Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hasmenésre csokoládé

Ozzy, a gidrán kanca sok szempontból különleges ló volt. 2006-ban került hozzám a még meg sem alakult lómenhelyre, a 4 törzstag után ő volt az ötödik. Az első igazi mentvény, az ő érkezését neveztük ki zakutanyasi születésnapnak. Huszonkét évesen, patairha-gyulladással, kehesen, lovardai eszközként lezsarolva jött - hiába volt öreg és beteg, túl jó természete és adottságai voltak ahhoz, hogy a régi helyén békén hagyják. Egy barátnőm, Heni karolta fel, akinek Ozzy sosem volt a tulajdona, "csak" szerette, és nem nézte el tétlenül, hogy a szerencsétlen, rozzant vénséget tovább gyötörjék. Ozzy idekerülése után derült ki, hogy ki is ő valójában: az 1992-es országos kettesfogathajtó-bajnokság bajnok lova, 99 Gidran VI-3 Obeliszk. A nyerges lesz az, fénykorában.

26 Tovább

Egy elmaradt libasült emlékére

Enikő barátnőmet még a kaposvári időkből ismertem; úgy hét-nyolc éve még Regölyben, egy szép nyári napon meglátogatott egy méretes, átlyuggatott oldalú kartondoboz társaságában, melyből 6 gyönyörű, zöldessárga pelyhes kislibát varázsolt elő. A libák (egyes szőke egyedek kivételével) elbűvölő és okos jószágok, örültem nekik nagyon - kivittük őket az udvarra legelni tanulni, napozni, kaptak darát, aztán éjszakára elszállásoltuk őket a házban. Pár napig csak felügyelettel hordtuk ki őket, aztán már kint mertem hagyni a bandát akkor is, ha leugrottam a lovakhoz a legelőre.

94 Tovább

Hogyan (nem) etettem gőtét?

Mozgalmasan indult a hideg márciusi reggel. Vili barátom telefonhívására ébredtem, igyekezzek kifelé, mert baj van: az új ló elszabadult a karámjából. Máris megyek! - válaszoltam készségesen és félálomban, magamra kaptam valamit plusz gumicsizmát, és nyargalás kifelé.

26 Tovább

Egy Nyúl, aki Béla volt, pedig mégsem

Bő két éve történt, hogy egyik este barkácsoltam. Záporozó ütéseim nyomán egész Észak-Magyarország rángó arccal konstatálta, hogy Pörölykezű Andika megszereli a nyúlketrec ajtaját, és U-szöget kalapál keményfába.

44 Tovább

Dilemmák a húsevés körül, I. rész

Vegetáriánusok már többször szóvá tették, hogy állatbarátként, hovatovább menhelyvezetőként ugyan hogy tudok húst enni - aki képes ilyesmire, az nem is szereti igazán az állatokat. Mit lehet ilyenkor tenni? Kénytelen vagyok hevesen bólogatni, és belátni: lehet, hogy tényleg nem szeretem az állatokat.

242 Tovább

A halak védelmében

Ritkán nyomom fel az agyam, de a méreten aluli halrablástól és a karácsonyi pontykínzástól öklendezni tudok.

246 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek