A chili con carne Magyarország egyik legnépszerűbb étele, minden hagymás és húsos babok istene, imádat tárgya. Írtunk már tökéletes őséről, a frijoles charrosról, most pedig következzen hidegen.
De nem úgy, mint kocsonyává dermedt sertésköröm serceg a pirítóson másnap reggel, hanem direkt hidegre készítve. Salátának.
Szalonnás babsaláta, mindenki épülésére. Tegnap találtam fel, és nagyon büszke vagyok a saláta és a szalonna távoli, első hallásra ellentétes világainak egyesítésére. Kiderült, még ilyen távoli álláspontokat is testközelbe lehet hozni. A végeredmény tegnap jobban esett, mint a meleg, eredeti változat szokott, így egy friss étel, de nem vicceskedik, mint a saláták szoktak.
Hozzávalók:
- 80 dkg feketebab
- egy fej vöröshagyma félbevágva
- egy fej fokhagyma félbevágva
- só
- 3 babérlevél
- egy csokor koriander szára, összekötözve
A babot a hagymákkal, fűszerekkel puhára főzöm. A hagymákat, fűszereket kidobálom belőle, leszűröm a babot és egy mély tálba rakom.
- 30 dkg ecetes jalapeno paprika lecsöpögtetve (konzervben kapható)
- 30 dkg húsos szalonna felkockázva, zsírján ropogósra sütve
- egy csokor koriander apróra vágva (akit undorít, petrezselyem)
- 3 csokor újhagyma finomra vágva
- 4 lime leve
- egy teáskanál fahéj
- egy teáskanál római kömény
- só
- olívaolaj meglocsolni
Az egészet elkeverem és hidegen tálalom.
Készítenek babsalátát?
Utolsó kommentek