A Fényt nem kell bemutatni, de mi fogtuk a szilvapálinkát, belecsavartunk egy patront, és ráfújtuk a szilvalére. Szilvafény, szia, a Szilvagányoktól.
Tavaly már szerepeltünk együtt a Pálinkafesztiválon, kolbászokkal, Bélben az igazság néven. Idén a szilva éve van, ezért szilvás ételekkel készülünk, vidéki focicsapatunkat Szilvagányok néven keressék a Szilvaudvarban, a színpad mellett. Bejönnek a kapun, jobbra néznek, ott is vagyunk, és ha éppen az egyik padon vagy a fűben héderezek a Papival, vegyenek le egy Szilvafényre, hivatalosan nem toljuk, csak pusziba, a többi vagánynak.
Tavaly mindenkinek saját kolbásza volt, idén a fogásokat nem osztottuk fel, közösen találtuk ki, a névvel és a Fényünkkel együtt. Akkor született a Szilvafény is. Azon a szombat délutánon, amikor a szilva már ezredszer hagyta el a szánkat, századszor röhögtünk az aszalt szilvával töltött pulykatekercs lehetőségén és sorra érkeztek a viháncolás közepén hiábavaló, rosszalló sms-ek a név miatt, akkor akadt be: duplázzuk és fújjuk a szilvát!
A Szilvafényt otthon is elkészíthetik, kincset nem érő szilvapálinkák, gyors berúgást szomjazók megmentője. Hozzávalók:
- szódásszifon patronnal
- szilvapálinka
- szilvalé (biobolt, DM, Culinaris)
A szifonban a pálinkából szódát készítünk. A felespoharakat negyedéig töltjük szilvalével, ráfújjuk a pálinkát és egyre csapkodjuk, ez olyan. Napon különösen hatékony módszer a kívánt állapot elérésére. Annyira egyébként nem rossz, de tényleg. Csak kicsit.
A Szilvagányok receptjeit a napokban kirakjuk, otthon is könnyen elkészíthető ételek.
Bélben az igazság 2 - Szilvagányok
A Bélben az igazság csapata ismét a Pálinkafesztiválon! 2011. május 5-8. között ismét a Budai Vár ad otthont a Pálinkafesztiválnak, ahol idén a szilva kerül középpontba. A fesztiválon az XXL Catering szervezésében újra összeáll Bernáth Dániel (U26), Kerekes Sándor (Almárium), Péter Anna (Malackaraj.hu) és Takács Lajos (Olimpia), hogy rendhagyó menüvel várják a látogatókat.
Pörgelepény gomolyasajttal és kellel töltve, szilvacsatnival
Pörgelepény malachússal töltve, aszalt szilvás édeskömény-salátával
Kacsamájas szilvás rétes
Blood dog szilvamustárral
Marhaoldalas csokoládés szilvafénnyel, házi kenyérrel
Tavaszi szilvás fehérbabfőzelék kacsafasírttal
Ittak már Fényt?
Utolsó kommentek