A spárga sokkal jobb minőségű magyar alapanyag, mint a száraz szürke marha, vagy a boraink nagy része, sőt, sok tétel pálinkát is helyből agyonverne egy nemzetközi értékmérésen. De ez csak egy zöldség, nincs szép, hosszú szarva, nem lehet tőle rettenetesen berúgni, és túlzott magyarkodásra, filozófiák gyártására sem alkalmas. Pedig a spárga, főleg a tengelici, finom különlegesség. 

Határozottan idényzöldség, nem kedveli a tartósítást, így most, április-májusban lehet besokallni belőle. Egy kérdés van, zöldből vagy fehérből?

Kicsit fotó, mi?

Körbekérdeztünk, de nem lettünk sokkal okosabbak, ezért nyomás, mindenki próbálja ki mindkettőt és válasszon!

Bíró Lajos - Bock Bisztró
A fehér sokkal jobb ízű, de a zöld szebb. Mi úgy szoktuk tálalni, hogy fehéret, és pár szál zöldet rakunk hozzá, az esztétikailag megdobja.

Cserna-Szabó András
Egyiket se szeretem, de erről a témáról pont most folytattam egy hosszú párbeszédet a piacon a spárgadealerrel, szerintem azt ajánlotta, amelyik drágább volt. A spárga kicsit ízetlen, kicsit kevés, nagy problémám sincs vele, mégis negyedszázadokat kibírok nélküle. Legközelebb a füstölt csülökről kérdezz meg. 

Fűszeres Eszter - Fuszereslelek.hu
Zöld. Sokkal jobb ízű, kevésbe fás és soha nem keserű. Nem mellesleg, szebb is.

Mautner Zsófia - Chiliesvanilia.blogspot.com
Fehér levesnek, párolva, flamand módra ( petrezselymes lágytojással), a zöld sütve, salátában, wokban. Kedvencem a sült spárga es a spárgás tarhonya.

Litauszki Zsolt - 21, Pierrot
A fehérnek van jobb íze, de a zöld az igazi tányérkarate, jobban néz ki. Én a fehéret szeretem jobban, az íze miatt, az új étlaponunkon fagylalt is lesz belőle.

Péter Anna - Malackaraj.hu
Ha én főzöm, zöld, ha más, fehér. A zöld élénkebb, és nincs vele munka, de a fehér szebb, és mintha több lenne benne az anyag, csak ne kéne hámozni.

Takács Lajos - Olimpia
A zölddel többet dolgozunk rusztikusabb ízű, jobb salátába, sőt, még desszertbe is belefér. A fehér elegánsabb, hollandi mártással, sonkával jobb. Mikor milyen kedvem van, azt használom.

Príma spárgaeceptek a másik oldalon.

Zöld vagy fehér?