Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nagyipari halbontás, és mészárszék-takaritás (IV.rész)

Helyszín: Budapest, XIII. Szent István körút - Tátra utca (Sallai Imre u.) sarka, a 13102-es Angyalföldi KÖZÉRT Vállalat Hús és Hentesárú boltjának utcafrontja.

Idő: long time ago...

I. rész. Karcsika hajnali 04:30-kor felkel káromkodik egy irgalmatlan nagyot és elindul a világ legeslegnehezebb munkájára, halat árulni az újlipótvárosi proletároknak.

II. rész: Karcsika beindítja a halszagú kiskereskedelmi egységet, minőségi szolgáltatások az emberi teljesítőképesség határain túl. TAKARÍT, "REGGELIZIK", ELAD, ELAD, ÉS ELAD

III. rész: Karcsika eléggé tágan értelmezi a tisztességes kiskereskedelmi fogások tananyagot.

Tehát ott hagytuk abba, hogy egész nap megy gálya megállás nélkül.. 18:00 VÉGE...? Vége a faszt!

Innen kezdődik az igazi szopás.

126 Tovább

Hogyan adjunk el minél több pontyot? (III.rész)

Helyszín: Budapest, XIII. Szent István körút - Tátra utca (Sallai Imre u.) sarka, a 13102-es Angyalföldi KÖZÉRT Vállalat Hús és Hentesárú boltjának utcafrontja.

Idő: long time ago...

I. rész. Karcsika hajnali 04:30-kor felkel káromkodik egy irgalmatlan nagyot és elindul a világ legeslegnehezebb munkájára, halat árulni az újlipótvárosi proletároknak.

II. rész: Karcsika beindítja a halszagú kiskereskedelmi egységet, minőségi szolgáltatások az emberi teljesítőképesség határain túl. TAKARÍT, "REGGELIZIK", ELAD, ELAD, ÉS ELAD

Szóval nekiálltunk árulni.

308 Tovább

A hajnali pontyárulás kellékei (Halazás II.)

Helyszín: Budapest, XIII. Szent István körút - Tátra utca (Sallai Imre u.) sarka, a 13102-es Angyalföldi KÖZÉRT Vállalat Hús és Hentesárú boltjának utcafrontja.

Idő: long time ago...

I. rész. Karcsika hajnali 04:30-kor felkel káromkodik egy irgalmatlan nagyot és elindul a világ legeslegnehezebb munkájára, halat árulni az újlipótvárosi proletároknak.

07:00-18:00 Árulás, árulás, árulás

Kinyitottunk! Ez ugye abban az időben játszódik, amikor az embereknek még volt pénzük, és a hal, ezen belül is a PONTY kibaszott olcsó volt. Konkrétan reggel 7-kor beállt a sor, és este 6-ig, zárásig, megállás nélkül ment a meló.

116 Tovább

A Halazás a világ legeslegkeményebb munkája I. rész

Helyszín: Budapest, XIII. Szent István körút - Tátra utca (Sallai Imre u.) sarka, a 13102-es Angyalföldi KÖZÉRT Vállalat Hús és Hentesáru boltjának utcafrontja.

Idő: long time ago...

Karácsony előtt, annak idején, amikor még minden jobb volt, na akkor a hentesboltok előtt minden szezonális vásárlási őrületnél kitelepülős sátrak voltak, pl. Húsvét előtt a sonkának, Karácsony előtt a halnak. Egy nagy, oldal nélküli sátrat képzeljetek el, és mellette egy KIBASZOTT NAGY AKVÁRIUMOT, akkorát, hogy 4-6 mázsa hal simán belefért, kb, mint egy kombiautó, csak magasabb Erről szól a történetem...

85 Tovább

Menő morzsa kicsi kezeinkből

Zsemlemorzsát kapni boltban. Van, aki ragaszkodik ahhoz a minőséghez, és reklamálja, ha szilánkos, aranyárú pankóban kapja a rántott májat. Lépjünk túl, bocsássuk meg, ha valaki azt hiszi, nem érdemli meg a jót, mert itt most a mindennek a teteje, a házi zsemlemorzsa receptje következik. Azoknak, akik a legjobbat akarják adni annak, aki megérdemli, és a pankó szerintük is pofátlanul drága.

166 Tovább

Mutasd a hűtőd, megmondom, ki vagy!

Hányszor nyitjuk ki a hűtőt haveroknál és szörnyülködünk, margarin? Lapka sajt? Ebből főzzek, baszod? Ezt eszitek? Ehhez képest mi van a mi hűtőszekrényünkben? A Malackaraj és baráti körének hűtői.

