Latin név | Pimpinella anisum |
Származás | Dél és Közép Európa, India |
Felhasznált részek | termés |
Felhasználási terület | Emésztést elősegítő, pukiztató gyógynövény.Főzésnél édességekhez használható fűszer. A magokat ne egyben, hanem frissen durvára törve lehet a legjobban használni |
Karakter | Erőteljes ízű, frissítő, édeskés fűszer, édességek és likőrök alapanyaga. Minden mediterrán népnek megvan a saját ánizslikőrje, pálinkája, az olaszoknak a Sambuca, görögöknek az Ouzo, franciáknak a Pastis, a spanyoloknak az Anice. |
Receptek | Ha Carrarában járnak, ugorjanak be egy ánizsos csokisütire a Neptun szobor mellett lévő focacceriába. A csoki és az ánizs jól kijönnek, bármilyen egyszerű csokoládétortát, vagy muffint érdekesebbé lehet tenni egy kis frissen megtört ánizsmaggal |
Utolsó kommentek