Egyre több étterem követi azt a jó és indokolt szokást, hogy a desszertek mellett sajtokat, sajttálat is ajánl. Mindenki csak nyerhet a helyzeten, a sajtok tűrik a tárolást, sok vendég nem eszik desszertet, sok pedig megszokta a sajttermelésben erősebb országok éttermeiben így zárni az étkezést. Íme pár étterem, ahol remek sajttálakba lehet akadni.
Pár hete kezdtek saját készítésű sajtjaikból összeállítani egy tálat, mert ők sose állnak meg, sose pihennek, az ég áldja meg őket érte. Sajtjaik könnyűek, a vajasan olvadó, füstölt parenyica mégis fejbevág, ilyen mindenki kedvence, a parenyica igazából.
A környék sajtjaiból összeállított tálat kínálnak évek óta. Rusztikus, barátságos, pont mint az előételek között szintén régóta megtalálható kolbász és pástétomtál savanyított gombákkal.
Itt kicsit más a helyzet, kevésbé állandó, kevésbé klasszikus a sajttál, de a menüben általában van sajtfogás, vagy egy kecskesajtos desszert, vagy egy kecskesajtos panna cotta, ami felett hosszan lehet zokogni az élet szépségén, és a cukor hiábavalóságán.
A bisztróval kombinált fűszeresboltban akár saját elképzelések alapján is összeállítanak egy sajttálat, vagy sajtos szendvicset, és ajánlanak hozzá bort, ami ebben a szép őszben önmagában is megáll a sarkon. Elsősorban francia és olasz sajtjaik vannak, és jó, roppanós héjú kenyerük.
Szalonspicc, Hűvösvölgy, Budapest
A feltűnően kényelmes, és barátságos borkereskedésben fél tucat különböző karakterű sajtból, többek között a Bükki sajtmanufaktúra termékeiből lehet összeválogatni tálat a helyszínen fogyasztott, vagy hazaszállított borokhoz.
ehran kiegészítése:
Tudnak még jó sajtos helyet? Sebtiben belerakjuk!
Utolsó kommentek