Levadásztunk egy vadiúj pontyreceptet, így legnagyobb szerelmünk a hallé, a rántott, a rác, és a hamburger után új formát mutathat. Íme a miszóponty Huszár Krisztiántól, a recept sügérből is elkészíthető.

 

Első körben beirdalja a pontyfilé húsát. Miliméterenként, a bőréig. Ehhez kell egy jó kés, de mihez nem?

Hozzávalók: 

  • mirin
  • mizopaszta
  • szójaszósz

A mirint felforralja, feloldja benne a pasztát, szójaszósszal ízesíti, leszűri. Arányokat nem gramoztuk, mindenki játsszon kedvére.

A hal legalább egy, legfeljebb három napig álljon ebben a pácban hűtőszekrényben. Utána kevés olajon, közepes lángon, szigorúan a bőrén süti meg. Az alapanyagokat az Ázsia Bt-ben, Culinarisban lehet megvásárolni. 

Eddigi pontyjaink: