Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogy tölt a jó, a profi és a sznob?

Malackaraj gádzsi, ha ilyen, belemegy a fogadba ínból szedtél ki hét kilót a bruttó kilencven kilós malacból, én itt a konyha közepén leszopom magam, pedig nem vagyok az a kimondott hajlékony ember. Hát nem, Sanyi az Eagles tagja, nem szertornász. Most mit mondasz, nincs ez két kiló. Fogd meg azt a vájdlingot, tessék itt a mérleg, tedd, rá. Kiakadt, és ez 5 kilóig mér.

Megint vágtunk és közben kiszívtuk Kerekes Sándor séf úr vérét, az az igazság. A vérszívást Ekkerjoz mérsékelte, jelenléte automatikusan izgágamentesíti a leghepciásabb cicukákat is.

91 Tovább

A disznóvágás művészei

Lajos, miért nem készül disznósajt? Mert én azt mondtam. Fercsi normája napi három sertés, és aki nézi, balettet lát, de ne kortárs izére gondoljanak. Az ország egyik legjobb séfje és egyik legjobb böllérje vágott szombaton, a villányi Sauska birtokon, így a borok, és a környezet is méltók voltak az urakhoz.

202 Tovább

Miben öljünk? Divattanácsok egy szakmabelitől

A menő célszerszámok, outdoor, és technó mackók egy pöttyet drágák a zsíros, véres, saras összeganajozáshoz, pedig itt is csak a hideget kell állni. Overálunk nincs, nem is lesz. De akkor mit szedjen össze szekrényéből a városi, ruhatárára amúgy igen igényös picsa, amikor ölni indul?

279 Tovább

Kinek van még friss hurkája?

Kislány koromban meg voltam győződve arról, a kása meg a rizs egy és ugyanaz a dolog. Hogyne lettem volna, hiszen felocsúdva a döbbenetből, hogy mégsem kell már fognom a disznó farkát, végre kedvemre lábatlankodhattam a felnőttek között, melegedhettem a kiskonyhában, ahol már az óriási piros lábasban főtt a kásásnak való. Azt szerettem a legjobban, mikor a mama bejött, lekapta róla a fedőt, ránézett, felkapta a lábost, aztán az egészet bebugyolálta a kockás asztalterítőbe. Ott gubbasztottunk a régi díványon, a kása meg én. Én lottósorsolást játszottam, a kása meg kész lett a gőzben.

Később megtudtam, hogy a kása nem rizs és a kásás hurka nem kásás hurka, hanem rizses, de még mindig kásásnak hívjuk. Mert régen az volt, Zilahy Ágnes könyvében is köleskásával készül a hurka, és sóval, borssal fűszerezi.

kása: köles, árpa, akár kukorica ledarált szemeiből készül, főzéssel

A rizses hurka nagy kedvencem, két dolgot szeretek benne az ízén kívül: ha kidurran sütés közben és hogy biztosan kidurranjon, agyonszurkálom sütés előtt a zsákvarró tűvel, mert imádom, ha kérges-ropogósra sül, és ha elfogy, mert akkor itt a tavasz. Frissen az igazi, a fagyasztót nem szereti, pár hét után „hűtőszaga” lesz, de jól van ez így, mert utána vágyakozni kell rá egész évben, és ez tovább növeli a vonzerejét.

Sokszor kellett elmagyaráznom, mit értek rizses hurka alatt. Van benne egy kis máj, de nem májas, van benne vér is, de nem véres, nem, zsemle nincs benne. De akkor milyen? Hát kásás. A rizst abalében főzzük ki, babérlevéllel. A megfőtt fejhúst és bőrt, vért ledaráljuk, kerül bele szív, tüdő, máj és szalonna is. Mindezt jól összedolgozzuk, dinsztelt vöröshagymával, sóval, borssal, majorannával ízesítjük, nálunk kerül bele leheletnyi fűszerpaprika is. Vékonybélbe töltjük és készre abáljuk. A kisült hurka fűszeres, tocsogós, nem tömény, nem zsíros, a rizs nem domináns, mert beissza azt, szinte hússá változik. Kolbásszal együtt szoktam sütni, de mindig ez fogy el előbb. Karéj kenyér, ecetes paprika. Tökéletes téltemető, elfogyott, ez a legbiztosabb jele a tavasznak.

Helyzetjelentés a Bátor Malackarajról
Bátor Malackaraj tegnapig kitúrt bő fél millió Forintot, köszönjük az eddigi adományozóknak és a felajánlóknak, és jöjjenek még többen a remek nyereményekért, amikről, itt, a linken talál több információt. 20-30 000 Forint értékű ajándékok között válogathat, csak egy ezresért. Péntekig szabad a pálya.
Fontos! Kérjük, ahogy már a legelején jeleztük, befizetéséről, utalásáról, különösen, ha e-bankon, postán keresztül teszi, küldjön egy emailt, screenshotot, csak egy sort a malackarajbatortabor@gmail.com címre, ellenkező esetben nem biztos, hogy a pénz, és vele az utalásáról az információk időben megérkeznek, azok nélkül nehézkesen tudjuk bevenni a játékba, hiába szeretnénk. A bankok nem partnereink a játékban, egy utalás napokat, esetenként heteket vesz igénybe. Ez a kérés visszamenőleg, mindenkire, haverokra, törzskommentelőkre is érvényes, kérjük, ne feledkezzenek meg róla, senkit se szeretnénk kihagyni, és információ (név) híján a szombati bulira is nehézkesen tudunk bárkit regisztrálni. Köszönjük szépen. A leghatékonyabb és leggyorsabb megoldás az utalásra a Bátor Tábor utalási felülete, ami a linken található.

Kinek van még belőle?

47 Tovább

Leszúrtuk, vége

Hát mög lehetünk elégedde. Jó időt fogtunk ki, ahhó képest. - mondja a mama, és én nem merek felröhögni. Szitáló, jéghideg esőben meregetem a vizet a teknő mellett és szeretnék valahol máshol lenni. Valahol, ahol nincs disznóbél meg disznószar.

92 Tovább

A vér legjobb formája

Itt a szezon, ilyenkor mindig újra felfedezem magamnak a véres hurkát.

86 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek