Egy szárny az ötből. Nekem ennyire tellett, pedig szeretem és bírom a csípőset.

A merednemmered játék egyik népszerű, főleg Délkelet-Ázsia és Latin-Amerika turistáit vonzó fajtája az ehetetlenre csípősözött csirkeszárny, curry, vagy nyers habanero-verseny. Ez a lehetőség végre adott a budapestieknek is, mi már kipróbáltuk, veszítettünk.

A tét a csirkeszárny Kill Bill módra, 5 darab, kettévágott csirkeszárny, természetes, chipotle-alapú Painkillerrel feldíszítve. Aki időre megcsinálja, a ház vendége, és felkerül a dicsőségfalunkra. A Mangában egyenlőek a feltételek, mindenki kipróbálhatja magát, de a dicsőséglistára kevesen fognak felkerülni, eddig csak négy pasasnak sikerült.

Aki otthon szeretne játszani, íme a lényeg, egy Fehérvári úti bioboltban kapható, drága, de kiadós. Egy evőkanál szósszal tíz adag csirkeszárnyat lehet a versenyre felkészíteni, és bármilyen hihetetlen, de finom. A termék csapás közben és után a chipotle füstös, diós ízét is képes közvetíteni, és nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, ami egy szélsőségesen csípős étel esetében a szokásosnál is fontosabb. A kapszaicin felizgatta nyálkahártyákat a tartósítószerek, ízfokozók kikészítik, a hascsikarás, rosszullét, hasmenés inkább azok számlájára írható, ellenőrizzék a cimkét, sose kapszaicinezzenek be ilyesmikkel.

Dicsőségfal

  •  

  •  

  • ...

A természetes kapszaicin hatása megéri azt a kis szenvedést, kipirulás, bedagadt ajkak, könnyes szem, zsibbadt fej, ellazulás, boldogságrohamok és béltisztítás.

Mi volt eddig a legcsípősebb élményük?

Ha mentek a Mangába játszani, a jelszó: Malackaraj!