Van, mikor a praktikum és az ésszerűség győz a hagyomány felett, így nálunk sűrűn előfordul, hogy a halászlé után kínált túrós csusza nem illendő csuszatésztából, hanem gyufatésztából készül. Nekem már nem furcsa, akit kínáltam, a második falatnál elfeledkezett az alaki hibáról, a mama gyúrta nyolctojásos tészta feledteti az évtizedes berögződéseket.
Van, mikor a kényelem, a lustaság és a nemtörődömség miatt olyan tárgyak születnek, amiket ugyan megeszünk, mert szívesen kínálják, de semmi másért. Tomával összegyűjtöttük ezeket.
- csirkepörkölthöz, vadashoz szarvacska tésztát főzni
- hagyd azt a szar bort, főzni még jó lesz
- csokoládés tortákba és süteményekbe csokoládé helyett étbevonó
- összetörni ötcentis darabokra a spagettit, hogy könnyebb legyen megenni, a főzővízbe olajat önteni, utána a szétfőtt csutkákat jól leöblögetni hideg vízzel, ezek egyenként is súlyosak, de együtt jellemzőek
- növényi tömb használata sajt helyett
- vajas tészta margarinnal
- zacskós szárított petrezselyemlevéllel készült petrezselymes krumpli
- konzervgombából gombapörkölt, vagy bármi más
- pudingpor használata bármilyen indokkal
- zacskós levesgyöngyöt szórni a krémlevesbe pirított zsemlekocka helyett
- tízperces ételek, császármorzsa, muffin, palacsinta, tejberizs, porból, egyáltalán bármi porból
- tejföl helyett frissföl
- pulykából átlátszóra klopfolt, de jó nagy alapterületű rántott hús
- növényi alapú tejszínhab
- tejszínhabos cappucino
- mindenhova odanyomott bármilyen tejszínhab, akkor is, ha nem kérek, és a mániákus fújkáló mindig gazdaságos flakonnal közelít, ez nála a food styling csúcsa, inkább dekupázsolna
- kuglófformával adjusztált, ragacsos, bé rizs, lehetőleg ketchuppal díszítve
- fűszersóban pácolt, szárazra sütött csirkemell, ugyanez pulykaszelettel
- pulykahús használata, mert az az egészséges
- tartós kenyér zacskóból
- sértődés, amiért köszönöm, de nem kérek belőle
Tudják folytatni?
Utolsó kommentek