Aranyosan gyilkos fűszer Van egy közismert alapanyag, ami melleknél, fenekeknél és cuki cicáknál is nagyobb mémet kavart a Youtube-on. Ez pedig nem a világ legerősebb, legcsípősebb paprikája vagy tormája. Több ezren voltak képesek az utóbbi öt évben kamerára venni magukat, amint folyadék nélkül nyelnek le 60 másodperc alatt egy evőkanál fahéjat, mindezt pedig kb. négymillióan nézték végig.
2009. augusztus 30. 09:07
Fűszerlexikon: fahéj
Latin név | Cinnamonum verum |
Származás | Ceylonról származik, Indonéziában, Közép-Amerikában, Madagaszkáron és a Kis-Antillákon termesztik |
Felhasznált részek | belső kéreg, a több száz fahéjfaj közül a ceyloni(Cinnamonum verum), padang(Cinnamonum burmanii) és a kasszia(Cinnamonum aromaticum) kérge használható |
Felhasználási terület | nálunk édességekben a legismertebb, de halak, húsok és zöldségek fűszere is |
Karakter | édeskés, csipős és mélyen fás |
Receptek | tejberizs, szilvás gombóc, bundás kenyér, almás pite, karácsonyi sütemények, minden, ami almás/szilvás/narancsos, moussaka, báránysültek és raguk, kacsahús, húsos kuszkuszok, tagine-k, annatoval és narancslével keverve egzotikus páca halnak, sertésnek, csirkének, paradicsomos ételek, szószok, baklava, garam masala fűszerkeverék |
Utolsó kommentek