Hogyan néznének ki a McDonald's ételei, ha komoly séfek készítenék őket úgy, ahogyan csak Michelin csillagos éttermekben készítenek ételeket?

Gondolkozott már azon valaki, hogyan nézne ki a sajtburger, vagy a csirke mcnugget,ha igazi séfek készítenék apait anyait beleadva? Persze, hogy nem. Aki bemegy egy McDonald'sba, pont nem azon fog merengeni, hogy milyen szuper lenne, ha a Big Mac menüjébe is begyűrűznének a legfrissebb gasztronómiai trendek. A cég kreatív hadosztálya viszont gondolkozott ezen, és végül arra jutottak, hogy szerveznek egy elég fancy eseményt, amin a McDo ételeit fogják felszolgálni, de olyan formában, hogy az legyen teljesen Gourmand-kompatibilis. Négy, arrafelé viszonylag neves séfet kértek föl az ételek újragondolására, akik olyanokkal rukkoltak elő, mint ez kung pao csirke mcnuggets (édes-savanyú mártással, rizsborecettel, földimogyoróval):

Vagy ez a rántott csirkemell filé hashbrownnal, chipotlés BBQ szósszal, almafán füstölt baconnal:

Előételnek az egyik séf a reggeli kínálatból vett rántottás tócsnival készített spanyol tortillát chipotlés BBQ szósszal, és mézes mustárral. Így nézett ki:

A főétel lassan készített marha volt Mac Fry gnocchival, áfonyás gránátalma szósszal. Ez szerintünk kicsit csalás, mert a hozzá használt marhát nem darálva, hanem rendes húsként használta a séf, ami nagy kunszt, próbált volna a pogácsából csinálni bármi fancyt. 

És volt egy olyan édesség, ami a Cronut előtt tisztelgett! Hát ha ez nem fine dining, akkor nem tudjuk, micsoda az!

(Thrillist, fotók: Andrew Zimmer)