Holnaptól nyár, pontosabban már a hétvégén is az volt, jöhet a fagylalt! Mivel kevés a jó fagyizó, az elszánt rajongók bátran álljanak neki otthon. Ehhez egy fagyigép jól jön, de kitartással, húsz percenként ismétlődő kézi átvillázással ez is kiváltható. Receptek a linkeken.

A Karaj kedvence, a legperverzebb szerelem, a desszert után sajtnak vagy sztékre(!) adható kéksajtfagylalt kezdi a sort. Durván hangzik, de simulékony, édesen erőszakos íz, a képen pár csepp beforralt balzsamecettel. 

Magyar szerelem következik, a mákfagylalt, de nem csak úgy magában, hanem citrommal élénkítve.

Ismét perverz vizekre sodródunk, és egy-két nehezebb fogás közé ékelhető sorbet következik. Sós fagylalt, egy ceviche-sorbet. 

 

Aszalt szilvás aszúfagylalt Fűszeres Esztertől, ami nem csak a közös, erdőbényei emlék miatt olyan szép. Akkor mákos bobájkához (gubához) volt, de megáll magában is. 

 

Flódni-fagylalt, bizony, az egyik legszuperebb édesség fagylalt változatban, de nem úgy, ahogy várnánk. 

Egy tartalmas történet, a flódni után szeretett Rákóczi túrósunk, fagylalt formában.

 

Megint elkalandozunk, de aki evett már sós karamellt, rögtön kattintani fog a fagylalt változatért.

 

Egy igazi, tökéletes vaníliafagylalt nem maradhat ki a sorból. 

Hopp, levendula!

És a végére egy sült fagylalt.

Melyik a kedvenc fagylaltjuk?