347 Tovább

Az Ikeától tanultam kenyeret sütni

Nem sütök kenyeret. Húst sütök. Csak a tisztánlátás végett.

Nem ugrok az Ikea Food részlegében, még kevésbé az áruház éttermében, büféiben kapható ételekre. Nem tudják azt, amit a bútorbolt néhány terméke, gyors, praktikus, szerethető, élhető és olcsó válasz égető kérdésekre. Leginkább azt tudják, mint a rosszabb termékeik, pozdorjásak, súlytalanok. Kivéve egyetlent, egyetlenegyet, a dobozos feketekenyeret. Az nem is olcsó.

273 Tovább

A legfinomabb galuska

Szép fényes szombat reggelre ébredtek. Hideg volt, de a Nap úgy mosolygott az égen, mint egy jóságos kövér konyhásnéni a mennyei iskola menzájának ajtajában. (Mi persze tudjuk, hogy jóságos konyhásnéni egy kategóriába tartozik Nessie-vel és a Mikulással, de a Mikulásban is olyan jó hinni néha.) Mama elhatározta, hogy kipróbálja az új kenyérsütő gépet, amit a lányuktól kaptak karácsonyra. Nem kenyeret akart sütni persze, abba nem mert volna még belefogni, de az aranygaluska dagasztása pont megfelelő feladatnak látszott mindkettejük számára.

244 Tovább

Ételből giccs

Pár hónapja jutottam életem egyik legnagyobb vágyálmához, Giannitól kaptam egy kardhalfejet. A fejből koponya lett. De mit kezdjek egy foltos, félig lekaparhatatlan, kemény bőrrel borított, zsíros csonttal?

232 Tovább

Megeszed a spenótot, kisfiam!

 Ezt találtuk, illetve nem is mi, de a lényeg, ismerünk olyan apát, aki képes volt megmutatni a spenótot elutasító kisfiának. Hát, használják amire úgy érzik! 0:40-nél kezdődik.

 

De apa, te élsz!

Ne szemtelenkedjél kisfiam!

Epic

Van tovább!!!: 

Több Spenótpapa itt.

285 Tovább

A bőre ropog, a húsa szaftos

Akad egy egész pecsenyekacsa, mi legyen a sorsa? Legyen a húsa jó száraz, a bőre meg jó nyúlós? Pont azt nem kéne, és ezt elkerülni nem is olyan nehéz. Sőt, gyerekjáték.

323 Tovább

A szarvasgombakereskedelem trükkjei

Szarvasgombász barátunk Bagi István oldalán találtuk ezt a CBS riportot, ami ismét megerősíti azt a tényt, amit már mi is többször hangsúlyoztunk, kerüljék a kínai szarvasgombát!

327 Tovább

A kenyérvajazás művészete

Mindenekelőtt szögezzük le, nem tudok főzni. Még csak konyhám sincs. Amikor volt, az se az volt. Na jó, volt valami konyhaféleség, amolyan kis hétvégi házban lévő két és fél négyzetméteres főzőfülke, de már az se az enyim, valamék este megkaptam, hogy "ez itt az én konyhám", oszt csak pislogtam, mint a vett malac.

494 Tovább

Nagyapáim receptjei

Ketten összesen egy évig voltak nyugdíjasok. Az egyik nyakas, módos parasztember 1967-ben ment el 59 évesen. Ötéves voltam akkor, nem sokra emlékszem belőle, csak apám vonásai idézik fel ködösen az arcát. Az ötvenes években mindenét elvették, amivel, és amiért dolgozott és ezt nem tudta kiheverni. Nem sok maradt meg bennem utána, de a tyúkpörköltet ma is úgy főzi apám vastagon, zsírosan, nagyon sok hagymával, ahogy a Papa szerette.

287 Tovább

Lekvár, télen

Első lépés: témaválasztás. Legyen kutatott, de ne túl népszerű, hagyjon teret a szakdolgozó számára úgy, hogy a dolgozatnak legyen kiindulópontja.

A narancslekvár. A családi vagyon évek óta delikáteszekben végzi, holott nyilván itthon is előállítható lenne. Ehhez azonban gondos tervezés szükséges.

Második lépés: a vonatkozó szakirodalom feldolgozása, a témában létező irányzatok összegzése.

A jó narancslekvár angol, így a szakirodalom is: Hugh, Delia és még sokan mások. Első tanulságok: az arányok minden receptben megegyeznek, ez a kiindulási pont, ami azonban ellenkezik mindennel, amit a lekvárról gondolunk. 2 rész cukor, egy rész narancs. A két kiló cukor gondolata is maga a rosszullét, ezt az alapot azonban úgy látszik, muszáj megtartani.

332 Tovább

A tökéletes tükörtojás

Aki nem reggelizik, ritkán bonyolódik a rántotta és a tükörtojás problematikájába. Nagyon ritkán. De azokban a ritka pillanatokban, ha éppen a folyós sárgájába tunkolt kiflicsücsöcskre vágyna, hiába tudja, hogyan készül a tökéletes rántotta. Biztos voltam benne, hogy a tükörtojás elkészítéséhez nem a serpenyő a tökéletes megoldás, mégis elég szkeptikusan nyitottam ki ma reggel a Larousse-t. És megvilágosodtam.

403 Tovább

Mit kezdjünk a lapos camemberttel?

Ilyen hegy, olyan hegység, egy president, csak ízük volna, de az nincs. Érdektelen bársonyos trappisták, semmi közük egy alapos, lesből támadó camemberthez. A szabályozásba mégis beleférnek, és néha a kosárba, hűtőbe is kerül belőlük. Mit lehet kezdeni ezekkel a korongokkal?

282 Tovább

900 Forint a köröm. Kilencszáz! Kilenckibaszottszáz.

Nem szoktam árakon kiakadni. Most sikerült. Nagyon.

928 Tovább

Amit megettünk együtt

Ma éjjel, mikor belerúgtál az étkezőasztalba, azt ordítottad, írd meg, azt gondoltam, miért ne? Megírom. Június volt. Paradicsom, sajt, bazsalikom. Ezzel csábítottalak el. Ezzel is. Emlékszel, hogy jöttünk össze? Termelői vörösbor és pogácsa. Meg csipsz. Én akkor sem ettem, de jó sós volt a szád. Meg a Lajos. A Lajos nem sós volt, hanem ott volt, emlékszel?

750 Tovább

Vékettes húsklopfoló

A decemberi motorvásárlás ajánlott, sőt bölcs dolog, ilyenkor olcsóbb az éghajlatunkon sajnos szezonális játékszer. Aztán amikor minden nap lejár a tulaj a garázsba csak úgy elülögetni a kicsikén, simogatni, esetleg beindítani és a hülye haverjaival élvezni a dübörgésre, elmegy az esze. Ha már nem lehetünk alaposan egymáséi, legalább a bugyid vedd már le, vagy süssé' valamit. Na.

450 Tovább

A malac alá zsír köll

Két fő sarokpontban gyökeredzett a dolgok velejének esszenciája. Ennek ugyan vajmi kevés értelme van, mindazonáltal (vagy éppen ezért) kezdőmondatnak pompásan megfelel. Mint a gereblye az ajtó előtt. Akinek esze van, átlép rajta, akinek nincs… Itt is hagyom. Az egyik fő sarokpont, hogy a szilveszteri bőrös malac alá zsír kell. Nem olaj, nem vaj, nem margarin, sőt nem WD40. Hanem zsír. Lehetőleg disznóból való az is. Ez így rendben is van. A másik fő sarokpont, hogy zsír nem volt otthon.

367 Tovább

Kedvenceink 2011

Kicsi szívünk kicsi kedvencei, tőlünk, nekünk.

81 Tovább

Best of 2011

Hogy mi hozza az olvasót? Olvasottsági rekordereink 2011-ből.

127 Tovább

Hé, nyertesek!

 A Nasivin nyereményjáték-sorozatára nem annyira tudjuk összeszedni a nyerteseket. Mindenkinek írtunk a blog.hu adminfelületén keresztül, de senki se válaszolt.

Szépen kérjük az alábbi nicktulajdonosokat, jelentkezzenek a malackaraj@gmail.com címen, lehetőleg a blog.hu-n regisztrált mailcímükről.

köszipuszi

-nyuszi- : Microplane reszelő tormához, vagy amihez akarja a kis drága

Topy : kolbász-hurka szett Józsikától

G75 : házi gyümölcslikőr kicsi kezeink közül

gyorossyerno: Victorinox séfkés hagymához, vagy amihez akarja

اللاذقية: csípős szett

 

 

 

90 Tovább

A krumplipürék krémje

Bíró Lajos említette egyszer a Robuchon-féle híres krumplipürét, a vajmánia egyik legszebb vadhajtását. Utánanéztem az arányoknak, és nagyon büszke lettem a nagymamámra, mert nem sokkal volt elmaradva a híres mesterszakácstól. Vigyázat, az arányokat nem írtuk el.

366 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek