Szerelmünk és néha szakmai segítőnk, Takács Lajos (Olimpia) és mások szerelmei, szakmai segítői,

  • Litauszki Zsolt (21 Magyar Vendéglő)
  • Kerekes Sándor (Gold Bisztró)
  • Kiss Zoltán (XXL Catering)
  • Szabó László (XXL Catering)

az ötletgazdái a 2010. évi Budavári Borfesztivál Kiállítás és Vásáron, az XXL Catering Kft. szervezésében bemutatkozó A Csirke Osztrigájának. Céluk a Kárpát-medence ételeinek, jellemző vagy elfeledett szezonális alapanyagainak szubjektív bemutatása, elismert séfek tolmácsolásában. A fesztivál látogatóinak szeretnének lehetőséget teremtenki, hogy méltó társat találjanak egy-egy kimagasló minőségű Kárpát-medencei bornak, egy kreatívan értelmezett, kiválóan elkészített ételben.

"Tudjuk, ez általában fordítva történik, egy adott ételhez választunk bort, de a fesztiválon fellehető finom borok sokasága miatt, jó néha megpihenni, az addig kóstolt borokhoz szakavatott kezek művét, ételeit kóstolni, őszinte konyhánkat tesztelni. A Csirke Osztrigája természetesen nem egy sok csillagos, maximális pontszámmal bíró étterem, séfeink reakciója, konyhájuk adaptációja a legnagyobb borfesztivál keretein belül."

Részletek a Borfesztivállal kapcsolatban itt, napi belépő 2300 Ft, majd én is kimegyek megnézni, mit főznek az urak.

A csirke osztrigája

A csirke farhátán, pontosabban farán, kétoldalt található, kerek, vaskos húsfalat.  Franciául sot l'y laisse - bolond, aki otthagyja.

Délutánra lesz recept is ehhez a szaftos kis falathoz, de most elmegyek csirke farhátért.