Most még választhatsz színt- mondja Gábor, aranyember, fényezik a kocsit. Az egészet. A forgalmiban az áll: szürke. Gyorsan végigpörgetem a lehetőségeket, a feketénél elakadok, a vonal végén türelmesek várnak rám, rózsaszín, nézd, hehe, rózsaszín. Maradjon szürke, bort se cimke alapján veszek. Egy jó ezüstszürke, igen, így múlt el kihasználatlanul életem első és talán utolsó alkalma a szabad autószínválasztásra. Ne akadjunk már fel ilyen hülyeségéken, kit érdekel egy fény, egy cimke?

Nahát, málnaszörp, de aranyos üveg. Rózsaszín elefánt, mi ez, elesdés selyemcukorlikőr? Mennek a krokodikok, zöldek, testtartásukból arra következtetek, meg akarják faszozni a sárga labdán bohóckodó kínai sárkányokat. A font infantilisen kunkorodik, a színeket a leggörcsebb kiskocsi, a Nissan Micra CC fényezési opciói között láthatjuk viszont. Delirium tremens. Sör? Nocturnum is van, ezt ki kell próbálni.

A cimke hátuljába nem bonyolódtam bele, ha nem ismerem fél füllel a sört, meggy, vagy málnasörre tippelek, esetleg üveges szaloncukorra, pedig nem az, sör van benne, amit hiába választották már meg egyszer (1998, Chicago) a világ legjobb sörének, nem egy kerek, súlyos élmény, inkább olyan, mint a cimkéje. Jópofa.

A Tremensszel kezdtük, és a Noche Buena jutott róla eszünkbe. A Nocha Buena egy mexikói sör, mikulásvirágos cimkével, karácsonyi értékesítési időszakkal. Nincs karácsonyi íze, a Tremensnek viszont van, erősen szegfűszeges. A kerámiára festett üvegpalackból nem lila, vagy kék, beállt törpék tolják ki a habot, csak szép aranysárga sör folyik ki, habja nem sok, de az íze tényleg egy kicsit szokatlan, mintha hepciáskodón keserű sört szűrnék át a fogaim közé szorult szegfűszegen, majd citromfűbe harapnék, mert szeretem. Nagyon friss, szénsavas és üdítő ital, de pont mint a cimke, picit zavaros, ezért tökéletesen harmonizálnak egymással. Úgy pancsolnám, mint a laza mexikói söröket, például keserű limonádét, micheladát kevernek belőlük sok lime-al, csípős szószokkal és rengeteg jéggel.

A Nocturnum eggyel felnőttesebb, jó kísérő lenne a sörös cubák kompozícióhoz, az aszalt szilvához, fahéjhoz. Ebben is ugyanaz a szegfűszeges hangulat él, de a citromfüves végkifejlet nélkül, és kevésbé éles keserűséggel.

A színei mint a Micráé, de van egy másik közös pont az autóiparral. A Delíriumot az Usában állítólag pánikszerűen besöpörték a polcokról az ivásra a szokásosnál jobban bíztató elnevezés miatt. A delíriumos állapot jópofa beállítása beláthatatlan következményekkel járna az akarattal nem rendelkező felnőttek között. Ugyanígy járt az egyik utolsó, istentelenül kúl népautó, a Saab Turbo-X is, amikor a műszerfalon induláskor felvillanó Ready for take off - Felszállásra kész- cuki, repülős múltra utaló szöveget vétózták meg a hülyéi.

Melyik a kedvenc söröscimkéjük?