Latin név | Cinnamonum verum |
Származás | Ceylonról származik, Indonéziában, Közép-Amerikában, Madagaszkáron és a Kis-Antillákon termesztik |
Felhasznált részek | belső kéreg, a több száz fahéjfaj közül a ceyloni(Cinnamonum verum), padang(Cinnamonum burmanii) és a kasszia(Cinnamonum aromaticum) kérge használható |
Felhasználási terület | nálunk édességekben a legismertebb, de halak, húsok és zöldségek fűszere is |
Karakter | édeskés, csipős és mélyen fás |
Receptek | tejberizs, szilvás gombóc, bundás kenyér, almás pite, karácsonyi sütemények, minden, ami almás/szilvás/narancsos, moussaka, báránysültek és raguk, kacsahús, húsos kuszkuszok, tagine-k, annatoval és narancslével keverve egzotikus páca halnak, sertésnek, csirkének, paradicsomos ételek, szószok, baklava, garam masala fűszerkeverék |
Utolsó kommentek