Itt a kukorica-szezon, de a klasszikus főtt kukorica helyett sokkal jobb dolgokat is lehet belőle készíteni. Például grillezni, ha már végre itt a nyár.
- Grillezni időigényes, és lassú tűzön kell dolgozni vele. A megtisztított kukoricákat 15 percre vízbe kell áztatni, majd a rácson sütni, mig a szemek összeasznak, megsülnek. Rengeteg, csövenként 5 dkg vajjal kell bedörzsölni és megsózni. Tálalható tejföllel, vagy tejföllel és elturmixolt chipotle en adoboval (La Costena konzerv). Érdemes 15-20 percig a hajában sütni, majd megpucolni.
- Hajában is meg lehet sütni, ehhez a csöveket 15 percre hideg vízbe kell áztatni, majd a végén enyhén megnyitott levelekkel rakni a rácsra. Aki fűszerezné, óvatosan fejtse le a leveleket (ne tépje!) dörzsölje be a szemeket fokhagymával, vajazza, vagy olajozza és csomagolja vissza alaposan, majd így rakja grillre.
- Fűszerekkel (rozmaring/kakukkfű/babérlevél, vaj/olaj, só, fokhagyma, csilipaprika) alufóliába csomagolva a tűzbe is be lehet dobni a csöveket. Ezt nem kell beáztatni.
- vajvajvaj!
- A kész kukoricára zsíros sajtot is lehet olvasztani (gouda, trappista, ementáli) vagy a bevajazott csöveket, még forrón, reszelt parmezánba hempergetni.
- Egy frissítő változat, a limeal lecsöpögtetett kukoricát cayenne-borssal, sóval kell bedörzsölni.
- Majonéz!
- cajun fűszerkeverékkel is be lehet kenni: vöröshagyma, fokhagyma, fűszerpaprika, só, bors, mustár, oregánó, cukor.
- fúziós: csilipor, majonéz, lime, parmezán
LenyelikHogyan készítik a kukoricát?
Utolsó kommentek