Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Margó feszt nyereményjáték

A Margó Feszt városi irodalmi fesztivál nyitóeseménye a gasztronómiához és hozzánk is kötődik. 

Az esten három író fog főzni, és vacsora közben gasztronómiához kötődő témában felolvasni. Péter Anna moderál, bármit is jelentsen ez. 

A menü:

  • Bächer Iván - csülök pékné módra
  • Balázs Attila - csevapcsicsa
  • Cserna-Szabó András - tárkonyos bárányraguleves Móra Ferencné módra
  • és madártej

2011. április 14. · 19:00 - 22:00

Helyszín:  Pilvax 1052 Pilvax köz 1-3. 

Vajon mit írtak eleink a szakácskönyvek margójára? Főzés közben született ötleteiket, átsuhanó gondolatokat, melyeket egy íz vagy illat felidézett bennük, piaci kofák nevét, bevásárlólistát, primőrárakat? Képzeljünk el egy vén receptkönyvet, és lapozzuk fel a családi ládafiában talált kincset. A Pilvaxban rendezett irodalmi főzésen három író három fogást főz saját családi receptgyűjteményéből, és hozzá történeteket olvas a vacsoraasztal mellett.

A belépés díjtalan, a vacsora ára 2800 Forint, gyertek!

Van három darab, kétfős vacsorameghívásunk, annak a három olvasónak, aki a legtöbb művet sorolja fel kommentben a három írótól. Egy íróra ér csak játszani, és aki 20:00-ig a legtöbb művet felsorolja, nyert.

Nem ér mindhárom szerzőtől felsorolni, csak egytől, így elkerüljük, hogy mind a 6 db jegy ugyanott kössön ki. 

35 Tovább

Ma kétéves a Malackaraj

hát így. Kevés ez az összegzéshez, meg pont ma kértünk be ajánlatot egy megafejlesztésre, szóval inkább előrefelé vagyunk erősen.

Nem lesz felhajtás, de hosszú hétvége igen, ezért minden szervezést, felelősséget, és terhet önzőn mellőzve nem foglaltunk le sehol semmit, bulizni akarunk.

Szombaton, 22:00- től a Corvin tető különböző termeiben fogjuk a hideg mérget inni a pultról, aki nem megy le a Balatonra tornádót nézni, szeretettel várjuk egy koccintásra.

És forrón csokizunk benneteket kedves olvasóink, újakat és régieket egyformán! 

33 Tovább

Pelle László párlatkurzus

2011 02 24 19:00 Oktogon, részletek a jelentkezőknek, mailben (4. emelet, lift nincs)

Pelle László a helyes pálinkakészítés módszereiről, titkairól mesél, közben pálinkáin keresztül megismerhetik a kóstolás és felismerés folyamatait. Pelle László párlatai a magyar pálinkák legelegánsabb élvonalába tartoznak, aki már kóstolt közülük, érti, mi ez a felhajtás a pálinka körül, miért van annyi rajongója ennek az italnak. A Tokaj-hegyalján, Mádon termesztett szőlők és a Nyékládháza környéki, családi gyümölcsösök gondosan válogatott, és erjesztett terményeinek lelke kerül párlataiba.

Az esten sorra kerülő pálinkák:

  • Kajszibarack
  • Cigánymeggy
  • Feketeszeder
  • Furmint szőlő
  • Vilmoskörte
  • Aszútörköly
  • Birsalma

A pálinkákat hájas, vajas és sajtos falatok kísérik (Anna süti őket), de érdemes egy könnyű vacsorát megejteni a kóstoló előtt. Elegáns stílusú, de akkor is pálinka. Részvételi díj: 6000 Ft/fő Pelle Lászlóról az alábbi linkeken tudhat meg még többet:

Részvételi szándékát, kérjük, a malackaraj@gmail.com címen jelezze.

6 Tovább

Egy adománygyűjtés háttere

Tizennyolcaskarika. Szóltam. Megszerkesztve csak az értelmét veszítené el.

Múlt héten olvasóink összeadtak több, mint 10 tonna élelmiszeradományt a Kolontáron főző csapatnak. Adományozni szexi, szervezni szórakoztató. Azon a héten sokat nevettünk két sírás és két elakadt ruhalemez között.

16 Tovább

Iszonyú fontos szolgálati közlemény

Mától több felületet kötünk össze zsírral. A bloghoz ragasztottunk egy portált, nagyot, igazit, komolyat. Eddig is csak a tartalomban vicceltünk, a Malackarajjal soha.

A blog élete az eddig megszokott hangnemben és témákkal tovább folytatódik, eszünk ágában sincs belepiszkálni, elsorvasztani, kell nekünk ez a játszótér, de ennél többet akartunk. Még meg se volt a játszótér, már készen voltak a tervek a bővítésre.

Alapelveink és céljaink megmaradnak mindkét felületen, a Malackaraj az alapanyagok és a technológiák irányából közelíti meg a gasztronómiát, továbbra is arra keressük a választ, hogyan hozom ki a legtöbbet egy szelet tarjából, egy szép kacsamellből, vagy fél sütőtökből, de innentől több hangsúlyt helyezünk a szezonalitásra, szezonális termék, zöldség, gyümölcs nem maradhat le oldalainkról.

A recept rovatot átengedjük a profiknak, közkedvelt és elismert séfek népszerű, néha meghökkentő, vagy éppen pofonegyszerű, de mindig otthon is elkészíthető receptjei fogják egymást követni naponta. Séf barátaink, vagy csak simán szerelmeink éttermeinek életét, a napi ajánlatokat, különleges alapanyag érkezését külön rovatban követjük, ahogy a delikátüzletek, hentes, halas, zöldséges különleges termékei is megjelennek a Napi ajánlatban, így egy helyen lehet követni éttermi menüket, szokatlan alapanyagokkal dolgozó beszerzési helyeket, egyre többet és többet.

Kedves, mégis elhanyagolt témánk, az ital külön rovatot kap, és közkedvelt, de szintén nem eléggé foglalkoztatott, szerszám rovatunk rendszeresen fog frissülni késekkel, késekkel, mindenféle vasakkal és késekkel.

A portál cikkei, ahogy a blog posztjai, kommentelhetők, mert kezdetektől közösségi oldalként értelmezzük és fejlesztjük a Malackarajt, ezen nem szeretnénk változtatni. Külön köszönjük olvasóinknak, hogy eddig eljutottunk, a puszta tényen felül, hogy olvasnak, kommentelnek minket, a múlt heti kolontári akciókban másodszor bizonyították be, milyen remek közösség alakult ki a Malackaraj körül az elmúlt másfél évben.

A Malackaraj.hu indulását egy nyilvános házibulival szeretnénk megünnepelni, ahova sok szeretettel várunk mindenkit.

  • Helyszín: Corvintető, VIP-terem, Corvin Áruház 4. emelet, VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utcából
  • Időpont: 2010 10 30 21:00-sokáig
  • Belépő: nincs
  • Zene: van, táncitánci stílus
  • Dresscode: nincs
  • Vacsora: zsíroskenyérben gondolkozunk
  • Ital: a la carte, a bárpultból

A Malackaraj

24 Tovább

Kedves séfünk újra akcióban!

Talán még vannak páran akik emlékeznek a Márton utcai tapas-bárra, kedves barátunk, Sergio éttermére, a húsos táskára, isteni sztékjeire és a világ legjobb flanjára.

Vasárnap ismét Sergio főz, mi biztosan ott leszünk, és sok szeretettel várunk minden olvasót erre a spontán Malackaraj találkozóra!

Kérünk mindenkit, aki jön, a lent található telefonszámon, vagy emailcímen jelezze, mert alapanyagot kell kalkulálni.

Hagyományos uruguayi grill parti július 18-án Vasárnap 12 órától

  • Uruguayi bélszín

  • Uruguayi hátszín

  • Uruguayi kolbász

  • Sertés oldalas

  • Húsos és kukoricás táska

  • Saláták

  • Krumpli

  • Uruguayi puding tejkaramellel

Korlátlan fogyasztás 3000/fő

Sangría, Víz, Egyéb italok a la carte

Kéretik előre jelezni a részvételüket!!!!!!!! a 06 20 9383554-es telefonszámon, vagy e-mail cím: sergiot kukac freestart.hu

Helyszín: Káposztásmegyer IV.ker. Megyeri út 203/A mögötti parkolónál az erdő mellett

Uruguayi zenei stílusokról szóló dokumentum filmeket vetítünk és fellép MC Guacho aki latin dalokat énekel majd. Jöjjenek szórakozni és jót enni a szabad ég alatt.

Sergio Tabeira

5 Tovább

Bréking: a pálinka felszabadítása

"Kilencedik intézkedésként javasolta a pálinkafőzést. A pálinkafőzés felszabadításával "kilencven éves küzdelmet zárunk le", mondta Orbán. "Lehet nevetni ezen, de én inkább azt mondanám, hogy ez a szabadságharc kilencven év után a felkelők teljes győzelmével zárult".

via index

Később bővebben és részletesen, egy kis kitekintéssel a hogy is főztük kedves pillanataira, mert eddig ugyan nem lehetett, mégis szokásba' volt.

 

136 Tovább

Bátor Malackaraj megcsinálta az egy millát

A Bátor Tábor véletlenül jött, talán emlékeznek még a jobb boxsorban a bannerükre, hogy szakácsot keresnek. Éppen a Karaj első születésnapján, és az egyre jobb kapcsolataink valamilyen előnyös és szórakoztató egyesítésén tanakodtam, amikor átküldték a hirdetést, kitenném-e.

Kiraktam, majd megnéztem a weboldalukat.

"A Bátor Tábor súlyosan beteg gyerekeknek nyújt sikerélményt, és erőt, hogy segítse őket az állapotuk elfogadásában és növelje gyógyulási esélyeiket."

Bár nincs gyerekem, de amíg vannak gyerekeket fejlesztő, gyógyító, etető és megmentő szervezetek, csakis erre a célra tudok elképzelni egy jótékony akciót, és itt rögtön felállt a képlet. A Tábor ráadásul egy komoly cégként működő szervezetnek tűnt a weboldaluk alapján, és tudtam, ha véletlenül beindul a vonat, nagy szükségem lesz a profi hozzáállásra.

Így is lett. Az elmúlt napokban és a szombat esti sorsoláson a Bátor Tábor munkatársai zavarbaejtő hozzáértéssel oldottak meg minden problémát, helyzetet, odaálltak, kitalálták, megcsinálták. Úgy vették át az irányítást a kezeim közül kifolyt rendszerben, hogy az erre pont rendkívül kényes fajtám tapsikolt és ujjongot érte. Értik a dolgukat, nem lehetek nekik elég hálás, örülök, hogy együtt dolgozhattunk és még fogunk is.

A Karaj egyik erőssége, és büszkeségünk az olvasóink. Egyrészt sokan vannak, ami menő, és hasznos is, mert így lesz hirdető, abból pénz, abból pedig még jobb és több tartalom. Másrészt itt ritkán kell moderálni, az elmúlt egy évben ha fél tucat embertől és butaságaitól szabadultam meg, ami érdektelen szám a rengeteg tartalmas, sokszor vicces és szeretetreméltó megjegyzés és kirohanás, és az oldalból kinövő barátságok mellett.

Ez a konstruktív oldal mutatta meg magát az akcióban is, ahol 3 hét alatt 875. 000 Forintot adományoztak olvasóink a Bátor Tábornak.

Úgy gondolom, és szombaton sok, a témában nálam sokkal tapasztaltabb ember is azt mondta, ez nagyon komoly teljesítmény egy egyéves blog partizánakciójától. Kedves olvasók, az a helyzet, hogy ti is és mi is baromi szexik vagyunk. Jobban főzünk mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk és még adni is tudunk.

És baromi szexik a felajánlóink, nagyon köszönjük mindegyik cégnek és magánszemélynek a kívánatos nyereményeket és a segítő együttműködést.

Szombaton besörözve egyenesen szerelmet vallottam Seres Mariannak a Magyar Narancstól, mert milyen úri tempó már kérés nélkül felajánlani, ahogy ezt tette több másik cég és magánember is. És milyen úri tempó felajánlani egy nyereményt, majd adományozni pénzt is a Bátor Tábornak, ami szintén jellemző volt a játékban részt vevő cégekre, meghatódva lestük a neveket az excelben, és még jobban meghatódva néztük Palotai Zoltánt a Bortársaságtól ahogy segít pakolni, és Vágó Rékát, ahogy keni a kenyereket, és milyen jól esett Gyimesi Zsuzsa önkéntes törődése, és születésnapi ajándéka. Adományozni nem csak szexi, kaland is.

A sorsoláson sok ajándékot nem tudtunk átadni, mert a nyertes nem jött el. A nyeremények a Bátor Tábor irodájában (1146 Budapest, Ajtósi-Dürer sor 31. 302-8808) lettek elrakva, ott egy személyi bemutatásával a gazdája átveheti, de aki vidéken él, és nem jár Pesten, írjon a malackarajbatortabor@gmail.com címre nekem, intézzük, elküldik neki. Akinek megvan az emailcíme, személyesen értesítettem a fejleményekről. A sorsolásról, és a szombatunkról Hajni fog beszámolni, a pacaltól, a sorsjegyek felvagdosásán át Magilla Gorilláig, és a vasárnapi paratelefonokon át, te emlékszel a nevére? kiírhatom a nevét? és hasonlók. Az át nem adott tételek és gazdáik (A méretre készített ing és a vacsora nem a Tábornál van lerakva, hanem nálam):

  • Bock bisztró négyfős vacsora: Sámson Mónika
  • Siemens kávéfőző : Racsmány Mihály
  • Selyemfűméz Pál Andrástól : Dávid Szabolcs
  • Furmint válogatás a vinoport.hutól: Kőszegi Martin János
  • Olimpia étterem : Hangyási Tibor
  • Magyar Narancs egyéves előfizetés: Gyöngyösi Andrea
  • Mautner Zsófia könyv és négyfős vacsora házhozszállítással: dr. Bene Tamás
  • Fűszeres Eszter könyv és kétfős vacsorameghívás: Bense Richárd
  • Illy kávéskészlet: Dr Baloghné Vincze Vanessa
  • Méretre készített ing: Lapis Máté
  • HVG egyéves előfizetés: Tömösváry Balázs
  • Vágó Réka táska: Kósa Krisztina
  • Ararat brandy: Keresztes Rózsa Kinga
  • Philippe a belga étterem: Balázs Gabriella és Dobler Tamás
  • Kanetsogu Santoku: Sáfrány Szabina
  • Gál József sztékcsomag: Dr Imre Balázs
  • Vértes Balázs: Jávorniczky Dorina
  • Grillserpenyő a Kooktától: Alföldi Ilona
  • St Andra borválogatás a Bortársaságtól: Jankó Bálint
  • HVG és Aréna 2000 kiadó sörakadémia és HVG magazincsomag: Szabó Zsolt

Különdíjak:

  • Spontán szerveződött Első Utaló Különdíj, a Saab kabriózás: György Ádám
  • a legnagyobb utalt összeg -60 000 Ft-, és ezzel egy kétfős vacsorára vendégem: Szabó Zsolt
  • közben az alapítvány számláján előkerültek szép összegű céges utalások, ők se fognak lemaradni semmiről

az átadott tételek:

  • Aréna 2000 Kiadó könyvcsomag: Csite Norbert
  • Késkészlet a sodrofa.co.hu-tól: Schmidt Teréz
  • szarvasgomba.hu szarvasgombacsomag: Varjas Gabriella
  • Agárdi pálinkakóstoló: Taletovics-Vedres Vanda
  • és akkor itt van egy kis gond, mert a többiek nevét egyszerűen nem írtuk fel, csak ott ölelkeztünk, sikítoztunk és örültünk nekik, kérünk benneteket, jelentkezzetek, hogy ki tudjuk egészíteni ezt a listát, köszönjük.

Köszönjük a Gössernek a sört, és a poharakat, amiket végül nem használtunk, ment üvegből. Köszönjük az Agárdi pálinkának, hogy eljött és hozott lélekmelegítőt, a dramaturgiailag legjobb pillanatban az orrom elé tolt vilmoskörte pálinkát, és a hangulat érdekében bedobott, két, a jelenlévők között kisorsolt pálinkakóstolást. Ugyanezt a spontán ötletet köszönjük Haulis Anikónak is az Aréna 2000 kiadótól. Vagányok voltak. Köszönjük Gál József hentesutánzatnak a rillettet és a zsírt, a sószórót én törtem el, majd számolunk érte, tudom. Köszönjük a Dover nyelviskolának a jutányos áron biztosított helyszínt, és mindenkinek, aki pakolt, segített, kente a kenyereket, pattintotta a söröket, és egyáltalán eljött.

Jövőre, előre az egymillióért. Vagy a kettőért.

update: 950 000 Ft nőknapjafuckyeah

update: megvan a millió

16 Tovább

Megvan a fél millió!

Bátor Malackaraj mára kitúrt bő fél millió Forintot.

Köszönjük az eddigi adományozóknak és a felajánlóknak, és jöjjenek még többen a remek nyereményekért, amikről, itt, a linken talál több információt. 20-30 000 Forint értékű ajándékok között válogathat, csak egy ezresért. Péntekig szabad a pálya.

Fontos!

Kérjük, ahogy már a legelején jeleztük, befizetéséről, utalásáról, különösen, ha e-bankon, postán keresztül teszi, küldjön egy emailt, screenshotot, csak egy sort a malackarajbatortabor@gmail.com címre, ellenkező esetben nem biztos, hogy a pénz, és vele az utalásáról az információk a sorsolásig megérkeznek, azok nélkül nehézkesen tudjuk bevenni a játékba, hiába szeretnénk. A bankok nem partnereink a játékban, egy utalás napokat, esetenként heteket vesz igénybe.

Ez a kérés visszamenőleg, mindenkire, haverokra, törzskommentelőkre is érvényes, kérjük, ne feledkezzenek meg róla, senkit se szeretnénk kihagyni, és információ (név) híján a szombati bulira is nehézkesen tudunk bárkit regisztrálni. Köszönjük szépen.

A leghatékonyabb és leggyorsabb megoldás az utalásra a Bátor Tábor utalási felülete, ami a linken található.

7 Tovább

Jótékonykodni szexi, a második kör nyeremény

Nálunk ráadásul értékes ajándékok is járnak érte. Tucatnyi kívánatos ajándék. A Malackaraj első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára.

16 Tovább

Klassz ajándékok egy ezresért!

03 03 megvan a 650 000!

A Malackaraj első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára.

67 Tovább

Jótékonysági akcióval támogatja a Bátor Tábor Alapítványt a Malackaraj.hu gasztroblog

A HVG Goldenblog győztes Malackaraj.hu gasztroblog első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára.

 Az esemény közel félmillió forint értékű össznyereményét támogató cégek adták össze. Az egyenként 20-30 ezer forintos nyereményeket az akció március 5-ig tartó időszaka alatt, a Bátor Tábornak legalább ezer forintot adományozók között sorsoljuk ki. Ha részt kíván venni a játékban, a részletekért kérjük látogassa meg a Malackaraj.hu weboldalt, vagy a Bátor Tábornak a Bátor Tábor weboldalának adományozó felületán, vagy a lenti számlaszámra utalva a közlemény rovatban tüntesse fel: Malackaraj adomány.
 
 A Malackaraj.hu a HVG Goldenblog verseny Gasztro kategóriájának 2009 évi győztese. Az oldal elsődleges célja a változatos táplálkozás és a kiváló minőségű alapanyagok, termékek, receptek és kísérőik népszerűsítése. A korszerű információk átadásán túl közvetlen hangvétellel, határozott véleménnyel, alapvető és közérdekű ismeretek átadásával nem csak tapasztalt háziasszonyokhoz, hanem férfiakhoz és kezdőkhöz is szól.
 
 A Bátor Tábor azzal a küldetéssel jött létre, hogy súlyosan beteg gyerekeknek nyújtson sikerélményt és erőt, hogy segítse őket az állapotuk elfogadásában és növelje a gyógyulási esélyeiket. Az egyhetes, teljesen ingyenes táborozások alkalmával a gyerekek állandó szakorvosi felügyelet mellett olyan programokon vehetnek részt, amelyeken a betegségükből adódódan máshol nincs lehetőségük.
 Ezer forint semmiség egy kétfős vacsoráért, ugyanakkor nagy segítség a Bátor Táborban erőre kapó, súlyos betegségekkel bátran szembenéző gyerekeknek. 
 
Az akció és a részvétel pontos részletei:
http://malackaraj.blog.hu/2010/02/02/malackaraj_bator_tabor
 
Bátor Tábor Alapítvány számlaszáma:
10918001-00000015-88740016
Bátor Tábor Alapítvány adományozási felület:
 
Kapcsolat:
Péter Anna anna@peteranna.hu
0 Tovább

Jótékonysági akcióval támogatja a Bátor Tábor Alapítványt a Malackaraj.hu gasztroblog

A HVG Goldenblog győztes Malackaraj.hu gasztroblog első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára.

 Az esemény közel félmillió forint értékű össznyereményét támogató cégek adták össze. Az egyenként 20-30 ezer forintos nyereményeket az akció március 5-ig tartó időszaka alatt, a Bátor Tábornak legalább ezer forintot adományozók között sorsoljuk ki. Ha részt kíván venni a játékban, a részletekért kérjük látogassa meg a Malackaraj.hu weboldalt, vagy a Bátor Tábornak a Bátor Tábor weboldalának adományozó felületán, vagy a lenti számlaszámra utalva a közlemény rovatban tüntesse fel: Malackaraj adomány.
 
 A Malackaraj.hu a HVG Goldenblog verseny Gasztro kategóriájának 2009 évi győztese. Az oldal elsődleges célja a változatos táplálkozás és a kiváló minőségű alapanyagok, termékek, receptek és kísérőik népszerűsítése. A korszerű információk átadásán túl közvetlen hangvétellel, határozott véleménnyel, alapvető és közérdekű ismeretek átadásával nem csak tapasztalt háziasszonyokhoz, hanem férfiakhoz és kezdőkhöz is szól.
 
 A Bátor Tábor azzal a küldetéssel jött létre, hogy súlyosan beteg gyerekeknek nyújtson sikerélményt és erőt, hogy segítse őket az állapotuk elfogadásában és növelje a gyógyulási esélyeiket. Az egyhetes, teljesen ingyenes táborozások alkalmával a gyerekek állandó szakorvosi felügyelet mellett olyan programokon vehetnek részt, amelyeken a betegségükből adódódan máshol nincs lehetőségük.
 Ezer forint semmiség egy kétfős vacsoráért, ugyanakkor nagy segítség a Bátor Táborban erőre kapó, súlyos betegségekkel bátran szembenéző gyerekeknek. 
 
Az akció és a részvétel pontos részletei:
http://malackaraj.blog.hu/2010/02/02/malackaraj_bator_tabor
 
Bátor Tábor Alapítvány számlaszáma:
10918001-00000015-88740016
Bátor Tábor Alapítvány adományozási felület:
 
Kapcsolat:
Péter Anna anna@peteranna.hu
0 Tovább

Nutella nap

31 Tovább

Szolgálati bréking

Egyik kedvenc blogomnak, a kretén.hu-nak, a Malackaraj a kedvenc gasztroblogja. Öleljük át egymást! Sziasztok!

2 Tovább

Malackaraj.bash.hu

Kedves Olvasóink,

Fogadják szeretettel 2009-es levelezéseink legjavát. Hajnalka stand-up comedy, Anna csak alákontráz néha. Vigyázat, vágatlan, ezért közönséges nyelvezet.

40 Tovább

Szolgálati kérdések

Kedves Olvasóink, fejlesztenénk a tartalmat, lenne még több poszt, új, hasznos rovatok, de ehhez kéne a lóvé, ahhoz kell a hirdető, a hirdető meg kérdez. Mellesleg engem is érdekel, kik járnak ide.

37 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek