Augusztus-szeptember, kilencvenkilenc a kápia, van még paradicsom, fekete szeder, ilyenkor a legolcsóbb a padlizsán, a szilva. Soha jobban nem lehet bemocskolni a körmeinket, de mi már erre is szolgáltattuk a megoldást, hö.
PAPRIKA (pucolási szájbarágó)
- Paprikalekvár, édesen, fűszeresen, csípősen, akár ajándékba is.
- Paprikasalátának, télen nagy öröm előkapni, csak a színe tíz életerő-pontot ér.
- Ecetes-szegfűszeges (a tavalyiból még mindig van, eláll, mindenki imádja)
- paprikalekvár szárított paprikából (a receptben chipotle, de magyar paprikát is lehet szárítani, füstölni)
- trükkök fűszerpaprika szárításához
- erős pista, ahogy köll
PARADICSOM
PADLIZSÁN
- diós padlizsánkrém (nem a tejszínes!, és a receptben nincs dunszt, azt ki ne felejtsék)
- Ajvár
- szeletben grillezve, majd salátának elrakva, pont mint fent a paprikát, akár vegyesen is egy üvegben
- mekdusz: paprikával, dióval töltött padlizsán
A gyümölcsökkel külön jelentkezünk.
Utolsó kommentek