biohazardnak, aki szerint amiben van gyümölcs, az nem édesség
Érnek az erdei gyümölcsök, a meggy, a sárgabarack, amiből nem lesz lekvár, mehet édességbe. Ebben a melegben se mozogni, se bonyolult alapanyagokat hajtani, se diót, mákot, csokoládét nincs kedve enni a népnek, maradnak az egyszerű, villámgyors, gyümölcsös édességek.
Tízpercesek:
Fehércsokoládé+erdei gyümölcs+pisztácia
A Budai Gourmet-n egyértelmű kedvenc volt a Costes desszertje, amiben fehércsokoládékrém, valami pisztáciás és valami gyümölcsös volt, hogy együtt valami szerelem legyen belőle. Az a mese összeegyeztethetetlen öt perccel, de a három íz igen. Szép emlék végtelenül fapadosítva:
Egy rész pisztáciát megpucolok a belső, finom héjától (lepirítva, majd hideg vízzel leöntve könnyebben lejön) kicsit megtöröm, félreteszem. Egy rész erdei gyümölcsöt, vagy kimagozott meggyet felforralom annyi cukorral, amennyit jónak látok, de ne legyen túl édes! A szintén egy rész fehércsokoládét óvatosan felolvasztom, kevés tejszínnel felöntöm, csak annyival, hogy ne szilárduljon vissza. Egy pohárba kanalazok mindegyikből. Hidegen jobb, de ezek az összetevők előre elkészíthetők és elállnak.
Kecskesajtkrém+erdei gyümölcs
A lágy, friss kecskesajtot áttöröm, 20-30% krémsajttal simára turmixolom. A gyümölcsöt felforralom kevés cukorral, lerakom egy pohárba, rákanalazom a sajtot. Hidegen jobb. A gyümölcs és a krém közé mehet pár szem kalácskocka.
Gyümölcs+kalács+krémsajt
A pohár aljába gyümölcsöt szórok, erre simára kevert, esetleg tejszínnel higított krémsajtot kanalazok, és megszórom kalácskockával.
Harmincpercesek (de csak a sütés miatt annyi!):
Meggyes pite klasszik, itt meggy+ribizlivel, de bármilyen gyümölccsel mehet.
Meggyes pite klasszik kecskesajttal: A vaj felét áttört kecskesajttal helyettesítem.
Tíz perc, de lógva kell hagyni a hűtőszekrényben pár órát:
Trifle (magyarul áztatott piskóta, nyenyenyunya)
A másik oldalon bemutatjuk a kalácskockát, minden instant desszertre vágyó legjobb barátját.
Létezik gyümölcsös édesség, vagy nem létezik gyümölcsös édesség?
Utolsó kommentek