Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A szőlő esete a birkával

Nem értem én ezt, augusztus elején minek van szőlő, de van. Régen nem csak ősszel volt? Vagy kivételesen ez valami, ami régen rosszabb volt? Mindegy, a lényeg, meg ne unjuk, ezért gyorsan keverjük hússal!

22 Tovább

Birka top 4, akár karácsonyra

A hal az első, a birka a második, csak utána jönnek a vadak és a többiek. Ünnepi menübe is szívesen választanék birkás ételt, mert olyan ritkán jut belőle, hogy az már maga esemény, sőt, ünnepnap.

70 Tovább

Végy egy egész birkát

Előhang

Az ember egyszer csak eldönti, hogy egész állatot akar elkészíteni. Nem csirkéről vagy pisztrángról beszélünk, hanem kecskéről, birkáról, ökörről. Ez a legtöbb háztartásban ahhoz hasonló cél, mint amikor a gyerek űrhajós akar lenni. A végeredményt látjuk mindkét esetben magunk előtt, emitt - mondjuk - az egész birkából készült misztikus pörköltet, amott a súlytalanságot, a földgolyó látványát a kabinból és a tubusos űrkaját. Az oda vezető utat persze nem érzékeljük, nem is foghatjuk fel, és ez így van rendjén - ha a gyerek látná a pilótaképzés során készített videókat, inkább a könyvelői pályáról álmodna.
134 Tovább

Vért ettünk, hagymásan

Elhoztad az egész birkát? Ez nagyon durva, gyönyörű. Zuhog az eső, a konyhában, fehér műanyagvájdlingan az alvadt vér pudingja remeg. Elkértem a vért is- mondja Balázs, akkor már csontvelőmig vagyok hatódva, imádom a birkapörköltet, erre itt a vére, a birka vére, a hagymás vért is imádom, birkából elérhetetlen csemege, eddig egyszer ettem egész életemben. Csináld meg - és kiment szétfűrészelni a fejet.

83 Tovább

A legszebb birka is magyar

"Ahogy a platóra dobáltuk a bárányokat, akadt közöttük egy racka is. Szőrpamacs, alatta pálcika lábak, ugyanakkorának tűnt, mint a többi. Ugyanazzal a lendülettel emeltem meg, mint a feketefejű német bárányokat, de ez a szegény kis szalmahasú jószág nagyot repült, alig volt valami a bunda alatt.

34 Tovább

A menta nem csak koktélba való

A birkahús és a menta valahol Stan és Pan után helyezkedik el az örök nagy párosok listáján.

45 Tovább

A kedvenc pörköltem

Úristen, hogy bűzlik az ágy, faggyúszaga van, mennyi birkát ettünk tegnap? Apád egy fél birkát legalább feldolgozott, és szerintem mind megettük, és voltak ott valami vörösborok is, fáj a fejem és félek, új matracot kell vennünk, mert ez birkaszagú. Áááá, nem fogod elhinni, birkásat pisilek.

87 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek