Szerelmünk és néha szakmai segítőnk, Takács Lajos (Olimpia) és mások szerelmei, szakmai segítői,
- Litauszki Zsolt (21 Magyar Vendéglő)
- Kerekes Sándor (Gold Bisztró)
- Kiss Zoltán (XXL Catering)
- Szabó László (XXL Catering)
az ötletgazdái a 2010. évi Budavári Borfesztivál Kiállítás és Vásáron, az XXL Catering Kft. szervezésében bemutatkozó A Csirke Osztrigájának. Céluk a Kárpát-medence ételeinek, jellemző vagy elfeledett szezonális alapanyagainak szubjektív bemutatása, elismert séfek tolmácsolásában. A fesztivál látogatóinak szeretnének lehetőséget teremtenki, hogy méltó társat találjanak egy-egy kimagasló minőségű Kárpát-medencei bornak, egy kreatívan értelmezett, kiválóan elkészített ételben.
"Tudjuk, ez általában fordítva történik, egy adott ételhez választunk bort, de a fesztiválon fellehető finom borok sokasága miatt, jó néha megpihenni, az addig kóstolt borokhoz szakavatott kezek művét, ételeit kóstolni, őszinte konyhánkat tesztelni. A Csirke Osztrigája természetesen nem egy sok csillagos, maximális pontszámmal bíró étterem, séfeink reakciója, konyhájuk adaptációja a legnagyobb borfesztivál keretein belül."
Részletek a Borfesztivállal kapcsolatban itt, napi belépő 2300 Ft, majd én is kimegyek megnézni, mit főznek az urak.
A csirke osztrigája
A csirke farhátán, pontosabban farán, kétoldalt található, kerek, vaskos húsfalat. Franciául sot l'y laisse - bolond, aki otthagyja.
Délutánra lesz recept is ehhez a szaftos kis falathoz, de most elmegyek csirke farhátért.
Utolsó kommentek