A szuper házi pacalok előtt nosztalgiáztunk pár konzervvel, amiket a jelenlévők többsége régi ismerősként üdvözölt. Üdvözölt, majd örült, hogy lejött erről az anyagról.
Fotó: Birkás Dávid
Négy konzervet próbáltunk, lényegében mindegy melyik melyik, mert a vélemények hasonlóak voltak mindegyik esetében. Sápadt frottírok úsztak fakósárga lében, a hidegen kocsonyás állag felmelegítve nem a kellemes és kívánatos ragacsot adta, hanem büdös, testetlen levessé higult. A konzervek között nem volt lényeges különbség, konzervpacalban csak Zs-kategória létezik, azt veszik le a polcról, amelyiket akarják, van ilyen is. Közben kóstoltunk egy meggyes Soproni radlert, az legalább érdekes volt a Meggy Márka nosztalgiája mellé. A pacalkonzervnek csak a nosztalgia maradt, semmi más.
"Ennél már ettem sokkal rosszabbat, ma délben. Én főztem. Mit kényeskedtek itt, mint egy csaj?"
"Talán, mert csaj vagyok?"
"Ennek olyan íze van, mint a gyíkhúsnak."
"Hát ez fos, vehetek még?"
"Ennek általános levespor és tartósítószer-íze van."
"Az a baj a pacallal, hogy mindent felvesz, és itt szerencsétlennek rossz dolgokat kell felvennie, és a rossz paprika, tartósítószer mellé jön a pacal furcsa íze, nem csoda, hogy undorító."
"Ez olyan, mint filmben a Megapiranha. Szar, tudod is, látod is, hogy az, aztán mégis megtörténik veled az életben. Hagyod magad, letöltöd, és már ott is vagy, megeszed. Kész Lorenzo Lamasnak érzem ma magam, adj még!"
"Az ezzel a baj, hogyha nem tudnám mit eszünk, és csukott szemmel a számba adnád, azt is hihetném ez egy konzerv marhapörkölt."
"Vagy csilis bab."
"Ja, fölösleges ezekből különbözőket gyártani, sőt, lehet, hogy egyformát gyártanak, csak külön cimkézik."
"A legnagyobb baja az állag, a pacalnak ruganyosnak, rághatónak kellene lennie, ezek meg szét vannak főzve, ez már-már olyan, mint egy pacalkrémleves, nem találom a pacaldarabokat benne."
"Az, pacalkrém, milyen undorító már!"
"Ezek sótlanok. Nem értem ez hogy lehet, az ilyen konzervek mindig iszonyú sósak szoktak lenni."
"Már az is baj? Sózni mindig lehet, sőt ezeknek a kajáknak az a lényege, tolsz rá csípőset, aztán úgyse érzed, milyen szart eszel."
Mikor ettek konzervpacalt?
Utolsó kommentek