- Vandácska, ezt meg kell kóstolnod, a böjt miatt nekem nem lehet, de majd' meghalok érte, itt érzem a számban az ízét, tudni akarom, olyan-e?
- Mi ez? 
- Azt te nem akarod tudni, amilyen rántotthúsos vagy, itt van egy kanállal, hami. Kacsamájzserbó. Kerekes Sanyitól.
- Mi? Kacsamájzserbó? Bzdmeg, úristen, ez milyen tömény, adjál egy pálinkát! 

- Részletesebben akarom.
- Jó. Adj még egy kanállal. Úristen, ezt beveszem, és rögtön iszonyú vaddisznó íze van, ropognak ezek a dolgok a fogam alatt, az vicces, és iszonyú sok zsír van benne, már hányok tőle, mégis májat akarok csokival, de olyan szinten tömény, nem tudok még egy kanállal enni, nem, köszönöm, jó volt, elég volt. Hm. Hm. Hm. Kalács nincs hozzá? El tudom úgy képzelni, hogy fogsz egy szelet kalácsot és eszegetsz belőle kis darabokat, mert nagyon finom íze van, jó cucc, vadállat, de nem szabad kanállal enni.
- Köszi.
- Nincs mit.

A kacsamájzserbó nem feltétlenül normális étel, mi se gondoljuk, de a helyét rögtön megtaláltuk, ez a szupernormális táplálék. A hízott kacsamájtól csak koszos szélébe belenyalok, kitágulnak a pupilláim, felmegy a vércukrom, egy liter hormon spriccel a vérembe, röhögnöm kell, a napi kalória, íz, szénhidrát és zsírbevitelem egy pirulától pipa, hol az a kapanyél? A kivétel nélkül tömény, de különböző állagú alapanyagok egységét harmóniának nem merném nevezni, de a meccs döntetlen, egyik se gyűri le a másikat, együtt ütik ki a fogyasztót. A vereséget egy palack Sauska Chardonnay-val lehet enyhíteni, miközben én csendben rágom a kefét a sarokban.

Így készül:

kacsamájhab:

  • 30 dkg hízott kacsamáj (medvedoki, és bárki más nyugodtan hőkezelje, süsse meg előtte)
  • 2 cent törkölypálinka
  • 1/2 dl édes fehérbor
  • só, bors

Botmixerrel az alapanyagokat pépesíti, ennyi

diópüré:

  • 15 dkg darált dió
  • egy evőkanál méz
  • csipet fahéj
  • 1,5 dl víz
  • reszelt citromhéj

A vizet felforralja, az alapanyagokat belekeveri és összeforralja

Rebarbara-gyömbér lekvár, vagy fügelekvár, vagy szilva, vagy barack

71%os csokoládé, vízgőz felett felolvasztva

Édes-sós morzsa:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg só

Eldolgozza az alapanyagokat, egy nagylyukú reszelőn lereszeli, és a 180 fokos sütőbe tolja 5-8 percre

A pohárba, formába, befőttesüvegbe rétegezés sorrendje: kacsamáj, lekvár, morzsa, dió, csokoládé és a többi, tetején csoki

A másik oldalon is Sanyi receptje, az más, az könnyű, az szép és mindenki imádja, itt a tavasz, kapros vajtökleves bizony!

El tudnak képzelni ennél töményebbet?