Beef jerkyből készült bizniszkártya: ezt valószínűleg még a névjegykártyákra különösen kényes Patrick Bateman is örömmel használná. 

Vajon van e olyan dolog, ami erőteljesebben sugallja, hogy az ember beérkezett gasztroblogger, mint ha beef jerkyből, azaz vékonyra vágott majd kiszérított marhahúsból készítené a névjegykártyáját. Talán az, ha kobe marhából származik az a marhahús, de a kobe zsírozottsága miatt nem tudom, alkalmas-e beef jerky készítésére. (Ha igen, minden esetre megér egy próbát, legalább annyira jó ízlésre valló megoldás, mint kólával fölütni valamelyik ritka évjáratból származó méregdrága vörösbort, de ez most mellékszál.)

A meatcardon ezt a veretős piaci rést fedezték fel, és jó érzékkel rá is mozdultak. A honlapon bárki rendelhet tőlük a megfelelő szöveggel marhahúsból készült névjegykártyát. Mondjuk a dolog hasznossága némiképp megbicsaklik, ha arra gondolunk, hogy ki az, aki egy neki átnyújtott beef jerkyt nem fogyaszt el legkésőbb az átadást követő harmadik percben, de nem kell mindig mindenben a hibát keresni, az ötlet nagyon szép. 

(TAXI)