1. birka/ponty
  2. vad patások/édesvízi halak
  3. szarvasmarha
  4. sertés/tengeri halak
  5. vad szárnyasok
  6. kakas, tyúk, gyöngyi, kacsa, liba

Néha van némi mozgás a kedvenc húsok listán, de a birka, bárány állandó dobogós, ezért minden új recept kincs. Ma kardamommal, ami első hallásra nagyon megy a birkához. Kóstolás után még jobban.

 

 

Kardamomot eddig csak kávéba, vagy feketeteába raktam, volt is egy remek datolyás-kávés desszertünk ezzel a kombinációval, csak ott zöld kardamomot írt a Casa Moro receptje. Ide fekete mag kell, és a végeredmény egyszerűségéhez képest veszettül jó lesz.

  • 1/2 kg bárány pálcikás borda, vagy gerinc
  • 1 evőkanál kardamommag
  • olaj só

A kardamomot száraz serpenyőben addig pirítom, amig felszáll az illata, majd egy mozsárban durvára töröm. A bárányt beolajozom, sózom, bedörzsölöm a kardamommal. 150 fokos, előmelegített sütőben 45-50 perc alatt rozéra sül.

Jön a húsvét, ez a hús a kardamommal remekül illik az édes kalácshoz.