Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Konyhamalac helyett: bullterrier

15 éve szeretnék bullterriert, aztán a bull végül emberrel együtt jött, Mari meg örült nekik, de nem számolt a tankterrier étkezési szokásaival, és lopási technikáját is csak menet közben ismerte meg.

79 Tovább

Iszonyú fontos szolgálati közlemény

Mától több felületet kötünk össze zsírral. A bloghoz ragasztottunk egy portált, nagyot, igazit, komolyat. Eddig is csak a tartalomban vicceltünk, a Malackarajjal soha.

A blog élete az eddig megszokott hangnemben és témákkal tovább folytatódik, eszünk ágában sincs belepiszkálni, elsorvasztani, kell nekünk ez a játszótér, de ennél többet akartunk. Még meg se volt a játszótér, már készen voltak a tervek a bővítésre.

Alapelveink és céljaink megmaradnak mindkét felületen, a Malackaraj az alapanyagok és a technológiák irányából közelíti meg a gasztronómiát, továbbra is arra keressük a választ, hogyan hozom ki a legtöbbet egy szelet tarjából, egy szép kacsamellből, vagy fél sütőtökből, de innentől több hangsúlyt helyezünk a szezonalitásra, szezonális termék, zöldség, gyümölcs nem maradhat le oldalainkról.

A recept rovatot átengedjük a profiknak, közkedvelt és elismert séfek népszerű, néha meghökkentő, vagy éppen pofonegyszerű, de mindig otthon is elkészíthető receptjei fogják egymást követni naponta. Séf barátaink, vagy csak simán szerelmeink éttermeinek életét, a napi ajánlatokat, különleges alapanyag érkezését külön rovatban követjük, ahogy a delikátüzletek, hentes, halas, zöldséges különleges termékei is megjelennek a Napi ajánlatban, így egy helyen lehet követni éttermi menüket, szokatlan alapanyagokkal dolgozó beszerzési helyeket, egyre többet és többet.

Kedves, mégis elhanyagolt témánk, az ital külön rovatot kap, és közkedvelt, de szintén nem eléggé foglalkoztatott, szerszám rovatunk rendszeresen fog frissülni késekkel, késekkel, mindenféle vasakkal és késekkel.

A portál cikkei, ahogy a blog posztjai, kommentelhetők, mert kezdetektől közösségi oldalként értelmezzük és fejlesztjük a Malackarajt, ezen nem szeretnénk változtatni. Külön köszönjük olvasóinknak, hogy eddig eljutottunk, a puszta tényen felül, hogy olvasnak, kommentelnek minket, a múlt heti kolontári akciókban másodszor bizonyították be, milyen remek közösség alakult ki a Malackaraj körül az elmúlt másfél évben.

A Malackaraj.hu indulását egy nyilvános házibulival szeretnénk megünnepelni, ahova sok szeretettel várunk mindenkit.

  • Helyszín: Corvintető, VIP-terem, Corvin Áruház 4. emelet, VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utcából
  • Időpont: 2010 10 30 21:00-sokáig
  • Belépő: nincs
  • Zene: van, táncitánci stílus
  • Dresscode: nincs
  • Vacsora: zsíroskenyérben gondolkozunk
  • Ital: a la carte, a bárpultból

A Malackaraj

24 Tovább

Ott a farka

A kocsonyába tesszük, pedig van jobb helye is. Cubákos és ropogós malacfarok.

Fotó: Lukács Dávid/The PIG

A malac farka, a bőr, zsír és húsra együttesen építkező, kombinált mutatványok csúcsa, kiegyenlített és kívánatos arányban tartalmazza ezeket az összetevőket. A köröm túl bőrös, a csülök és a hasalja túl zsíros, a bőrös karaj túl húsos, és utóbbiak nem is elég csontosak a szopogatáshoz. De a farka, a farka tökéletes, csak nem elég megfőzni, bekocsonyázni a teljes boldogsághoz.

37 Tovább

Bátor Malackaraj megcsinálta az egy millát

A Bátor Tábor véletlenül jött, talán emlékeznek még a jobb boxsorban a bannerükre, hogy szakácsot keresnek. Éppen a Karaj első születésnapján, és az egyre jobb kapcsolataink valamilyen előnyös és szórakoztató egyesítésén tanakodtam, amikor átküldték a hirdetést, kitenném-e.

Kiraktam, majd megnéztem a weboldalukat.

"A Bátor Tábor súlyosan beteg gyerekeknek nyújt sikerélményt, és erőt, hogy segítse őket az állapotuk elfogadásában és növelje gyógyulási esélyeiket."

Bár nincs gyerekem, de amíg vannak gyerekeket fejlesztő, gyógyító, etető és megmentő szervezetek, csakis erre a célra tudok elképzelni egy jótékony akciót, és itt rögtön felállt a képlet. A Tábor ráadásul egy komoly cégként működő szervezetnek tűnt a weboldaluk alapján, és tudtam, ha véletlenül beindul a vonat, nagy szükségem lesz a profi hozzáállásra.

Így is lett. Az elmúlt napokban és a szombat esti sorsoláson a Bátor Tábor munkatársai zavarbaejtő hozzáértéssel oldottak meg minden problémát, helyzetet, odaálltak, kitalálták, megcsinálták. Úgy vették át az irányítást a kezeim közül kifolyt rendszerben, hogy az erre pont rendkívül kényes fajtám tapsikolt és ujjongot érte. Értik a dolgukat, nem lehetek nekik elég hálás, örülök, hogy együtt dolgozhattunk és még fogunk is.

