Furcsán édes volt, rákérdeztek, miért. Mert Red Bullal főztük. Bikának az is bika, de a taurin nem lábszár.

A Red Bull menetelése a folklór tarrbélai minőségű, és hosszúságú útjain néha váratlan, a márka marketingeseinek talán kevésbé tetsző fordulatokat vesz. Meglepődnék, ha a vadparaszt viszkiredbullozásból készítettek volna kitűzőt, erről se fognak. Fekete tükörtojás, fekete bálna, fekete audi, fekete lesötétített ablakok a hetesen, hosszú fekete haj, sukár ez a csaj találkozása a vízzel nem engedünk fel semmit filozófiával.

Néha így megyen a Red Bull a magyar pusztában, az élet nem mindig csupa Air Race.

Jártam eleget a fekete vonattal, a menetrendben nyíregyházi gyorssal, tudom, a szívélyes invitálást sohasem szabad visszautasítani, ha a hangokat aranyfogak díszítik. Soha. Ezt tudták a barátaim is, így kerültek a kupéban körbejáró fonott üvegtől szédült részegen a ceglédi peronra, így kóstoltam egyszer vakarót, és szálltam le szintén tajrészegen a Nyugatiban, hogy egy óra múlva, már a barackszínűre púderezett százötvennyolcasról lebukdácsolva, csont nélkül bukjak meg ábrázoló geometriából. A számok, vonalzók pont annyira összeférhetetlenek az alkohollal, mint a feszült tanárok a tételhúzás után öklendezve kirohanó diákokkal. A púderillattól azóta felfordul a gyomrom, a két eset örökre összeégett.

Ismerősök ismerősének az unokatestvérei ennél nagyobb feladatot kaptak, pedig a nagy elégedettségben csak egy gulyáslevesre hívták meg őket. Mi veszélyes lehet egy gulyásban? A legvadabb esetben gyenge, híg a leve, kemény benne a hús, vagy éppenséggel szétfőtt, tejfölös tévedés, de ártalmatlan fogás, ők se gondoltak mást. A leves meglepő, édes bukéját szóvá téve derült ki, Red Bullal készült, mert szegény ember vízzel főz, és ők nem szegények.

A viszkiredbull és a redbullrozé után redbullal főzött gulyásleves, érdeklődve várjuk az energiaital szokatlan hasznosítására beérkező további pályamunkákat.

A Red Bull, és általában az energiaitalok hatóanyagai, a taurin és a koffein nem érzékenyek a hőre, így az energiaitallal főzött gulyásleves -sajátos- beltartalmi értéke lényegesen magasabb, mintha vízzel, vagy alaplével készülne. Kérdés, kívánatos-e egy bőséges tányér levest követő három napos pörgés.

Kinek a főztjét nem merik visszautasítani?