biohazardnak, aki szerint amiben van gyümölcs, az nem édesség

Érnek az erdei gyümölcsök, a meggy, a sárgabarack, amiből nem lesz lekvár, mehet édességbe. Ebben a melegben se mozogni, se bonyolult alapanyagokat hajtani, se diót, mákot, csokoládét nincs kedve enni a népnek, maradnak az egyszerű, villámgyors, gyümölcsös édességek.

Tízpercesek:

Fehércsokoládé+erdei gyümölcs+pisztácia

A Budai Gourmet-n egyértelmű kedvenc volt a Costes desszertje, amiben fehércsokoládékrém, valami pisztáciás és valami gyümölcsös volt, hogy együtt valami szerelem legyen belőle. Az a mese összeegyeztethetetlen öt perccel, de a három íz igen. Szép emlék végtelenül fapadosítva:

Egy rész pisztáciát megpucolok a belső, finom héjától (lepirítva, majd hideg vízzel leöntve könnyebben lejön) kicsit megtöröm, félreteszem. Egy rész erdei gyümölcsöt, vagy kimagozott meggyet felforralom annyi cukorral, amennyit jónak látok, de ne legyen túl édes! A szintén egy rész fehércsokoládét óvatosan felolvasztom, kevés tejszínnel felöntöm, csak annyival, hogy ne szilárduljon vissza. Egy pohárba kanalazok mindegyikből. Hidegen jobb, de ezek az összetevők előre elkészíthetők és elállnak. 

 

Kecskesajtkrém+erdei gyümölcs

A lágy, friss kecskesajtot áttöröm, 20-30% krémsajttal simára turmixolom. A gyümölcsöt felforralom kevés cukorral, lerakom egy pohárba, rákanalazom a sajtot. Hidegen jobb. A gyümölcs és a krém közé mehet pár szem kalácskocka.

Gyümölcs+kalács+krémsajt

A pohár aljába gyümölcsöt szórok, erre simára kevert, esetleg tejszínnel higított krémsajtot kanalazok, és megszórom kalácskockával. 

 

Harmincpercesek (de csak a sütés miatt annyi!): 

Clafoutis

Crumble

Almatorta

Meggyes pite klasszik, itt meggy+ribizlivel, de bármilyen gyümölccsel mehet.

 

Meggyes pite klasszik kecskesajttal: A vaj felét áttört kecskesajttal helyettesítem.

Tíz perc, de lógva kell hagyni a hűtőszekrényben pár órát:

Trifle (magyarul áztatott piskóta, nyenyenyunya)

Semifreddo

 

A másik oldalon bemutatjuk a kalácskockát, minden instant desszertre vágyó legjobb barátját. 

Létezik gyümölcsös édesség, vagy nem létezik gyümölcsös édesség?