Ez amolyan közkívánatra, aki érezte hiányát, váljék egészségére, aki nem, nekik szombaton konkrét punci is volt, szóval nem mondhatjátok, hogy nem vagyunk egy végletekig kiegyensúlyozott gasztromédia.
A menüket tematizáltuk és kedves kommentelőinknek ajánljuk, bízunk humorukban, és innen is forrócsokizzuk őket. A menük között elég nagy az átjárhatóság, végtelen mennyiségű mozaikot lehet a segítségükkel kirakni. Egy-két kivétellel, egyszerű, könnyen elkészíthető, gyors fogások.
italodance menü Bombadil Tomának
- előétel: vitello tonnato, tejes boci a finom tonhallal, egyenesen az Ezüst Kanálból.
- leves helyett: szarvasgombás tagliatelle
- főétel: ossobucco, ez a szép, egy böszme étel itthon már uttersznobnak számít, mert miért is?
- desszert: mille feuille, nem mondom meg hogy ejtik, mert fél év Párizs alatt nem tanultam meg a kiejtést, de Olaszországban kedvelt karácsonyi édesség. Amúgy egy krémes, csak sokkal jobb.
bonyolult menü ehrannak
- előétel: fürjkocsonya libamájjal
- leves: leves: pisztrángleves, karácsonyra tekintettel füstölt pisztrángból, ezért csak összerottyantva és petrezselyem helyett kaporral, extrának finomra vágott, benne főtt édesköménnyel és olívaolajjal
- egy jó téli szorbet: gyömbéres körte
- főétel: vörös tonhal gránátalmával, egyik ciklámenebb, mint a másik, finom gyönyörűség egy úrilánytól
Fotó: Havas Dóra
- desszert: mille feuille,megint, nem véletlenül. Nem könnyű elkészíteni, de talán egy ünnep megérdemli.
ahogy anyánk főzne, Herlock Sholmesnak
- előétel: ----- pffffhhh
- leves: Halászlé, a linken bajai, de ez felekezetenként változhat
- főétel: Ráczponty
- desszert: somlói galuska, ahogy kell, igazi, soktésztás, sokkrémes mesekönyv, és aprósütemény: moszkauer, sokféle aprósütemény
csingilingielegánsahogykellkarácsonykoregyrendesúrilánynak menü Mitzinek
- előétel: füstölt pisztrángos, gorgonzolás tésztakosarak
- leves: fácánleves marsalával, ilyenkor szezonja is van a szép vadmadarának
- főétel: Narancsos lazac mazsolás vörös rizzsel
- desszert:sajttorta, mellé likőrök, tojás, kávé, csokoládé, limoncello
embermenü ekkerjoznak (meg Annának, meg Vandának, megmegmeg)
- előétel: zsírjában sült libamáj kaláccsal
- leves: Birsalmaleves
- főétel: paprikába-köménybe forgatott báránygerinc
- édesség: szilvapálinkás dulce de lechével töltött palacsinta (háromszögbe hajtva, megcukrozva és egy jó pálinkás flambírral odapörkölve)
haltúltengés hzizinek
- előétel:előétel: pisztáciás malacpástétom ecettel és gyümölcsöntettel
- leves: pisztrángleves, karácsonyra tekintettel füstölt pisztrángból, ezért csak összerottyantva és petrezselyem helyett kaporral
- főétel: fogas bőrén sütve, pezsgőmártással
- desszert: csokoládéfondant, látszatra kis semmiség, mégis kőkemény nehezék, jó a könnyű halak után
megfizethető, nagyon egyszerű, de különleges, mindenkinek
- leves: narancsos sütőtökleves
- főétel: teával füstölt kacsamell, remek leírással a házi, különleges eszközt nem igénylő füstölésről. olcsóbb változatban csirkemellel is lehet próbálkozni / füstöléshez bátortalanoknak chilis-vaníliás csirke, utóbbiról nem csak fotó, videó is van.
Fotó: Mautner Zsófia
- édesség: tejbegrízes künefe, egyszerű, olcsó, de hatásos szír édesség
A portálon ma egy karácsonynál is fontosabb kérdés: Kinek mitől folyt már egybe taknya-nyála? Legcsípősebb, de éltető téli élmények, ki mit szed a nyálkahártyájára?
Milyen menüt főznek karácsonyra?
Utolsó kommentek