A Fényt nem kell bemutatni, de mi fogtuk a szilvapálinkát, belecsavartunk egy patront, és ráfújtuk a szilvalére. Szilvafény, szia, a Szilvagányoktól.

 Tavaly már szerepeltünk együtt a Pálinkafesztiválon, kolbászokkal, Bélben az igazság néven. Idén a szilva éve van, ezért szilvás ételekkel készülünk, vidéki focicsapatunkat Szilvagányok néven keressék a Szilvaudvarban, a színpad mellett. Bejönnek a kapun, jobbra néznek, ott is vagyunk, és ha éppen az egyik padon vagy a fűben héderezek a Papival, vegyenek le egy Szilvafényre, hivatalosan nem toljuk, csak pusziba, a többi vagánynak.

Tavaly mindenkinek saját kolbásza volt, idén a fogásokat nem osztottuk fel, közösen találtuk ki, a névvel és a Fényünkkel együtt. Akkor született a Szilvafény is. Azon a szombat délutánon, amikor a szilva már ezredszer hagyta el a szánkat, századszor röhögtünk az aszalt szilvával töltött pulykatekercs lehetőségén és sorra érkeztek a viháncolás közepén hiábavaló, rosszalló sms-ek a név miatt, akkor akadt be: duplázzuk és fújjuk a szilvát! 

A Szilvafényt otthon is elkészíthetik, kincset nem érő szilvapálinkák, gyors berúgást szomjazók megmentője. Hozzávalók:

  • szódásszifon patronnal
  • szilvapálinka
  • szilvalé (biobolt, DM, Culinaris)

A szifonban a pálinkából szódát készítünk. A felespoharakat negyedéig töltjük szilvalével, ráfújjuk a pálinkát és egyre csapkodjuk, ez olyan. Napon különösen hatékony módszer a kívánt állapot elérésére. Annyira egyébként nem rossz, de tényleg. Csak kicsit.

A Szilvagányok receptjeit a napokban kirakjuk, otthon is könnyen elkészíthető ételek.

 Bélben az igazság 2 - Szilvagányok

A Bélben az igazság csapata ismét a Pálinkafesztiválon! 2011. május 5-8. között ismét a Budai Vár ad otthont a Pálinkafesztiválnak, ahol idén a szilva kerül középpontba. A fesztiválon az XXL Catering szervezésében újra összeáll Bernáth Dániel (U26), Kerekes Sándor (Almárium), Péter Anna (Malackaraj.hu) és Takács Lajos (Olimpia), hogy rendhagyó menüvel várják a látogatókat.

Pörgelepény gomolyasajttal és kellel töltve, szilvacsatnival

Pörgelepény malachússal töltve, aszalt szilvás édeskömény-salátával

Kacsamájas szilvás rétes

Blood dog szilvamustárral

Marhaoldalas csokoládés szilvafénnyel, házi kenyérrel

Tavaszi szilvás fehérbabfőzelék kacsafasírttal  

 

Ittak már Fényt?