Enikő barátnőmet még a kaposvári időkből ismertem; úgy hét-nyolc éve még Regölyben, egy szép nyári napon meglátogatott egy méretes, átlyuggatott oldalú kartondoboz társaságában, melyből 6 gyönyörű, zöldessárga pelyhes kislibát varázsolt elő. A libák (egyes szőke egyedek kivételével) elbűvölő és okos jószágok, örültem nekik nagyon - kivittük őket az udvarra legelni tanulni, napozni, kaptak darát, aztán éjszakára elszállásoltuk őket a házban. Pár napig csak felügyelettel hordtuk ki őket, aztán már kint mertem hagyni a bandát akkor is, ha leugrottam a lovakhoz a legelőre.
A libamáj, a szarvasgomba és a konyak
kka-nak, már megint
Igen, Monica Belluccit igen. És a férjével együtt, igen. Egy Phantomban, amit utána megtarthatsz? Úgyhogy senki se mondja, hogy a libamájat pazarlás szarvasgombával és konyakkal összelötybölni, jó?
Dőzsölés, fillérekből
Bácskai rizseshús, persze, pfffhhh, a ludaskása, az igen! Olcsón jót sorozatunk csúcspontjához érkeztünk, libaaprólék, rizs, répa, bors, mégis dőzsölés a végeredmény.
Hogyan ajándékozzunk zsírt?
Mit kérsz tőlem ajándékba? Libamájat zsírjában! Bár már volt szó a libamájról, de annak legegyszerűbb, bolondbiztos elkészítési módja megér még egy kört. A végeredmény az alapanyag legpraktikusabb felhasználási módja.
A hízott libamájnál nincs jobb zsír
Csak liba, csak liba ne legyen, mert nem fogják megenni, köszi. A libamáj kizárása eszembe se jutott, mi köze annak a libahúshoz? Azt se ették meg, mert zsíros.
Miért libázunk Márton napon?
Márton nap környékén megszaporodnak az éttermi menükben a sült libacombok, libamell sztékek, ludaskásák és libamájak, Márton-napi akcióznak a baromfis pultok. Miért?
Utolsó kommentek