- Akarok szerepelni a Karajon! Jó, majd lefényképezlek. Nem úgy, írjál bele! Nézd már, de vajon mennyire témája a blognak, hogy másfél órája keringünk ugyanabban a három utcában Pesten, mikor Idónak feltűnik az a lényegtelen apróság, hogy még nem hajtottunk át a hídon, tehát nem Budán vagyunk?

A halászléfőző fesztiválon aztán megvilágosodom, ehhez kell Toma is, aki meglátja Idó kezében a tálcát és már nyúl is utána, fú, ez az, ami tavaly is volt? A sváb kiflinek tavaly is nagy sikere volt, Marcsa azzal aludt, hogy ne együk meg előle, az összenyomorgatott, morzsává döncölt darabokat pedig képes volt hazavinni magával. A fűszerpaprikámmal együtt. Idén is elfogyott az utolsó darabig, Idó egész délelőtt sütötte, és úgy állt rajtam bosszút a hetven fokos konyháért, hogy rám pakolta a műanyag székeket, miközben én az Opel hátsó ülésén feküdtem kicsavarodva, értsem meg, máshogy nem fér el, nem igaz,hogy jobban nem tudom összehúzni magam, aztán Zolival közösen biztos ami biztos alapon még keresztüldöftek a háromlábbal.

A sváb kifli kiváló sörkorcsolya, ez itt az alaprecept, bonyolítsa ki-ki kedvére. Megszórhatjuk magvakkal, sima vaj helyett fűszervajat is használhatunk, dolgozhatunk a tésztájába medvehagymát, fokhagymát. Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 2 kk cukor, 6 dl tej, 2 dl olaj, 1 ek só, 10 dkg vaj A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedés nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos, cukorral elkevert tejet és felfuttatjuk. Hozzáadjuk a maradék tejet, az olajat és a sót, kidagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk, nyolc részre osztjuk. Mindegyik cipót kinyújtjuk kör alakúra, és nyolc részre vágjuk. Minden cikk vastagabb végére teszünk egy kocka hideg vajat, feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük (15-20 perc). Aludtak már étellel?