A mandarinhámozás egyik legfontosabb célja, hogy sikerüljön egy darabban leszedni az egész héjat, Aki ezt nem tudja megcsinálni, az béna, aki meg tudja, az király. És vannak, akik lovacskát, elefántot, csigát tudnak hámozni. Na, ők a japánok.

A szabályokat mindenki ismeri: a mandarin héját úgy kell lehúzni a gyümölcsről, hogy az egyszer sem szakad el. Ez önmagában nem akkora kihívás, megfelelő gyümölcs esetén tízből kilencszer nekem is sikerül. Van a kemény héjú mandarin, azzal nem lehet megcsinálni, de az most mindegy. Szóval én legjobb pillanataimban is maximu8m egy nagyon hosszú, viszonylag egyenletes szélességű csíkot tudtam kihámozni (kihámozni, hahaha, értik). Pedig lehet egy csomó mindent, a sárkánytól kezdve az elefánton keresztül a majomig. Ez például egy elefánt. Meg pár másik dolog, de az most nem érdekes. Mondjuk ez egy kicsit csalás, mert nem egy darabból van, de attól még elefánt.

Ez meg itt egész sok minden, például medve, ló, kalmár, és valami madár. Mind mandarinhéjból. És ezek viszont már egy darabban vannak. Elég vagány, nem?

Amint az látható, elég szépen elhúztak ezek a rafinált emberek a mandarinhéj-szobrászatban, amióta kitalálták, húzzunk bele! Úgyis jön a karácsony, ha valaki le akarja kötni a gyerekeit, meg saját magát,  nem nagyon van jobb cucc.  

Ezen a videón pedig megmutatják, hogy nyulacskát hogy kell. Heló, mi?

Képek innen