A saláta fogalmát Váncsa mester óta fölösleges feszegetnünk, hiszen minden saláta, mégis mindenki pontosan tudja, a körömpörkölt nem saláta, a guacamole igen. Tartok tőle, mégis utóbbiban van több kalória.
A guacamole kulcsa az avokádó, amit már egyre több helyen lehet kapni, sajnos leginkább kőkemény állapotban. Ha muszáj, azt is meg lehet vásárolni, érlelésére jó trükk a papírzacskóba csomagolás, majd így a kikapcsolt sütőben tárolva pár nap alatt beérik.
Ideális esetben az avokádó enyhén puha, de sohasem sötétbarna foltos, elszíneződött.
Ha ilyen akad, készülhet a guacamole. Ez is olyan, mint az uborkasaláta, variál vele mindenki, ez itt az alaprecept, fölösleges piszkálni.:
- 1 db érett avokádó
- egy kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 friss chile serrano apróra vágva
- fél csokor friss koriander finomra vágva
- só
- paradicsom
- tortilla, vagy tortillachips
Az avokádó húsát egy villával széttöröm, elkeverem a hagymával és a paprikával, enyhén sózom. Apróra vágott paradicsommal, kevél limeal és tortillával tálalom.
A chile serrano helyett friss jalapenót, vagy zöld hegyeserős paprikát is lehet használni, bár a serrano ezeknél csípősebb fajta.
Utolsó kommentek