Most megpróbunk túlemelkedni azon, hogy a Starbucksban nem kávét árulnak, hanem életérzést, meg tejet amiben van kávé, és ezt félretéve írni egy termékükről.

A Pumpkin Spice Lattéról, ami már az egész világon óriási hisztit kavart, és lényegében egy karácsonyi fűszerekkel megküldött tejeskávé tejszínhabbal. A pontos hozzávalókat a foodbabe.com-nak sem lehetett könnyen kiszedni a Starbucksból, de színezék is van benne a biztonság kedvéért a kávé, cukorszirup, tej és fűszerek mellett.

Ami egy folyékony süti. Annyira süti, hogy egy adag (tall nevü kiszerelés, ami a legkisebb, kb. 3,5 dl) 300 kalóriát tartalmaz, ami egy tisztes szelet süteménynek felel meg a maga 38 grammos cukortartalmával. 

Két tesztelőnk bírja a cukros dolgokat, mindketten répatortára kapcsoltak a kóstolás után, és van is benne valami, csak sokkal édesebb, de a karácsonyi fűszerek -ami a répatorta sajátja is- dominálnak benne. Ezért is kattantunk a répatortára, mivel nálunk a sütőtökös pite, ami szintén ezzel az ízkombinációval készül, nem ismert édesség.

Kávé, bár van benne, de egyáltalán nem érződik, mondjul jobb is, az eszpresszó szerelmesei nem ide járnak, nem véletlenül. 

A hisztit nem értjük, a kalóriaértéken őszintén le vagyunk döbbenve, hiszen az több mint a kétszerese egy doboz (330 ml) zsíros kólának (139 kalória).