Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Soha többé nem kell nyársat faragni

Ez persze csak azoknak jó hír, akik utálnak nyársat faragni, azoknak viszont nagyon. Egy pofonegyszerű, mindössze hét dolláros eszköz segítségével minden faág egy másodperc alatt atombiztos nyárssá alakítható, ráadásul olyanná, amin 1. nemcsak a szalonna, de bármi más nyugodtan megsüthető, és 2. a villás kialakításnak köszönhetően  semmi nem fog rajta idegesítően forogni.

A sok butasággal szemben, amit az ember az interneteken talál, ez tényleg praktikus lehet, mert egy zsebben elfér, és a kialakításának köszönhetően bármilyen vastagságú ágra ráfeszül. 

Így néz ki összecsomagolva:

Így meg használatban:

Tök jó, nem?

A cuccot az uncrate-en találtuk.

2 Tovább

A libamáj, a szarvasgomba és a konyak

kka-nak, már megint

Igen, Monica Belluccit igen. És a férjével együtt, igen. Egy Phantomban, amit utána megtarthatsz? Úgyhogy senki se mondja, hogy a libamájat pazarlás szarvasgombával és konyakkal összelötybölni, jó?

57 Tovább

A tökéletes húsostepsi

Megint húst sütöttünk, most éppen, megint Takács Lajossal. Tarját, mangalicát, egyben. Iszonyú nagydarab hússütési szájbarágó, gazdagon illusztrálva, mert eddig csak a kilósról beszéltünk, de ez itt nagyobb. Ez itt nagyon nagy.

Egy asztaltársaság előtt beletolni a kést egy háromkilós húsba, bő kétujjnyi szeleteket vágni a tányérakra, és azok a szeletek, nedvesek, rózsaszínek, igen szexi, felnőtt téma. A januári városban bringázás, kuvasszelidítés, vagy hóban futáshoz hasonló, terminátor vagyok gecók, hö, én, érzés. Aki bukik az ilyesmire, süssön húst egyben! Erről nem tudunk eleget beszélni, most éppen a serpenyő kérdése jött elő, mert nagyon nem mindegy.

127 Tovább

Elronthatatlan sült csirke

Mióta szerző vagyok a Malackarajon, van egy nagy álmom, szeretném egyszer úgy kezdeni a receptet: végy egy egész csirkét. Az olyan szakácskönyves, régies, nosztalgikus, értik, ugye?

Hogy ez az álom eddig nem teljesedett be, két oka van: még sosem csináltam semmit egész csirkéből, sőt, a pörköltön kívül szinte semmit, mert ha nálunk csirke van, azt jelenti, anyagilag a béka segge alatt vagyunk, a tanyáról hozzuk, ingyen van. Tavaly sok csirkét ettünk.

A másik ok, hogy Anna felhívna. Ez önmagában nem baj, de olyanokat mondana, hogy faszkorbács, szívlapát, postán, neked, csokorban, és hogy már a múltkor megmondtam, adok egy ajánlást az egyik öreges puncimagazin horoszkóp rovatához meg hogy mi ez itt, Fürge Ujjak gasztrorovat?

És mégis elérkezett a pillanat. Csirkét sütök. Sóban. Halat már sütöttem így, fogok is, csirkét, soha.

Végy egy egész csirkét.

98 Tovább

Ne higgyenek a parasztvakításnak!

Ha kettőnél több ismeretlen, vagy egymást látásból ismerő nő verődik össze olyan helyen, ahol fél óránál többet kell egymás társaságában eltölteniük, a csevegés ötödik percétől vagy szülni kezdenek vagy sütni. Szülni nem szültem, a nem, még nincs után arra már senki nem kíváncsi, sütni tudok-e.

63 Tovább

Malackaszezon van!

A szopós malac cukibb, vagy finomabb?

  Megjelentek a Nagycsarnok hentespultjaiban a kocsonyának való fülek, farkak, orrok, feltekert bőrök és a téli bónusz: kismalacok! A kis drágák magukkal hozzák a méretproblémákat, amivel minden panelkonyhás küzd, kicsi a sütő. Az átlagos sütőkbe csak a legkisebb malacok férnek be, érdemes centivel vásárolni, vagy felállítani a grillt.

Fotó: Fűszeres Eszter

  Ha minden kínlódás reménytelennek bizonyul, pékségek néha elvállalják a malacsütést, ami biztosan nem HACCP-kompatibilis művelet, ezért nem árt hozzá némi ismeretség, de pénz biztosan kell. A minőségbiztosítási rendszerek kialakítói nem tudják, a kenyérrel egy térben sülő malac finomabb pékárut ad.

Szopós malac - a 4.-6. hétig számít annak a sertés, 4-5 kiló körülit érdemes venni, azon már van anyag, de a legfontosabb, hogy beférjen a sütőbe

  Ne vegyenek fagyasztott malacot, a bőre sose lesz ropogós, ami tekintve a kis sovány állatkák bőrének teljes testtömeghez viszonyított arányát, elég baj.
  A malacsütés nem melós, és nagyon látványos és kiváló a végeredmény. A végeredmény látványa érzékeny lelkeket rosszul érinthet, szólok, csak hogy tudják, lehetnek álszent húsevők a barátaink között is. A malac húsa gyönge, még nyoma sincs benne a sertéshúsra jellemző állati íznek, egy ideális világban ilyen lenne a csirkehús.
  Az esetleges szőrmaradványoktól megpucolt állat lábízületeit egy éles késsel át kell vágni, különben sütés közben az összeugró inak eltorzítják a sültet, ennyi volt a hús előkészítése.
  A malaccal pont az a baj, ami a bőrös karajjal. A bőrnek ropogósra kell sülnie, de közben nem veszíthetünk el egy cseppet sem a hús nedveiből. Ehhez egy kicsit trükközni kell, pont, mint a grillcsirkével, aminek ugyanez a nehezen összehozható kettős igény a baja.
  Előző nap alaposan körbesózom a malacot és egy rácsra rakom a hűtőbe. Száraz bőr kell a ropogósra sütéshez, ezt a folyamatot nem szabad elkummantani, és ugyanezért nem kell a malacot pácolni sem, legfeljebb a sóhoz kevert zöldfűszerekkel ízesíteni.
  Másnap, ha van erre igény, készülhet töltelék a malacba, hely éppenséggel van benne. Egy példa, a Beyond nose to tail nyomán: Négy lilahagymát fonnyasztok, felöntöm négy deci vörösborral, hagyom elpárologni, hozzáadom a malacból kiszedett, feldarabolt veséket, két kiló felkockázott pirított kenyeret, összefőzöm, fokhagymával, sóval, borssal és friss zsályával ízesítem. Beletuszkolom a malacba és természetes szálú cérnával összevarrom.
  A sütőt előmelegítem 160 fokra, nem légkeverek benne, arra most nincs szükség, csak szárítana.
  Fülét-farkát beborítom alufóliával, ha valakinek az a barbár ötlete támadna, hogy a kész malac szájába citromot rak, akkor még a sütés előtt tömje ki a száját egy alufóliából gyúrt galacsinnal és nagyon szégyellje magát.
  Mérettől függően általában három és fél-négy óra sütésre van szüksége. Ha a combjába szúrva színtelen levet ereszt, akkor biztosan készen van, ezt három óra után érdemes már leellenőrizni. A sütés végén el lehet távolítani az alufóliákat és készre pirulhat az egész.
  Szeletelés előtt legalább húsz percet kell pihentetni akár a kikapcsolt sütőben, így lesz könnyen szeletelhető.

Sütöttek már egyben malacot?

82 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek