Nem tudjuk, lehet-e jelenleg ilyen kevés pénzért ilyen jót enni Budapesten, de van egy tippünk. Nem.
Főzzünk ebédet kávéfőzőben
A klasszikus filteres gépekepben ugyanis nem csak a kollégisták kedvenc ételét, a vifon levest lehet megfőzni, hanem mindent, értik? MIN-DENT! Nem vicc.
Elmentem bélért, és életem marhájával tértem vissza
A szép hús fogalmát mi nem tanulhattuk el a szüleinktől, muszáj lesz saját kárunkon okulni.
A legjobb steakek Budapesten
avagy zsír nélkül nincs jó hús
Egyáltalán nem egységes budapesti körkép underground konyhával, féltitkos grillezéssel, egy nemzetközileg elismert, egy trendi, és egy olasz étteremmel.
Heti retró: ovis teja
Kíváncsi lennék egy olyan kimutatásra, hogy hány gyerek fanyalgott otthon az anyja teájára, hogy az nem az igazi. A korombeli magyarok (plusz, mínusz öt év) 90 százaléka érti, hogy mondom, ha a menzás teáról beszélek, mert az finom, meleg, édes, a gyerekkor maga vagy langyos, szar, túlédes, geil, ízetlen lötty.
Bizarr teák tejjel, füsttel
Moszkvai angoltanárnőm, Valéria Viktorovna például szamócakompóttal kevert brutálerős feketeteával igyekezte megnyerni jóindulatomat a rendhagyó igék iránt. Egy sanghaji vagy kensingtoni blog hasonló bejegyzésében talán egzotikumként szerepelne a magyarok citrompótlóval és rengeteg cukorral megbolondított menzateája, mi inkább a távolabbi országok sajátos teáit igyekeztünk összegyűjteni.
A régi mániám
mindent megsütni végighajtani a stefánián. De mi az a stefánia? És mire jó? Az attól függ, de most amerikai háziasszonyt játszunk Budapesten és megsütöm frissen a húst, amit mamám kizárólag vadasba, napokig pácolva, fél napig főzve tudott elképzelni.
Mert ilyen stefániát kaptam, azért.
Utolsó kommentek