Madridi pacalozásra voltam hivatalos a hétvégén Eszedbenejussonmegkérdezni Kihez. Mivel szentül vallom, hogy az olvasók tájékoztatása mindenek felett, avagy Hobo után szabadon „… szeresd az olvasót, hisz’ belőle élsz, az írástudóktól meg jobb, ha félsz” ezért úgy gondolom az olvasónak joga van megtudni, kedvenc Főcsővezető asszonya és illusztris barátai mivel múlatják az időd péntek esténként. Megpróbálom a részrehajlás legcsekélyebb szándéka nélkül lejegyezni azt. Ha már a hűtőjét is ismerik (főleg belülről) sok titok már nem marad.

-x-

A kutya továbbra is utál. vagy azt hiszi, be akarok költözni, vagy azt, hogy el akarok vinni valamit. Húsevők ha találkoznak.

-x-

HHaBD folyamatos színeváltozásokon meg y keresztül. Valahányszor megszólal a kaputelefon, rekedten süvöltő fúriaként veti rá magát a lakás legtávolabbi pontjáról is és üvölti bőszen: ÉÉÉNVESZEMFELATELEFONT!!!!! Majd mikor kezébe kaparintotta, belebúg, mint egy négyéves a plüssmackója fülébe: Háájnivagyok… S ezután, mint egy részeges kalauz: NEGYEDIK!

-x-

Az est folyamán fogyasztottam körte, szilva, bodza, spenót, akácvirág, paprika, mandarin és Land Rover Freelander féltengely-gumiharang pálinkákat.(Meg némi fehér és vörösbort).

-x-

Rövid kitérő: a garázsban megtekintettük Eszedbenejussonmegkérdezni Kicsoda motorját. A motor teljesen olyan, mint Paul Robeson: fekete, nagydarab és csodálatos mély gurgulázó hangja van. Irigylem. -

- x-

A pacal közben fődögél a teraszon. Immáron kb. hatodik órája. Volt benne mindenféle állat, meg növény, jelentős mennyiségű bor és három fedő, amivel Sz. a pacalgondnok a gyorsabb elkészülést próbálta előidézni sajnos kevés eredménnyel, mert a fedők összalapterülete alatta maradt a bográcsban rotyogó pacal felületének. Így viszont a pacalba belefövő fedők íze sajátos „urban steel” ízharmóniát kölcsönzött az ételnek. Ja, és csípett is.

-x-

Az ember fia (általában) gyanútlanul szürcsölgeti italát, amikor a tömegből váratlanul odalép hozzá egy ifjú hölgy és áhítattól párás tekintettel azt mondja: „Én nagyon szeretem ám az írásaidat. Egyenesen rajongok értük.” Ilyenkor szokta az ember fia (általában) finoman átkarolni és feltűnés nélkül a lakás egyik kevéssé forgalmas és kellően sötét helyisége felé kormányozni ifjú rajongóját a rajongás mibenlétének bővebb kifejtése és kézzelfoghatóbb formába öntése céljából. Abban az esetben azonban, amikor a helyiség, amiben az említett közjáték zajlik, a lakás egyetlen helyisége - és minden négyzetméterére legalább három, a libidótól pirosra pörkölt és a részegségi skála különböző fokozatain több-kevesebb sikerrel egyensúlyozó főemlős tartózkodik – a manőver kivitelezhetetlen.

-x-

Könnybe szemmedt lábbal lábadt szemmel jutott eszembe, hogy én most azt a földet taposom, ahol a médiatörténeti, szexuálpszichológiai valamint pszichopatológiai jelentőségű „Lenyelik?” című poszt bölcsőjét ringatta négy izmos, mindamellett nőiesen finom kéz. Lenn a bejáratnál már volt egy emléktábla, amit a hálás rajongók adományaiból állítottak, de mivel sárgarézből volt, egészen pontosan 17 perc alatt tűnt el. Az új változat már betonból lesz.

-x-

A pacal közben fő csendesen. Sz. a pacalgondnok, időnként kipenderül a teraszra, ránt rajta egyet, majd közli: még fél óra. ez megy két órája. Lehet, meg fogják verni.

-x-

Egy úriember odabenn elővezeti, hogy a madridi pacal bab nélkül ábszolúte nem autentikus. Anna tekintetétől felhólyagzik a lakk az ajtófélfán. Az illetőt csak hajlott korára tekintettel nem verik meg.

-x-

Valamikor Mr. és Mrs. BioHá hazavittek. Hálás vagyok érte. Útközben a Mexikói úton megálltunk, mert Mr. BioHá-nak pisálni kellett. Istenem, gyenge a hólyagja.

-x-

A pacal isteni volt.