Melyik kollégáját vinné a lakatlan szigetre? A legjobb fenekűt, vagy a legszórakoztatóbbat? Vagy annyira gyenge az irodai felhozatal, hogy hetero létére egy azonos neműt? Vagy éppen fordítva? A buszon megpillantot meglehetős pasival hajótörést szenvedni? Uraim, ne gondolják, hogy biztonságban vannak. Pont ilyen kérdés a kedvenc étel. Soha nem kell igazából választani, de jó játék.

Nincs kedvenc ételem, legfeljebb éppen kívánok valamit. Most pont a fánkot. Nem most, húsz éve kívánom. Csak neki kéne állni a nyavalyásnak. Recept nélkül, mert annyit tudok a tökéletes, nekem egyetlen elfogadható fánkról, hogy zsírban sütötték. Disznózsírban. Ilyet nem kapok már sehol, ez már nem divat. A zsírban sült kelttészta talán az egyetlen fogás, amit semmilyen vajákoláselmélet nem tud a magáévá tenni. Egy pofátlan dinoszaurusz, az összes elátkozott, lejáratott alapanyag orgiája. Ma ezt szeretném, egy zsírban sült, tökéletes és egészségtelen fánkot, köré egy hatméteres, hatliteres, negyven éves automata kocsit, aminek a legmagasabb sarkú cipőmben kenném, fél kezemben fánkkal, bal könyökkel az ablakban, csakis nyílegyenesen.

"A sólet a kedvencem. Nem olyan sólet, amiben megáll a kanál, és egészen biztosan nincs liszttel sűrítve. Van viszont benne három féle bab, gersli, füstölt libacomb, és marhaszegy is. Szigorúan sütőben sütve, 12 órán át!"    Fűszeres Eszter

"jaj, nincs kedvenc ételem, na jó, akkor legyen a lahmacun, azaz török pizza: hajszálvékony lepényre fűszeres, darált bárányhúst kennek, ezt kemencében rövid idő alatt megsütik. Úgy fogyasztják, hogy citromlevet csöpögtetnek rá, sok friss petrezselymet, néhány levél salátát szórnak rá, majd feltekerik, mint egy palacsintát"  Mautner Zsófia

"A halászlé nem azért a kedvenc ételem, mert bajai vagyok, hanem azért, mert a bajai halászlé olyan, mint én: értő férfikéz kell hozzá, szenvedélyes hozzáállást kell tanúsítani vele szemben, akkor az igazi, ha nagy lángon lobog, tüzes, csípős, előtte egy törkölyt kíván, utána egy pohár félszáraz vöröset, nem lehet megunni, társaságban érzi magát igazán jól. Egy élmény." Hódos Hajnalka

És az milyen lenne, ha a hölgyek ezeket, vagy amit választ tőlük, elkészítenék önnek és barátainak?

Hallott már a Bátor Malackarajról? A Malackaraj első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára. Az esemény félmillió forint értékű össznyereményét támogató cégek adták össze. Az egyenként 20-30 ezer forintos nyereményeket az akció március 5-ig tartó időszaka alatt, a Bátor Tábornak legalább ezer forintot adományozók között húzzuk ki. Az eddigi felajánlásokat -kétfős vacsorák, borválogatás, kávéfőző, szarvasgombacsomag, késkészlet, illy dizájner kávéskészlet, konyakválogatás- itt a linken és a bal oldali boxsorban találja, ez itt ma az intim zóna, személyes ajándékok következnek, amiket szintén meg lehet szerezni. Következő kör csütörtökön.  Az utalást a legkönnyebben a Bátor Tábor Alapítvány erre kialakított felületén tehetik meg, ott minden információt megtalálhatnak. ha mégis inkább számlaszámot szeretnének, a Bátor Tábor Alapítvány számlaszáma:10918001-00000015-88740016

  Egy dedikált Chili&Vanília szakácskönyv, és az abból kiválasztott, tetszőleges menü négy főre, házhozszállítással a szerzőtől, Mautner Zsófiától
  Szereti a török édességeket? Esetleg az ártalmatlan külsejű, de annál töményebb finanziert? És a libamájat?
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Mautner Zsófia adomány

 Egy dedikált, ráadásul a legutolsó darab, az üzletekből már elfogyott, Fűszer és Lélek szakácskönyv és két fős, tréfli, vagy akár kóser vacsorameghívás a szerzőtől, Fűszeres Esztertől.
  Ön is szereti a sóletet? Vagy egy rozé kacsamell? Csodás házi kenyér? Majd egy férfias torta?
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Fűszeres Eszter adomány

 Járt már a bajai halléfesztiválon? Most egy őslakos vendégszeretetével, nagymamájának hatalmas szövegével, és töltött paprikája után vásárolhat pontyot, gyújthat tüzet, ihatja a söröket, majd táncolhat az asztalon hajnalig. Lesz halászlé is, sőt, emlékbe egy Pencz-féle halas szákot kap, Pencz József kishalásszerszám-készítő felajánlásában. Hódos Hajnalka felajánlása.
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Hódos Hajni adomány

 Idén lesz az esküvője? Kéne egy penge verda? Netán kabrió? Egy szalonállapotú Saab 900 kabrióval autókázhat a budapesti, vagy közeli templomba, az anyakönyvezető elé. Így képzelje el. Vagy így. Égő Ákos, a Saab 900 klub elnökének felajánlása. Powered by Bioetun.
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Égő Ákos adomány

  Evett már igazi mézet? Mármint igazit. Öt kilogramm selyemfűméz Pál András termelő felajánlásában. A selyemfű, vagy vaddohánymézet pollenallergiások is fogyaszthatják.
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Pál András adomány

Mindig is szeretett volna egy tökéletes inget, vagy blúzt? Egy vacsorát már felajánlottam, a Volvo nem olyan penge, mint Axa Saabja, a Merga csak fehér, ezért jöjjenek az ingek. Egy méretre készített férfi vagy női ing Péter Anna felajánlásában.
  Ha kifejezetten ezt szeretné megnyerni, kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatba ezt írja: Malackaraj Péter Anna adomány

Ma melyik a kedvenc ételük?