R.-nek, nehogy ma is idegrohamot kapjon

Két alapanyag, egy vasserpenyő, némi zsiradék és kész vagyunk. Kész vagyunk a koleszban, otthon, egy platnin, szálkásítva, csóróságban, de néha még gazdagságban is, és kész van a gyerek, a köret. A tojásos rizs.

 

 

Soha nem ugrottam még neki otthon, pedig jó kínaiban habzsolva eszem. Ideje volt megtudni, hogyan készül.

Hozzávalók egy személyre:

  • bő marék főtt rizs (ebbe nem cifra, hanem egyszerű rizs kell, amin érződik a gabona tejes, édeskés karaktere, lehetőleg alaplében megfőzve, de az elmaradhat)
  • egy felvert tojás
  • olaj, nálam vaj, mert jobban szeretem, és ebből lehet pofátlanul sok

A serpenyőben felforrósítom a vajat, ráöntöm a tojást és folyamatosan kevergetve félig megsütöm. Amikor nagyjából összeugrott, tovább szaggatom a kavaró fakanállal és hozzáöntöm a lecsöpögtetett főtt rizst, 2-3 percig magas lángon összepirítom. Ha akad, egy kevés főtt zöldborsó és zöldbab elfér benne, de minek.

Napi faék rovatunkat hallották.

Tudnak ennél egyszerűbbet?