A Karaj egyik erőssége, és büszkeségünk az olvasóink. Egyrészt sokan vannak, ami menő, és hasznos is, mert így lesz hirdető, abból pénz, abból pedig még jobb és több tartalom. Másrészt itt ritkán kell moderálni, az elmúlt egy évben ha fél tucat embertől és butaságaitól szabadultam meg, ami érdektelen szám a rengeteg tartalmas, sokszor vicces és szeretetreméltó megjegyzés és kirohanás, és az oldalból kinövő barátságok mellett.

Ez a konstruktív oldal mutatta meg magát az akcióban is, ahol 3 hét alatt 875. 000 Forintot adományoztak olvasóink a Bátor Tábornak.

Úgy gondolom, és szombaton sok, a témában nálam sokkal tapasztaltabb ember is azt mondta, ez nagyon komoly teljesítmény egy egyéves blog partizánakciójától. Kedves olvasók, az a helyzet, hogy ti is és mi is baromi szexik vagyunk. Jobban főzünk mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk és még adni is tudunk.

És baromi szexik a felajánlóink, nagyon köszönjük mindegyik cégnek és magánszemélynek a kívánatos nyereményeket és a segítő együttműködést.

Szombaton besörözve egyenesen szerelmet vallottam Seres Mariannak a Magyar Narancstól, mert milyen úri tempó már kérés nélkül felajánlani, ahogy ezt tette több másik cég és magánember is. És milyen úri tempó felajánlani egy nyereményt, majd adományozni pénzt is a Bátor Tábornak, ami szintén jellemző volt a játékban részt vevő cégekre, meghatódva lestük a neveket az excelben, és még jobban meghatódva néztük Palotai Zoltánt a Bortársaságtól ahogy segít pakolni, és Vágó Rékát, ahogy keni a kenyereket, és milyen jól esett Gyimesi Zsuzsa önkéntes törődése, és születésnapi ajándéka. Adományozni nem csak szexi, kaland is.

A sorsoláson sok ajándékot nem tudtunk átadni, mert a nyertes nem jött el. A nyeremények a Bátor Tábor irodájában (1146 Budapest, Ajtósi-Dürer sor 31. 302-8808) lettek elrakva, ott egy személyi bemutatásával a gazdája átveheti, de aki vidéken él, és nem jár Pesten, írjon a malackarajbatortabor@gmail.com címre nekem, intézzük, elküldik neki. Akinek megvan az emailcíme, személyesen értesítettem a fejleményekről. A sorsolásról, és a szombatunkról Hajni fog beszámolni, a pacaltól, a sorsjegyek felvagdosásán át Magilla Gorilláig, és a vasárnapi paratelefonokon át, te emlékszel a nevére? kiírhatom a nevét? és hasonlók. Az át nem adott tételek és gazdáik (A méretre készített ing és a vacsora nem a Tábornál van lerakva, hanem nálam):

  • Bock bisztró négyfős vacsora: Sámson Mónika
  • Siemens kávéfőző : Racsmány Mihály
  • Selyemfűméz Pál Andrástól : Dávid Szabolcs
  • Furmint válogatás a vinoport.hutól: Kőszegi Martin János
  • Olimpia étterem : Hangyási Tibor
  • Magyar Narancs egyéves előfizetés: Gyöngyösi Andrea
  • Mautner Zsófia könyv és négyfős vacsora házhozszállítással: dr. Bene Tamás
  • Fűszeres Eszter könyv és kétfős vacsorameghívás: Bense Richárd
  • Illy kávéskészlet: Dr Baloghné Vincze Vanessa
  • Méretre készített ing: Lapis Máté
  • HVG egyéves előfizetés: Tömösváry Balázs
  • Vágó Réka táska: Kósa Krisztina
  • Ararat brandy: Keresztes Rózsa Kinga
  • Philippe a belga étterem: Balázs Gabriella és Dobler Tamás
  • Kanetsogu Santoku: Sáfrány Szabina
  • Gál József sztékcsomag: Dr Imre Balázs
  • Vértes Balázs: Jávorniczky Dorina
  • Grillserpenyő a Kooktától: Alföldi Ilona
  • St Andra borválogatás a Bortársaságtól: Jankó Bálint
  • HVG és Aréna 2000 kiadó sörakadémia és HVG magazincsomag: Szabó Zsolt

Különdíjak:

  • Spontán szerveződött Első Utaló Különdíj, a Saab kabriózás: György Ádám
  • a legnagyobb utalt összeg -60 000 Ft-, és ezzel egy kétfős vacsorára vendégem: Szabó Zsolt
  • közben az alapítvány számláján előkerültek szép összegű céges utalások, ők se fognak lemaradni semmiről

az átadott tételek:

  • Aréna 2000 Kiadó könyvcsomag: Csite Norbert
  • Késkészlet a sodrofa.co.hu-tól: Schmidt Teréz
  • szarvasgomba.hu szarvasgombacsomag: Varjas Gabriella
  • Agárdi pálinkakóstoló: Taletovics-Vedres Vanda
  • és akkor itt van egy kis gond, mert a többiek nevét egyszerűen nem írtuk fel, csak ott ölelkeztünk, sikítoztunk és örültünk nekik, kérünk benneteket, jelentkezzetek, hogy ki tudjuk egészíteni ezt a listát, köszönjük.

Köszönjük a Gössernek a sört, és a poharakat, amiket végül nem használtunk, ment üvegből. Köszönjük az Agárdi pálinkának, hogy eljött és hozott lélekmelegítőt, a dramaturgiailag legjobb pillanatban az orrom elé tolt vilmoskörte pálinkát, és a hangulat érdekében bedobott, két, a jelenlévők között kisorsolt pálinkakóstolást. Ugyanezt a spontán ötletet köszönjük Haulis Anikónak is az Aréna 2000 kiadótól. Vagányok voltak. Köszönjük Gál József hentesutánzatnak a rillettet és a zsírt, a sószórót én törtem el, majd számolunk érte, tudom. Köszönjük a Dover nyelviskolának a jutányos áron biztosított helyszínt, és mindenkinek, aki pakolt, segített, kente a kenyereket, pattintotta a söröket, és egyáltalán eljött.

Jövőre, előre az egymillióért. Vagy a kettőért.

update: 950 000 Ft nőknapjafuckyeah

update: megvan a millió

16 Tovább

Megvan a fél millió!

Bátor Malackaraj mára kitúrt bő fél millió Forintot.

Köszönjük az eddigi adományozóknak és a felajánlóknak, és jöjjenek még többen a remek nyereményekért, amikről, itt, a linken talál több információt. 20-30 000 Forint értékű ajándékok között válogathat, csak egy ezresért. Péntekig szabad a pálya.

Fontos!

Kérjük, ahogy már a legelején jeleztük, befizetéséről, utalásáról, különösen, ha e-bankon, postán keresztül teszi, küldjön egy emailt, screenshotot, csak egy sort a malackarajbatortabor@gmail.com címre, ellenkező esetben nem biztos, hogy a pénz, és vele az utalásáról az információk a sorsolásig megérkeznek, azok nélkül nehézkesen tudjuk bevenni a játékba, hiába szeretnénk. A bankok nem partnereink a játékban, egy utalás napokat, esetenként heteket vesz igénybe.

Ez a kérés visszamenőleg, mindenkire, haverokra, törzskommentelőkre is érvényes, kérjük, ne feledkezzenek meg róla, senkit se szeretnénk kihagyni, és információ (név) híján a szombati bulira is nehézkesen tudunk bárkit regisztrálni. Köszönjük szépen.

A leghatékonyabb és leggyorsabb megoldás az utalásra a Bátor Tábor utalási felülete, ami a linken található.

7 Tovább

Néha a rövid nyer

Csóró egyetemistaként állandó kérdés volt, unikum, vagy megvesszük a Narancsot? Összedobtuk rá, főleg Barotányi és Winkler cikkei miatt. Néha az unikum nyert, persze, minek hazudjak.

Szivacsgyöngyét mégse ihattunk, ha egyáltalán valóban létezett ez a termék a Moszkva téri Postásban. Senki nem hiszi el, az én emlékeim is homályosak. A pultról egy pohárba facsart koktél a Szivacsgyöngye.

A hávégén és a narancson nőttem fel. Sok vállalhatatlan és vállalható emlék köt a két magazinhoz, a HVG-be írtam is (egyet, a printbe, de az hónapokig erőt adott egy nagyon mocsok időszakban). Kevés újságot jelölnék meg, mint fontos állomásokat, de a Karaj, a Totalcar és a Tejvaj mellett ott lennének, pedig a Narancsnak nem dolgoztam soha.

Nem vettek fel elsőre az iparra, de a kirakatrendezőbe igen. Egy hét kolesz után nyilvánvalóvá vált, amit addig is tudtam, nem vagyok falkajószág. Albérletre pénz nincs, inkább bejárok. Sötét hóesésben várni a fűtetlen hetes vonatot, kiváló edzés volt, minden feltörekvő kamasznak kötelezővé tenném. Akkor vettem az első hávégét. Fél év után kirúgtak a kirakatrendezőből, mert ahogy nem bírom a falkákat, úgy a zsákutcákat se.

Hajnalka:
"Nem akartam nappalira menni, mert a második felvételimen úgy éreztem magam, mintha mindenkinek az anyja lennék, ezért harmadszorra az Államigazgatási Főiskolára jelentkeztem, levelezőre, oda egyből felvettek. Busszal jártam vizsgázni - máig nem tudom feldolgozni, hogy voltam képes végigcsinálni - volt, hogy egy félévben kilenc vizsgám volt, halálra untam magam a buszon és elkezdtem újságokat olvasni. Lényegében mindent megvettem. Sose felejtem el, mikor az első hávégét kinyitottam. Elolvastam az első betűtől az uccsóig, még a reklámokat is, aztán néztem ki a busz ablakán bambán, mert egyetlen szót sem értettem az egészből. Elkönyveltem, hogy buta vagyok és akkor leszek okos, ha értem, miről írnak a hvg-ben"

Mindkét újság kérés nélkül tette meg felajánlásait, és médiatámogatásukat, ahogy sokan mások is, sokan rákontráztak a kérésemre, és minden felajánló lazán és vidáman elvállalta. Köszönjük.

De mit vállalt el? Hallott már a Bátor Malackarajról? A Malackaraj első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára. Az esemény félmillió forint értékű össznyereményét támogató cégek adták össze. Az egyenként 20-30 ezer forintos nyereményeket az akció március 5-ig tartó időszaka alatt, a Bátor Tábornak legalább ezer forintot adományozók között húzzuk ki. Az eddigi felajánlásokat -kétfős vacsorák, borválogatás, kávéfőző, szarvasgombacsomag, késkészlet, illy dizájner kávéskészlet, konyakválogatás-itt a linken és a bal oldali boxsorban találja. 

Az utalást a legkönnyebben a Bátor Tábor Alapítvány erre kialakított felületén tehetik meg, ott minden információt megtalálhatnak. ha mégis inkább számlaszámot szeretnének, a Bátor Tábor Alapítvány számlaszáma:10918001-00000015-88740016

Válogassanak kedvükre, van miből.

Egy egyedi, erre az alkalomra készült Vágó Réka for Bátor Malackaraj pink női táska.
Vágó Réka a legmenőbb kortárs magyar cipőtervező, egyedi és limitált szériás darabjai a használati értéken túl gyűjtőknek is vonzók lehetnek, különösen egy ilyen különleges eseményt megörökítő darab. A táskát a linken tekintheti meg.
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj VágóRéka adomány

Siklóernyős tandemrepülés Vértes Balázzsal
A nyár folyamán lerepülhető élmény a Magyar Siklóernyős Válogatott tag, Vértes Balázzsal. Részletek a linken.
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj VértesBalázs adomány

Hatfős borkóstoló Homonna Attilától
Egy tokaji kirándulás egyik állomásaként borozhat egy cifrát Erdőbényén, Homonna Attila borász vendégeként.
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Homonna adomány

Borválogatás Kiss Gábor, villányi borász felajánlásában
A válogatással az öné lehet egy-egy palack Merlot Classic 2008, Merlot Selection 2007, Cabernet Sauvignon Selection 2007, Kékfrankos Selection 2007, Cabernet Franc Classic 2008 és egy Merum 2006.
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj KissGábor adomány

Kanetsugu MI-3003 típusú santoku(laminált VG-2/SUS-410 penge, fanyél) bőrtokkal, Oláh Gábor felajánlásában
A Kanetsugu cég régi japán kézműves hagyományokat megjelenítő késéhez egy magyar amatőr bőrdíszműves (Hapci) egyedi tokot készített.
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Kanetsogu adomány

Klasszikus grill serpenyő a Kookta konyhafelszerelési üzlet felajánlásában
Egy brutális szték alá brutális serpenyő való. Ez pont olyan, van benne anyag bőséggel, évtizedekig süthet benne.
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Kookta adomány

Kétfős vacsora Philipe, a belgánál
Friss kékkagyló Mont St Michelből, élő osztriga, brutális rillette, kedves kagylóevők, csapjanak le!
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Philippe adomány

St Andrea borválogatás a Bortársaság felajánlásában
A hat palack, szép St. Andrea bor Lőrincz György keze munkája. Egyedi, de mindenki számára ismerős válogatás, Boldogságossal, Merengővel, Pinot Noirral, Hárslevelűvel, Áldással, és hatodiknak egy palack Kutyafáját!
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Bortársaság adomány

Egy egyéves előfizetés (2010 áprilisától) a HVG hetilapra és egy két darabos könyvcsomag a HVG Könyvkiadótól (Csokoládé, Slow Food) a kiadó felajánlásában.
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj HVG adomány

Kóstolással egybekötött sörakadémia előadás két fő részére a HVG.hu gasztronómia rovata és egy magazincsomag a HVG Online 2010-es tematikus printkiadványaiból (Utazás, Life&Style, Life&Style extra) a kiadó felajánlásában.
A söröket felvezetik: Kovács Gábor és Vétek György szakértők. A sörökhöz a sörkorcsolyákat Gyimesi Zsuzsa, a gasztronómia rovat vezetője és Haulitus Anikó, a rovat Tökéletes c. sorozatának szerzője készíti.
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj HVG gasztronómia adomány

Egy egyéves előfizetés a Magyar Narancsra a kiadó jóvoltából
  A Magyar Narancsot 1989-ben, a rendszerváltás évében, a megtalált szabadság mámorító légkörében alapította néhány fiatal értelmiségi. A Magyar Narancs mindennél többre becsüli az egyéni szabadságjogok és a jogállami normák érvényesülését. Abban hisz, hogy a józan ész, az irónia és a helyesen megfogalmazott magyar mondat a legjobb eszköz az ember méltóságának a védelmére.
  Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Narancs adomány

 

Kétszer kétfős vacsora a Bock Bisztró felajánlásában.
Ha mindig is szeretett volna  magyar konyhát lendületesen újraértelmező Bíró Lajos séfnél olyan ökörpofát enni, mint még soha, kedveli a jó borokat, mindezt egy szakmailag is többszörösen elismert étteremben, itt az alkalom.
Ha kifejezetten ezt a vacsorát szeretnék megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Bockbisztró adomány

2 üveg, díszdobozos Akhtamar brandy a Brandy és Szivar szaküzlettől
  Az Ararat-család prémium kategóriás, 10 éves tölgyfahordós érlelésű tagja, az örmények legendás aranya 25 év után újra Magyarországon! Kóstolja meg az Ararat brandy tüzes 3 éves, vagy a kiérlelt 20 éves változatát is a pesti diplomatanegyed szívében, a Brandy és Szivar szaküzletben!
  Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj brandy adomány

Vintage illy Collection az Espresso webshop felajánlásában

Az illycaffé 1992 óta kér fel neves művészeket, - többek közt Francis Ford Coppolát, Federico Fellinit, Pedro Almodóvart – hogy a klasszikus illy kávéscsészéből műalkotásokat hozzanak létre. Így született az illy Art Collection, melynek darabjait világszerte gyűjtők vadásszák. Az Artists 2000 készletet a linken megtekintheti.

Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Espresso adomány

Egy négyfős sztékcsomag a Dining Guide A Listáján a legjobb hentesnek választott Gál József felajánlásában.
Ha már Józsi vevője, vagy sose volt bátorsága sztéket sütni, itt az idő, hogy magához vegye a hatalmas és gyönyörű T-bone-t, hátszínt és akár elkérje a pultból azt az egész bélszínt mellé.
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Józsi adomány

Szarvasgomba csomag a szarvasgomba.hu felajánlásában
A fa kincsesládában található, friss szarvasgombacsomagban a szezon utolsó, illatos, késo"i szarvasgombájából -Tuber borchii- kaphat ízelíto"t.
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj szarvasgomba.hu adomány

 Hatfogásos vacsoramenü két főre az Olimpia étteremtől
  A Malackaraj kedves, önálló utat járó éttermében kipróbálhatja a vagány Takács Lajos füstölt halba göngyölt libamáját, esetleg egy szaftos bárányhúst, hogy a város legjobb madártejével zárja a sort.
  Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Olimpia adomány

Siemens TC60201V "executive edition" típusú filteres kávéfőzőt a Siemens felajánlásában.
  Képzelje el a tökéletes reggelt, amikor a frissen go"zölgo" kávé illata csábítja Önt a konyhába. A Siemens rendkívül elegáns "executive edition" kávéfo"zo"je összes érzékét felébreszti. A készüléket az alábbi linken tekintheti meg.
  Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Siemens adomány

Furmint válogatás a Vinoport.huFurmint Február felajánlásában
Szereti a furmintot? Akkor ez a tételenként két palackos, Homonna Határi Furmint 2006, Szepsy Úrágya Furmint 2006, és Demeter Kakas Furmint 2006 válogatás biztosan tetszeni fog.
  Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj furmint február adomány

Jamie Oliver késkészlet a Sodrófa.co.hu konyhafelszerelési áruháztól
Hat részes (általános, hámozó, séf, kenyérvágó és szeletelő) késkészlet, öt késsel, egy tárolóval, és 25 év garanciával.
Ha kifejezetten ezt a terméket szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj sodrófa adomány

Bogrács és étkészlet halászléhez
  Szwoboda István nevét mindenki ismeri, aki tudja, milyen a jó halfőző bogrács. Az ő iparművészeti termékké minősített kiváló bográcsaiból egy most az Öné lehet. De egy bográcsból mégse lehet kikanalazni a lét, ezért a nyereményhez tartozik Steig Ágnes és Jaszenovics Géza fazekasmesterek által készített kerámia halaskészlet. (7148 Alsónyék, Templom u. 8. Tel.: 74/493-451)
  Ha kifejezetten ezt a csomagot szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj hallékészlet adomány

 

iq támogatónk: karmamedia

Médiatámogatóink: blog.hu, HVG.hu, Magyar Narancs, és köszönjük a linkeket mindenkinek. Szombaton 11-kor pedig hallgassák a Gasztromániát a radiocafén, egy disznóvágásról bejelentkezve fogok a Bátor Malackarajról beszélgetni Kálmán Emesével. Gyönyörű lesz.

Az esemény sajtóközleménye itt található.

Létezik a Szivacsgyöngye?

35 Tovább

Melyik a kedvenc étele?

Melyik kollégáját vinné a lakatlan szigetre? A legjobb fenekűt, vagy a legszórakoztatóbbat? Vagy annyira gyenge az irodai felhozatal, hogy hetero létére egy azonos neműt? Vagy éppen fordítva? A buszon megpillantot meglehetős pasival hajótörést szenvedni? Uraim, ne gondolják, hogy biztonságban vannak. Pont ilyen kérdés a kedvenc étel. Soha nem kell igazából választani, de jó játék.

Nincs kedvenc ételem, legfeljebb éppen kívánok valamit. Most pont a fánkot. Nem most, húsz éve kívánom. Csak neki kéne állni a nyavalyásnak. Recept nélkül, mert annyit tudok a tökéletes, nekem egyetlen elfogadható fánkról, hogy zsírban sütötték. Disznózsírban. Ilyet nem kapok már sehol, ez már nem divat. A zsírban sült kelttészta talán az egyetlen fogás, amit semmilyen vajákoláselmélet nem tud a magáévá tenni. Egy pofátlan dinoszaurusz, az összes elátkozott, lejáratott alapanyag orgiája. Ma ezt szeretném, egy zsírban sült, tökéletes és egészségtelen fánkot, köré egy hatméteres, hatliteres, negyven éves automata kocsit, aminek a legmagasabb sarkú cipőmben kenném, fél kezemben fánkkal, bal könyökkel az ablakban, csakis nyílegyenesen.

"A sólet a kedvencem. Nem olyan sólet, amiben megáll a kanál, és egészen biztosan nincs liszttel sűrítve. Van viszont benne három féle bab, gersli, füstölt libacomb, és marhaszegy is. Szigorúan sütőben sütve, 12 órán át!"    Fűszeres Eszter

"jaj, nincs kedvenc ételem, na jó, akkor legyen a lahmacun, azaz török pizza: hajszálvékony lepényre fűszeres, darált bárányhúst kennek, ezt kemencében rövid idő alatt megsütik. Úgy fogyasztják, hogy citromlevet csöpögtetnek rá, sok friss petrezselymet, néhány levél salátát szórnak rá, majd feltekerik, mint egy palacsintát"  Mautner Zsófia

"A halászlé nem azért a kedvenc ételem, mert bajai vagyok, hanem azért, mert a bajai halászlé olyan, mint én: értő férfikéz kell hozzá, szenvedélyes hozzáállást kell tanúsítani vele szemben, akkor az igazi, ha nagy lángon lobog, tüzes, csípős, előtte egy törkölyt kíván, utána egy pohár félszáraz vöröset, nem lehet megunni, társaságban érzi magát igazán jól. Egy élmény." Hódos Hajnalka

És az milyen lenne, ha a hölgyek ezeket, vagy amit választ tőlük, elkészítenék önnek és barátainak?

Hallott már a Bátor Malackarajról? A Malackaraj első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára. Az esemény félmillió forint értékű össznyereményét támogató cégek adták össze. Az egyenként 20-30 ezer forintos nyereményeket az akció március 5-ig tartó időszaka alatt, a Bátor Tábornak legalább ezer forintot adományozók között húzzuk ki. Az eddigi felajánlásokat -kétfős vacsorák, borválogatás, kávéfőző, szarvasgombacsomag, késkészlet, illy dizájner kávéskészlet, konyakválogatás- itt a linken és a bal oldali boxsorban találja, ez itt ma az intim zóna, személyes ajándékok következnek, amiket szintén meg lehet szerezni. Következő kör csütörtökön.  Az utalást a legkönnyebben a Bátor Tábor Alapítvány erre kialakított felületén tehetik meg, ott minden információt megtalálhatnak. ha mégis inkább számlaszámot szeretnének, a Bátor Tábor Alapítvány számlaszáma:10918001-00000015-88740016

  Egy dedikált Chili&Vanília szakácskönyv, és az abból kiválasztott, tetszőleges menü négy főre, házhozszállítással a szerzőtől, Mautner Zsófiától
  Szereti a török édességeket? Esetleg az ártalmatlan külsejű, de annál töményebb finanziert? És a libamájat?
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Mautner Zsófia adomány

 Egy dedikált, ráadásul a legutolsó darab, az üzletekből már elfogyott, Fűszer és Lélek szakácskönyv és két fős, tréfli, vagy akár kóser vacsorameghívás a szerzőtől, Fűszeres Esztertől.
  Ön is szereti a sóletet? Vagy egy rozé kacsamell? Csodás házi kenyér? Majd egy férfias torta?
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Fűszeres Eszter adomány

 Járt már a bajai halléfesztiválon? Most egy őslakos vendégszeretetével, nagymamájának hatalmas szövegével, és töltött paprikája után vásárolhat pontyot, gyújthat tüzet, ihatja a söröket, majd táncolhat az asztalon hajnalig. Lesz halászlé is, sőt, emlékbe egy Pencz-féle halas szákot kap, Pencz József kishalásszerszám-készítő felajánlásában. Hódos Hajnalka felajánlása.
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Hódos Hajni adomány

 Idén lesz az esküvője? Kéne egy penge verda? Netán kabrió? Egy szalonállapotú Saab 900 kabrióval autókázhat a budapesti, vagy közeli templomba, az anyakönyvezető elé. Így képzelje el. Vagy így. Égő Ákos, a Saab 900 klub elnökének felajánlása. Powered by Bioetun.
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Égő Ákos adomány

  Evett már igazi mézet? Mármint igazit. Öt kilogramm selyemfűméz Pál András termelő felajánlásában. A selyemfű, vagy vaddohánymézet pollenallergiások is fogyaszthatják.
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Pál András adomány

Mindig is szeretett volna egy tökéletes inget, vagy blúzt? Egy vacsorát már felajánlottam, a Volvo nem olyan penge, mint Axa Saabja, a Merga csak fehér, ezért jöjjenek az ingek. Egy méretre készített férfi vagy női ing Péter Anna felajánlásában.
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Péter Anna adomány

Ma melyik a kedvenc ételük?

142 Tovább

Siklórepülés Vértes Balázzsal

A siklóernyő leginkább az ejtőernyőre hasonlító repülő szerkezet, csakhogy itt nem repülőből ugrunk ki, hanem hegyoldalról, vagy egy kötél segítségével a földről futva startolunk. Utána nincs zuhanás, csak egy kellemes repülés, melynek sebessége leginkább a biciklizéshez hasonlítható, bár annál azért sokkal mámorítóbb élmény. A tandemezés közben az utas elöl ül, a pilóta hátul, és az utasnak egy rövid "eligazításon" kívül semmilyen előképzettségre nincs szüksége. Az utas kérésére és Bátorságához igazítva akrobatikus elemekkel tarkítható a repülés.

2001 óta siklóernyőzöm, többezer órát repültem szólóban, többszáz utast reptettem tandemben. 2003 óta tagja vagyok a Magyar Siklóernyős Válogatottnak, rendszeresen képviselem hazánkat Európa- és Világbajnokságokon. Itthon kétszer álltam a magyar rangsor élén, nyertem Magyar Köztársaság Kupát, és repültem magyar távrepülő rekordot. Új-Zélandon közel egy évig reptettem utasokat, úgyhogy jó kezekben lesz a Bátor jelentkező.

0 Tovább

Siklórepülés Vértes Balázzsal

A siklóernyő leginkább az ejtőernyőre hasonlító repülő szerkezet, csakhogy itt nem repülőből ugrunk ki, hanem hegyoldalról, vagy egy kötél segítségével a földről futva startolunk. Utána nincs zuhanás, csak egy kellemes repülés, melynek sebessége leginkább a biciklizéshez hasonlítható, bár annál azért sokkal mámorítóbb élmény. A tandemezés közben az utas elöl ül, a pilóta hátul, és az utasnak egy rövid "eligazításon" kívül semmilyen előképzettségre nincs szüksége. Az utas kérésére és Bátorságához igazítva akrobatikus elemekkel tarkítható a repülés.

2001 óta siklóernyőzöm, többezer órát repültem szólóban, többszáz utast reptettem tandemben. 2003 óta tagja vagyok a Magyar Siklóernyős Válogatottnak, rendszeresen képviselem hazánkat Európa- és Világbajnokságokon. Itthon kétszer álltam a magyar rangsor élén, nyertem Magyar Köztársaság Kupát, és repültem magyar távrepülő rekordot. Új-Zélandon közel egy évig reptettem utasokat, úgyhogy jó kezekben lesz a Bátor jelentkező.

0 Tovább

Jótékonykodni szexi, a második kör nyeremény

Nálunk ráadásul értékes ajándékok is járnak érte. Tucatnyi kívánatos ajándék. A Malackaraj első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára.

16 Tovább

Klassz ajándékok egy ezresért!

03 03 megvan a 650 000!

A Malackaraj első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára.

67 Tovább

Jótékonysági akcióval támogatja a Bátor Tábor Alapítványt a Malackaraj.hu gasztroblog

A HVG Goldenblog győztes Malackaraj.hu gasztroblog első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára.

 Az esemény közel félmillió forint értékű össznyereményét támogató cégek adták össze. Az egyenként 20-30 ezer forintos nyereményeket az akció március 5-ig tartó időszaka alatt, a Bátor Tábornak legalább ezer forintot adományozók között sorsoljuk ki. Ha részt kíván venni a játékban, a részletekért kérjük látogassa meg a Malackaraj.hu weboldalt, vagy a Bátor Tábornak a Bátor Tábor weboldalának adományozó felületán, vagy a lenti számlaszámra utalva a közlemény rovatban tüntesse fel: Malackaraj adomány.
 
 A Malackaraj.hu a HVG Goldenblog verseny Gasztro kategóriájának 2009 évi győztese. Az oldal elsődleges célja a változatos táplálkozás és a kiváló minőségű alapanyagok, termékek, receptek és kísérőik népszerűsítése. A korszerű információk átadásán túl közvetlen hangvétellel, határozott véleménnyel, alapvető és közérdekű ismeretek átadásával nem csak tapasztalt háziasszonyokhoz, hanem férfiakhoz és kezdőkhöz is szól.
 
 A Bátor Tábor azzal a küldetéssel jött létre, hogy súlyosan beteg gyerekeknek nyújtson sikerélményt és erőt, hogy segítse őket az állapotuk elfogadásában és növelje a gyógyulási esélyeiket. Az egyhetes, teljesen ingyenes táborozások alkalmával a gyerekek állandó szakorvosi felügyelet mellett olyan programokon vehetnek részt, amelyeken a betegségükből adódódan máshol nincs lehetőségük.
 Ezer forint semmiség egy kétfős vacsoráért, ugyanakkor nagy segítség a Bátor Táborban erőre kapó, súlyos betegségekkel bátran szembenéző gyerekeknek. 
 
Az akció és a részvétel pontos részletei:
http://malackaraj.blog.hu/2010/02/02/malackaraj_bator_tabor
 
Bátor Tábor Alapítvány számlaszáma:
10918001-00000015-88740016
Bátor Tábor Alapítvány adományozási felület:
 
Kapcsolat:
Péter Anna anna@peteranna.hu
0 Tovább

Jótékonysági akcióval támogatja a Bátor Tábor Alapítványt a Malackaraj.hu gasztroblog

A HVG Goldenblog győztes Malackaraj.hu gasztroblog első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára.

 Az esemény közel félmillió forint értékű össznyereményét támogató cégek adták össze. Az egyenként 20-30 ezer forintos nyereményeket az akció március 5-ig tartó időszaka alatt, a Bátor Tábornak legalább ezer forintot adományozók között sorsoljuk ki. Ha részt kíván venni a játékban, a részletekért kérjük látogassa meg a Malackaraj.hu weboldalt, vagy a Bátor Tábornak a Bátor Tábor weboldalának adományozó felületán, vagy a lenti számlaszámra utalva a közlemény rovatban tüntesse fel: Malackaraj adomány.
 
 A Malackaraj.hu a HVG Goldenblog verseny Gasztro kategóriájának 2009 évi győztese. Az oldal elsődleges célja a változatos táplálkozás és a kiváló minőségű alapanyagok, termékek, receptek és kísérőik népszerűsítése. A korszerű információk átadásán túl közvetlen hangvétellel, határozott véleménnyel, alapvető és közérdekű ismeretek átadásával nem csak tapasztalt háziasszonyokhoz, hanem férfiakhoz és kezdőkhöz is szól.
 
 A Bátor Tábor azzal a küldetéssel jött létre, hogy súlyosan beteg gyerekeknek nyújtson sikerélményt és erőt, hogy segítse őket az állapotuk elfogadásában és növelje a gyógyulási esélyeiket. Az egyhetes, teljesen ingyenes táborozások alkalmával a gyerekek állandó szakorvosi felügyelet mellett olyan programokon vehetnek részt, amelyeken a betegségükből adódódan máshol nincs lehetőségük.
 Ezer forint semmiség egy kétfős vacsoráért, ugyanakkor nagy segítség a Bátor Táborban erőre kapó, súlyos betegségekkel bátran szembenéző gyerekeknek. 
 
Az akció és a részvétel pontos részletei:
http://malackaraj.blog.hu/2010/02/02/malackaraj_bator_tabor
 
Bátor Tábor Alapítvány számlaszáma:
10918001-00000015-88740016
Bátor Tábor Alapítvány adományozási felület:
 
Kapcsolat:
Péter Anna anna@peteranna.hu
0 Tovább

Közkívánatra: malackaraj, rózsaszínen

A nevet nem én találtam ki, hanem Bazsó Gábor. Jó név, szeretem. Van, aki nem szereti, mert a végeredmény száraz és ehetetlen. Mert elrontja, azért.

52 Tovább

A legaranyosabb kölykök

Ma reggel anyáméknál kismalacokkal játszottam a disznóólban. Szaros lett a selyemszoknyám, még most is ólszaggal van tele az orrom, de megérte.

49 Tovább

Malackaszezon van!

A szopós malac cukibb, vagy finomabb?

  Megjelentek a Nagycsarnok hentespultjaiban a kocsonyának való fülek, farkak, orrok, feltekert bőrök és a téli bónusz: kismalacok! A kis drágák magukkal hozzák a méretproblémákat, amivel minden panelkonyhás küzd, kicsi a sütő. Az átlagos sütőkbe csak a legkisebb malacok férnek be, érdemes centivel vásárolni, vagy felállítani a grillt.

Fotó: Fűszeres Eszter

  Ha minden kínlódás reménytelennek bizonyul, pékségek néha elvállalják a malacsütést, ami biztosan nem HACCP-kompatibilis művelet, ezért nem árt hozzá némi ismeretség, de pénz biztosan kell. A minőségbiztosítási rendszerek kialakítói nem tudják, a kenyérrel egy térben sülő malac finomabb pékárut ad.

Szopós malac - a 4.-6. hétig számít annak a sertés, 4-5 kiló körülit érdemes venni, azon már van anyag, de a legfontosabb, hogy beférjen a sütőbe

  Ne vegyenek fagyasztott malacot, a bőre sose lesz ropogós, ami tekintve a kis sovány állatkák bőrének teljes testtömeghez viszonyított arányát, elég baj.
  A malacsütés nem melós, és nagyon látványos és kiváló a végeredmény. A végeredmény látványa érzékeny lelkeket rosszul érinthet, szólok, csak hogy tudják, lehetnek álszent húsevők a barátaink között is. A malac húsa gyönge, még nyoma sincs benne a sertéshúsra jellemző állati íznek, egy ideális világban ilyen lenne a csirkehús.
  Az esetleges szőrmaradványoktól megpucolt állat lábízületeit egy éles késsel át kell vágni, különben sütés közben az összeugró inak eltorzítják a sültet, ennyi volt a hús előkészítése.
  A malaccal pont az a baj, ami a bőrös karajjal. A bőrnek ropogósra kell sülnie, de közben nem veszíthetünk el egy cseppet sem a hús nedveiből. Ehhez egy kicsit trükközni kell, pont, mint a grillcsirkével, aminek ugyanez a nehezen összehozható kettős igény a baja.
  Előző nap alaposan körbesózom a malacot és egy rácsra rakom a hűtőbe. Száraz bőr kell a ropogósra sütéshez, ezt a folyamatot nem szabad elkummantani, és ugyanezért nem kell a malacot pácolni sem, legfeljebb a sóhoz kevert zöldfűszerekkel ízesíteni.
  Másnap, ha van erre igény, készülhet töltelék a malacba, hely éppenséggel van benne. Egy példa, a Beyond nose to tail nyomán: Négy lilahagymát fonnyasztok, felöntöm négy deci vörösborral, hagyom elpárologni, hozzáadom a malacból kiszedett, feldarabolt veséket, két kiló felkockázott pirított kenyeret, összefőzöm, fokhagymával, sóval, borssal és friss zsályával ízesítem. Beletuszkolom a malacba és természetes szálú cérnával összevarrom.
  A sütőt előmelegítem 160 fokra, nem légkeverek benne, arra most nincs szükség, csak szárítana.
  Fülét-farkát beborítom alufóliával, ha valakinek az a barbár ötlete támadna, hogy a kész malac szájába citromot rak, akkor még a sütés előtt tömje ki a száját egy alufóliából gyúrt galacsinnal és nagyon szégyellje magát.
  Mérettől függően általában három és fél-négy óra sütésre van szüksége. Ha a combjába szúrva színtelen levet ereszt, akkor biztosan készen van, ezt három óra után érdemes már leellenőrizni. A sütés végén el lehet távolítani az alufóliákat és készre pirulhat az egész.
  Szeletelés előtt legalább húsz percet kell pihentetni akár a kikapcsolt sütőben, így lesz könnyen szeletelhető.

Sütöttek már egyben malacot?

82 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek