egy teljes ebédmenüt:

Ahogy az interneteken az ilyen dolgokra mondani szokás: