A citromos víz szomjoltó hatását nem lehet ezekkel felülmúlni, de nem mindig úgy vagyunk szomjasak. Limonádék rebarbarából, bazsalikomból és a tisztességes idénygyümölcsökből. Meg vodkából, a szomjoltás végett.
Indítsunk a bazsalikommal, mert a legjobb zöldfűszeres limonádét adja, ráadásul jól kombinálható idénygyümölcsök levével.
Alap bazsalikomos szörphöz a bazsalikomok szárát fel kell forralni citromhéjjal és cukorral, hagyni kihűlni, ráönteni a friss bazsalikomlevelekre és behűteni. A levelek mennyisége a képen látható, legyen dugig(!) velük a pohár. A bazsalikomszirup jégre öntve, vodkával még jobb, mint vodka nélkül.
Rebarbarával: a rebarbaraszárakat felkockázva 20 perc alatt puhára lehet főzni annyi vízben, ami ellepi, ízlés szerint cukrozni, passzírozni és ezt önteni a bazsalikomra, behűteni. Vodkával is fogyasztható, ez van a képen.
Ugyanez még frissebb mentával, cukor nélkül, az már felveszi a versenyt a citrommal.
Rebarbara gyömbérrel: A felkockázott szárakat reszelt gyömbérrel, citromhéjjal kell felforralni, leszűrni, átpasszírozni, ízlés szerint cukrozni. Jégen, jéghideg szódavízzel lehet hígítani. Vagy vodkával.
Eper rebarbarával: A felkockázott rebarbarát cukorral, citromhéjjal, sok vaníliával kell puhára főzni, összerottyantani vele az epret, passzírozni, és szódával vagy vodkával felönteni.
Eper vaníliával: Az epret citromlével, kikapart vaníliamagokkal kell eltrumixolni, és jégre szűrni. Esetleg hígítani, szódával vagy vodkával.
Korianderlevéllel: Egy puha mangó levét kell elkeverni friss korianderlevelekkel, mézzel, szódával. Kivételesen nem vodka, tequila teszi boldoggá ezt a limonádét.
Ananász petrezselyemmel: A friss vagy dobozos ananászlevet szétturmixolt és átpréselt petrezselyemlével, grapefruitlével, mézzel kell elkeverni (ananász:grapefruit:petrus kb. 2:2:1, de ez szabadon választott gyakorlat). Ezt nem keverjük vodkával, mert drámaian egészséges, májtisztító, zsírégető már így is.
Milyen, nem citromos limonádét kevernek?
Utolsó kommentek