Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor a kávé jobban hízlal, mint a kóla

Most megpróbunk túlemelkedni azon, hogy a Starbucksban nem kávét árulnak, hanem életérzést, meg tejet amiben van kávé, és ezt félretéve írni egy termékükről.

A Pumpkin Spice Lattéról, ami már az egész világon óriási hisztit kavart, és lényegében egy karácsonyi fűszerekkel megküldött tejeskávé tejszínhabbal. A pontos hozzávalókat a foodbabe.com-nak sem lehetett könnyen kiszedni a Starbucksból, de színezék is van benne a biztonság kedvéért a kávé, cukorszirup, tej és fűszerek mellett.

Ami egy folyékony süti. Annyira süti, hogy egy adag (tall nevü kiszerelés, ami a legkisebb, kb. 3,5 dl) 300 kalóriát tartalmaz, ami egy tisztes szelet süteménynek felel meg a maga 38 grammos cukortartalmával. 

Két tesztelőnk bírja a cukros dolgokat, mindketten répatortára kapcsoltak a kóstolás után, és van is benne valami, csak sokkal édesebb, de a karácsonyi fűszerek -ami a répatorta sajátja is- dominálnak benne. Ezért is kattantunk a répatortára, mivel nálunk a sütőtökös pite, ami szintén ezzel az ízkombinációval készül, nem ismert édesség.

Kávé, bár van benne, de egyáltalán nem érződik, mondjul jobb is, az eszpresszó szerelmesei nem ide járnak, nem véletlenül. 

A hisztit nem értjük, a kalóriaértéken őszintén le vagyunk döbbenve, hiszen az több mint a kétszerese egy doboz (330 ml) zsíros kólának (139 kalória).

3 Tovább

Itt van a Starbucks, de hol kávézzak?

Itt van, megnyitott, ennek is meg kellett történnie. De ez nem a kávéról szól, ezt mindenki felejtse el.

Sok az iroda a Westend környékén, biztosan akad valamelyikbe kedves olvasóink közül is, ők fognak először, akaratlanul szembesülni a termékkel: a Starbucks-logós papírpohárral. Ahogy holnaptól ezeknek az irodai konyháknak a polcain, úgy a metrókon és a négyeshatoson is megjelennek a sellőfejes papírpoharak. A poharak. Bennük nescaféval, kakaóval, ki tudja mivel, mert a Starbucks drága, ahogy drága a Clinique is, mégis mennyi morcsos és törődött papírszatyrát látom kipirszingelt gimisek kezében a buszmegállóban. Benne pulcsi. Remélem jól bírják majd a strapát ezek a poharak. Van belőlünk ilyen is, Csikós kolléga tisztán megfogalmazta a jelenséget: 712i kéne a magyarnak. Itt is van, egy 760Li áráért.

Erre is érdemesek vagyunk, csodálatos nap ez, itt egy írás teljesen más megközelítésből, bár én a sok félcsóró erőn felüli villogási kényszere, mint remek vásárlóerő, és a Kecskeméten épülő Mercedes-gyár között kevés összefüggést látok, de még az is lehet.

Amíg ez eldől, nézzünk pár nagyon jó kávézót Budapesten, ahol különleges minőségű kávéval, és szakszerűen ápolt kávégéppel várják a vendégeket. Ezekben pár alkalom után nem kérdezik meg, hogy iszod, mert tudják, cserébe csak kávét árulnak szexi cimkés papírpohár nélkül. Mindenki döntsön ízlése és igénye szerint, a nagy kávéláncok már szinte mind megérkeztek, van választék.

Szóda VII. Wesselényi u. 18.

Coffe Cat VI. Ó u. 44.

Mozaik kávézó és teaház VI. Király u. 18.

Olasz Intézet kávézója - extra: a város legjobb baristája, Carlo! VIII. Bródy Sándor u. 5-7.

Caffé Gian Mario  - VI. Bajcsy-Zsilinszky út 35.

Cafe Sempre - IX. Lechner Ödön fasor 1 .

kommentekbe írja be bátran mindenki a kedvenc kávézóját, indoklás nem árt.

291 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek