Nem ettem még itthon tisztességes carbonarát, ezért szent ügyünknek tekintjük az ő tisztázását. A carbonara a világ egyik legegyszerűbb pastája, ha bonyolítják bonyolult lesz, és megszűnik carbonarának lenni.

A carbonara spagetti. A carbonarában nincs tejszín, azért nincs, mert a tojástól lesz krémes. A tojástól úgy lesz krémes, hogy nem sütik szárazra a ráöntött tojást, hanem azt csak a forró tészta melege hőkezeli. A carbonarában nincsenek hagymák, semmilyenek. A carbonarában cserébe van szalonna, lehetőség szerint érlelt tokaszalonna, azaz guanciale. 

Azért van így, amiért a gulyáslevesbe nem rakunk zöldborsót, vagy mangót. Felőlünk természetesen mindenki azt rak oda, ahova akar, de ha bonyolítják, azt ne nevezzék carbonarának, mert az pont akkora bénaság, mint a Velencében kapható goulasch-főzelék. 

Lehet tejszínes-sonkás tészta, vagy tojásos-tejszínes tészta vagy tejszínes tészta, vagy szalonnás-tojásos tészta, sőt, a tésztás sorozatunkban pont a tejszínes tésztákkal folytatjuk a sort. Finom tejszínes tésztákkal.

Ez pedig itt a pontos recept.