Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Töpörtyű, halból

A haltöpörtyű még halevő családokban is ritkaság, horgászok és elszánt rajongók csemegéje. Pedig a halban más országokban nagyra becsült zsíros lehetőség, nálunk, itt jelentkezik a legtöményebben.

83 Tovább

A magyar és a japán konyha közös pontja

Mi ez, fenőkő? Mit gondolsz? Füstölthússzagú kaszakő, nem tudom, mondd meg, mire való ez? Dasiii, árulja el a Lajos, majd egy óvatlan pillanatban megfaszozott engem, majd a Dávidot is az inox pult mögött.

Fotó: The PIG/Lukács Dávid

37 Tovább

Ramsay kihányta, mi nem

A rohasztott cápahús majdnem kifogott rajtunk, de a kemény legények felnyalják az ammóniát is.

Szeretnénk megköszönni a segítséget Fűszeres Eszternek, Csite Norbertnek, és családjuknak. Ha valakinek akad lutefisk, vagy bármi szélsőséges élelmiszer, kérjük!

Elvállalnák?

87 Tovább

Ehető, kék, nem curacao.

Zsírmentes randikaja következik. Jó dizájn, afrodiziákum, könnyű fehérje, fokhagyma nélkül.

106 Tovább

A halak marhahúsa

A szép tonhal sajnos teljesen tájidegen nálunk, de szerencsére elég jól bírja a szállítást. Egy, ha mégoly kicsi, de egész egyed érkezésétől annak ellenére megvadultunk, hogy láttunk már elég tonhalat. Lajos kezében kimondottan jól állnak a nagy húsok.

75 Tovább

Lelepleztük a világ legbüdösebb halát

A magyar gyomron az erjesztett hering sem tudott eléggé kifogni, egy öklendezés és két mosoly, a végeredmény kettő-egy, ide.

102 Tovább

Hal hússal

Tessék papa, tonhalas borjúszelet. Ha palotaforradalmat akarnak a pörkölt és a rántott hús közé, dobjanak be otthon egy halas-húsos fogást. A kóstolást is mellőző fesztivál garantált.

29 Tovább

A füst és a hal

A füst a halnak áll a legjobban, húst farag belőle. Nem vagyok egy jingjangmaca, de ugye milyen érdekes, hogy a füstölt halban mind a négy elem találkozik? Igazi női magazinos kaja lenne, ha nem hagyna szagot a kézen, szájban. De ha egyszer szagot hagy.

78 Tovább

A leghálátlanabb alapanyag

Tintahalkarika? Az. Ugye nem vetted? Dehogy vettem, aglio-oliora és lángosra alig futja, a Claudia hozta. Mi lesz vele? Nem tudom. Jó, addig is tessék, ez pont jó az ujjadra, hozzám jössz?

49 Tovább

Jön a legbüdösebb hal

Végre akadt egy tökös legény, aki elhozta. Már csak ki kell nyitni, túlélni a gáztámadást és méltó módon elfogyasztani.

114 Tovább

Tonhalkonzerv házilag

A jó tonhalkonzerv drága, miért nem készítünk házilag olajos tonhalat? Mert még drágább.

Egy baszk szakácskönyvet forgatva futottam rá a konfitált tonhalra, rögtön felizgatott.

32 Tovább

Szardínia, konzerv nélkül

A szardíniát ismertük meg elsőként a tengeri halak közül, de csak felnőttként láttam meg először a fejét. Talán az se az volt, hanem egy spotni. Vagy szardella.

20 Tovább

A legszebb harcos finom húsa

Oda tetszik adni a fejét? Tessék. A pénztárnál már kicsit kényszeredetten mosolyogtam a méteres szurony végén lógó halfejjel. Szerencsétlen extracomunitaria*, biztos nincs pénze rendes ételre. Mire felmásztam a dombra, sejtettem, hülyeség volt.

53 Tovább
12
»

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek