Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Emiatt nem lehetnek szép dolgaink

Tőlünk aztán messze áll a posztkritikai gender studies propagálása, de ha valami olyan szexista, mint a Dr. Oetker szakácskönyve, még mi is felkapjuk a fejünket. :((((((

0 Tovább

Legek a kávézásban

0 Tovább

Évekig árulta a rossz bort borsznoboknak, aztán lebukott

Rudy Kurniawan Amerika egyik legmegbízhatóbb leghitelesebb borkereskedője volt, évi több tízmilliós forgalommal. Egészen addig, amíg le nem bukott.

2 Tovább

A nőkben reménykedhet a borbiznisz

Ma már korántsem olyan magától értetpődő, hogy az éttermi asztalnál a férfinek kell átnyújtani a borlapot. A női vásárlóközönség rohamosan nő, amivel a borászoknak is kezdeni kell valamit.

0 Tovább

Sörre akart alligátort cserélni a F.É.R.F.I.

Egy tökéletes férfi elképzelése a tökéletes üzleti tranzakcióról.

0 Tovább

Minden tizedik ember hülyeséget hisz a kávéról

Egy kétezer fős vizsgálat soorán kiderült, hogy a felnőttek tíz százaléka hiszi, hogy a kávé rákot okoz, és fogyaszt. Mind a kettő hülyeség.

0 Tovább

A brit borok nagyon jól járnak az éghajlatváltozással

Jól jönne Angliának, ha elolvadna még pár jéghegy: ők lehetnének ugyanis a világ vezető bortermelői.

1 Tovább

Undorító, de igaz: karácsonyi menü konzervben

Kedves emberek, ez most nem gyakorlat, ez éles.

0 Tovább

PIzzát is lehet nyomtatni, nemcsak maroklőfegyvert

A barcelonai Natural Machines elkezdett 3D nyomtatókkal ételeket nyomtatni, és rögtön az egyik legfontosabbbal, a pizzával kezdték. Mi pedig erre csak annyit mondunk: IDEJE VOLT!

0 Tovább

5 klassz vintage kávéplakát

0 Tovább

Teljesen mindegy melyik diétával fogyunk?

Egy amerikai tudósókból álló kutatócsoport kiderítette, melyik diéta a legjobb a fogyáshoz. Az eredményen csak az nem fog meglepődni, aki még sosem próbált lefogyni.

0 Tovább

Ron Burgundy Scotch - az esetek hatvan százalékában mindig finom

A hazai mozikban a jelenlegi állás szerint nemhogy a premier hónapjában, tehát decemberben nem láthatjuk itthon az év egyik legfontosabb filmművészeti alkotását (Híres - Ron Burgundy legendája 2.), de be se hozzák. Ez nagyon szomorú. Viszont piacra került Great Odin's Raven néven Ron kedvenc skót whiskyje, amit szintén nem kapni itthon. Ez sem vidám.

0 Tovább

Drónokkal léphet szintet a szőlőtermesztés

Kiderül, hogy a drónok nemcsak az Egyesült álamok kormányának nem tetsző személyek likvidálására, illetve a demokrácia exportálására jók, hanem sokkal fontosabb dolgokra is. például a szőlőtermesztés hatékonyságának fokozására.

0 Tovább

Az ország, amit a kávé mentett meg a pusztulástól

Burundi még afrikai mércével mérve is rettenetesen szegény országnak számít (ami azért nem kis teljesírtmény), ahol az ország exportjövedelmének 80%-a származik a kávéból.

0 Tovább

Kóstolja meg tévén keresztül mit főzött Gordon Ramsay

Hogy egy népszerű magyar internetes bloggert idézzünk: egy fantasztikus korban élünk. Nimesha Ranasinghe megépítette az ellektromos ízstimulátor prototípusát, ami azt jelenti, hogy megkóstolhatjuk, mi miatt ordibál Gordon Ramsay a szerencsétlen tanonccal valamelyik realitiban.

0 Tovább

Névjegykártya marhahúsból? Jóhogy!

Beef jerkyből készült bizniszkártya: ezt valószínűleg még a névjegykártyákra különösen kényes Patrick Bateman is örömmel használná.

0 Tovább

A karácsonyi szakácskönyvek fele szemét

Az angol gasztroforradalomnál bábáskodó Michel Roux szerint a fiiatal kollégái által kiadott szakácskönyvek fele nem éri meg a papír árát sem.

0 Tovább

Óriási balhé a francia szőlőbank költöztetése miatt

Van egy terület Franciaországban, ahol a filoxéra nem tud megmaradni. Ezen a területen működik az a szőlőgénbank(szerűség), ahol 1876-ig visszamenőleg őriznek szőlőfajtákat, és ezt az ültetvényt akarják most elköltöztetni. Ami miatt természetesen azonnal beindult a hőzöngés.

0 Tovább

Főzzünk ebédet kávéfőzőben

A klasszikus filteres gépekepben ugyanis nem csak a kollégisták kedvenc ételét, a vifon levest lehet megfőzni, hanem mindent, értik? MIN-DENT! Nem vicc.

0 Tovább

A kávé nemcsak pörget, de a szívet is védi

Már egy csésze is 30%-al javítja a vérkeringést több mint egy óráig.

0 Tovább

Megmérik, hány kiló egy terroár

Amerikai tudósok végső rohamot indítottak, és nekiláttak megfejteni a borkészítés egyik utolsó nagy misztériumát: miből lesz a terroár, azaz minek köszönhetően alaul ki egy borban a semmivel össze nem téveszthető jelleg. és a vicc az, hogy lehet, hogy megfejtették.

0 Tovább

A nagy olívaolajprobléma: megoldva

Noha komoly tudományos fejlődésről beszélni az elmúlt évtizedek kapcsán nem igazán lehet, hiszen sem repülő autót, sem lézerkardot nem sikerült piacra dobni (és a bionikus szemről sincsenek hírek, pedig mindjárt 2020 :((( ), néha akad egy két innováció, ami olyan hasznos, hogy visszaadja a haladásba vetett, igencsak megtépázott hitünket.

1 Tovább

Senki többet harmadszor - boraukció a várban

December 15-én hatalmas boraukció limitált részvétel, igazi ritkaságoknak számító tételekkel. Ha ön tisztességes, hardkór borbuzi művelt alkoholista, akinek könnybe lábad a szeme egy egy szép struktúrától, vagy a ropogós múzeális savaktól, ott a helye.

0 Tovább

Nem mindenhol unalmas a pizzásdoboz

Aki a hazai siralmas pizzásdoboz felhozatalon kesereg (nyilván számosan vannak ilyenek, hiszen az ország vizuális kultúrája, tipográfiai érzékenysége legendás), mindenképpen nézze meg Scott Wiener gyűjteményét. Igen, jól hallották. Van egy ember, akinek az a hobbija, hogy pizzás dobozokat gyűjt. Probléma?

0 Tovább

Kávés szappannnal a narancsbőr ellen

Ha már a Táfelspiccen rendes Tyler Duurden módjárs nekiálltunk szappant főznim lúgozni, és fölforgatni a konyhát, az olívás mellett csináltunk kávésat is.

0 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek