Nem értem én ezt, augusztus elején minek van szőlő, de van. Régen nem csak ősszel volt? Vagy kivételesen ez valami, ami régen rosszabb volt? Mindegy, a lényeg, meg ne unjuk, ezért gyorsan keverjük hússal!

 

 

 

 

 

A szőlőnek két nagy barátja van, a nyúl és a birka. Egyenek nyulat, egészséges, még nagyipari körülmények között is egyelőre viszonylag humánusan tartott vágóállat, biztos nagyon finom is, de az én életem túl rövid a nyúlevéshez. Az alábbi recept ettől függetlenül ráhúzható nyúlra, csak birkából finomabb.

Hozzávalók:

  • 1 kg birkanyak felszeletelve, vagy feldarabolt nyúl (a nyulat érdemes sütés előtt meglocsolni vajjal)
  • 1 kg szőlő megmosva, leszemezve, aki szerelmes, magozza ki
  • 25 dkg finomra szeletelt vöröshagyma
  • 5 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
  • kakukkfű, őrölt koriandermag só, bors, csípős paprika finomra vágva (lehetőleg habanero)
  • friss koriander a tálaláshoz (elmaradhat, ha gyűlöli valaki)

A húst a szőlővel, hagymákkal fűszerekkel egy tepsibe rakom, sózom, borsozom és a 150 fokos sütőben 2-3 óra alatt megsül. Ha nagyon száradna, száraz fehérborral kicsit alá lehet segíteni. A birkanyak nem fog száradni, lefedni se kell. Tabuleh-val különösen jó augusztusi, szeptemberi étel.

Holnaptól pacal-hét, úgy készüljenek lelkiekben!!! Durva lesz!