Van, mikor a praktikum és az ésszerűség győz a hagyomány felett, így nálunk sűrűn előfordul, hogy a halászlé után kínált túrós csusza nem illendő csuszatésztából, hanem gyufatésztából készül. Nekem már nem furcsa, akit kínáltam, a második falatnál elfeledkezett az alaki hibáról, a mama gyúrta nyolctojásos tészta feledteti az évtizedes berögződéseket.

Van, mikor a kényelem, a lustaság és a nemtörődömség miatt olyan tárgyak születnek, amiket ugyan megeszünk, mert szívesen kínálják, de semmi másért. Tomával összegyűjtöttük ezeket.

 

  • csirkepörkölthöz, vadashoz szarvacska tésztát főzni
  • hagyd azt a szar bort, főzni még jó lesz
  • csokoládés tortákba és süteményekbe csokoládé helyett étbevonó
  • összetörni ötcentis darabokra a spagettit, hogy könnyebb legyen megenni, a főzővízbe olajat önteni, utána a szétfőtt csutkákat jól leöblögetni hideg vízzel, ezek egyenként is súlyosak, de együtt jellemzőek
  • növényi tömb használata sajt helyett
  • vajas tészta margarinnal
  • zacskós szárított petrezselyemlevéllel készült petrezselymes krumpli 
  • konzervgombából gombapörkölt, vagy bármi más 
  • pudingpor használata bármilyen indokkal
  • zacskós levesgyöngyöt szórni a krémlevesbe pirított zsemlekocka helyett
  • tízperces ételek, császármorzsa, muffin, palacsinta, tejberizs, porból, egyáltalán bármi porból
  • tejföl helyett frissföl
  • pulykából átlátszóra klopfolt, de jó nagy alapterületű rántott hús
  • növényi alapú tejszínhab
  • tejszínhabos cappucino
  • mindenhova odanyomott bármilyen tejszínhab, akkor is, ha nem kérek, és a mániákus fújkáló mindig gazdaságos flakonnal közelít, ez nála a food styling csúcsa, inkább dekupázsolna
  • kuglófformával adjusztált, ragacsos, bé rizs, lehetőleg ketchuppal díszítve
  • fűszersóban pácolt, szárazra sütött csirkemell, ugyanez pulykaszelettel
  • pulykahús használata, mert az az egészséges
  • tartós kenyér zacskóból
  • sértődés, amiért köszönöm, de nem kérek belőle

Tudják folytatni?